Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11 810)

plakát

Rytíři (1981) 

Nějak jsem nevěřil tomu, že by Geroge A. Romero natočil zajímavý film o rytířích na motorkách, ale ono se mu to podařilo. To, jak prezentoval jejich pravidla, jednotlivé postavy, které byly dobře zahrané, jak vás donutil přistoupit na jejich hru, to je prostě ukázka jeho mistrovství. Stopáž nakonec ani trochu nevadí.

plakát

Running Shaadi (2017) 

Nemůžu si pomoct, ale indické romance mě nějak nedovedou dostat. Tohle má i trochu nápad ohledně webových stránek, které zde dvojice mladíků vytvoří, ale pak už to spadá do toho klasického indického romantického blbnutí, které je sem tam zábavné, sem tam dramatické, ale spíše nudné. Mně to moc nebavilo.

plakát

Rowan Atkinson živě (1992) (TV film) 

Tuhle live show jsem asi nikdy dříve neviděl, ale musím říct, že Rowan Atkinson mě pořád dovede bavit a že je skvělé, jak je v těchto vystoupeních nekorektní. Člověk by to do něj skoro ani neřekl. Ale musí se nechat, že je skvělým komikem jak ve chvíli, kdy nemluví, tak ve chvíli, kdy mluvit začne. Prostě všestranný bavič.

plakát

Mystery of the Wax Museum (1933) 

„Mystery of the Wax Museum“ není tak temným snímkem jako jeho o dvacet let mladší kolega s Vincentem Pricem, ale už je zde trochu ona atmosféra děsivého očekávání. Ta dosahuje vrcholu až se samotným závěrem, jimž lehce připomíná „Fantoma opery“. Díky zajímavému, dvoubarevnému provedení tehdejší podoby Techniocoloru má snímek svoje velmi specifické kouzlo.

plakát

Rozkaz (2008) 

Válka je plná silných příběhů a já mám samozřejmě raději ty, které vyprávějí o osudech obyčejných lidí nebo jednotlivcích než o armádách a velkých bitvách. Snímek "Rozkaz" je přesně takovým zaměřený na několik postav, ale popravdě jsem se celou dobu nemohl rozhodnout, jestli je to dobré, nebo je to vše jen na efekt.

plakát

Bod zlomu (1950) 

Noir film, který není tak noirový, jak jsem čekal, ale zase má dobré postavy. Konec už je docela dobře drsný, ale asi jsem čekal, že to takové bude trochu delší dobu, nikoli jen v povedeném závěru. Herecky je to dobře obsazené, kdy o něco více pro mě vyčnívá John Garfield než jeho kolegyně Patricia Neal.

plakát

Queen v Budapešti (1987) (koncert) 

Skvělý koncert, který je plný energie, navíc je zachycena nejen energie celé skupiny, která prýští především z Freddieho, ale i energie všech účastníků v publiku, který byly zástupy. Navíc zde zazní skvělé písně, které máte rádi. Koncertní aranž jim vůbec nic na jejich síle neubrala, možná jim i něco přidala.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Snímek mě vyloženě nezklamal, ale doufal jsem, že to bude ještě o něco vtipnější, že tam bude více humoru Zdeňka Svěráka, ale je to v tomhle ohledu trochu slabší. Jako vzpomínkový film to ale funguje, hlavně pak díky skvělým dětským hrdinům. Dějová linie okolo postavy Vlka (Oldřich Kaiser) v sobě měla mnohem více potenciálu.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Nějak nic... Na jednu stranu jsou zde velkolepé, parádní záběry, které ukazují, že triky jsou na skvělé úrovni, i když i ty někdy vypadají divně, ale pak je tu příběh, který mě v tomhle americkém podání nebavil. Jako kdyby chtěli Američané točit "Blade Runnera", který se jen tváří, že je "Ghost in the Shell". S anime se nedá srovnávat.

plakát

The 5,000 Fingers of Dr. T (1953) 

Chvílemi jsem si říkal, že tenhle film nemá moc daleko od pohádkové tvorby Herschella Gordona Lewise, což nemyslím jako urážku, jen mi to místy přišlo také docela levné. Toho Seusse bych v tom ani nehledal, i když prázdný snímek nebude. Hudební čísla jsou docela milá, ale celkově výprava spíše nic moc.