Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vetřelec: Vzkříšení

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

Od začátku do konce tenhle film miluju. Skvělá hudba, skvělý obsazení, skvělý charaktery. Sigourney je skvělá, Gary Dourdan sympaťák, Michael Wincott proklatě slizkej ale nejlepší je samozřejmě nepřekonatelnej Ron Perlman. A fakt, že na konci přežije, je ještě lepší. Vztah Ripleyové s jejím "potomkem" je vyobrazený až to rve srdce. A potom scéna 1-7 pokoj nemá chybu. Hudba a herecké výkony ještě vylepší působivost skvěle odvedené výtvarné práce. Scénu pod vodou si pokaždé pouštím aspoň třikrát za sebou, a potom scéna, kdy lezou po žebříku a vetřelec za nimi, prostě nemá chybu. Ze všech dílů podle mne nejlepší. Zkrátka, PĚT HVĚZDIČEK JE MÁLO! 1000000000000x

Addamsova rodina

Addamsova rodina (1991)

Podle mne, jeden z nejlepších filmů na světě. Netradiční obsazení se bez výjimky dokonale podařilo. Skvělá hudba, skvělé kostýmy, skvělý herci, skvělý scénář, skvělá režie. Nemá chybu!

Addamsova rodina 2

Addamsova rodina 2 (1993)

Tady ani neplatí pravidlo, že by byl druhý díl o něco slabší než první. Obsazení geniální, skvělé nápady, Joan Cusack neuvěřitelná, stejně tak obličeje Christophera Lloyda. Celý film má grády, je originální, vtipný, a navíc je mi čímsi velice blízký. Kdyby bylo víc hvězdiček než pět, dala bych je všechny.

Matrix

Matrix (1999)

Nejoriginálnější provedení nejstaršího příběhu na světě. Láska, která zachrání život, vyvolený, který zachrání svět, a víra, která zachrání lidstvo. A přitom tolik nápadů, akce, latexu a černých brýlí, že se prostě musí dobře bavit i naprostý ignorant! Skvělý skvělý skvělý! Pro hlavní postavy dokonale vybraní herci, výborná hudba, a kostýmy na jedničku.

Roger Waters: The Wall

Roger Waters: The Wall (2014)

Každý by si rád "užil tu show", bez těch "nudných protiválečných vsuvek", že?? Už jsem viděla záznamy z koncertních Zdí, mnoho. Ale teprve takhle, neříkám že tomu nepomohlo i velké plátno, ale takhle s naprostou upřímností samotného autora, je to dokonalé. Je to smutné, zábavné, depresivní, milé a nostalgické. Ano, je tam jedna věc...k naprosté dokonalosti tomu chybělo hudební a vokální přispění Davida Gilmoura, jehož "Goodbye Blue Sky" nebo "Comfortably Numb" se NEDÁ NAHRADIT. A při záběrech do publika jsem sice koukala radši mimo plátno, ale co se týká Rogera, jeho hudby a jeho sdělení, šla bych hned znova. A pak ještě znova... Ještě jednu poznámku si ale neodpustím. Překlad, který se v kině objevil v titulkách, je TRAGICKÝ.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Překvapivě výborný film. Vtipný, svižný, originální, plný neskutečně vtipných soubojů s geniální choreografií, a k tomu mužské role geniálně obsazené. Například Geoffrey Rush mi přijde ještě lepší než Johnny Depp. Prostě bez chyby. Samozřejmě mi film do jisté míry kazí Keira Knightley, kterou nesnáším. Ale není tam tak často, aby mi to zkazila úplně. Orlando Bloom a ostatní to zachraňují. Výborná podívaná, skvělý scénář, a k tomu nepřekonatelná hudba Hanse Zimmera.

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Skvělé, děsivé, originální. Skvěle obsazené, i když si na Osmenta moc nepotrpím. Místy děsivé až tuhne krev, místy dojemné, i překvapivé. Skvělý nápad, skvělé provedení, ani jedna mezera.

Hellboy

Hellboy (2004)

Nemůžu si pomoct, ale Hellboy mi naprosto učaroval. I když neholduju násilí ve filmech, a tady ho není málo, stejně se mi líbí. Ron Perlman jako démon-hrdina nemá chybu! Líbí se mi i Selma Blair, John Hurt a dokonce i Karel Roden. Záporák nacista-Rasputin je opravdu zvláštní, ale zato zábavně absurdní nápad. Abe je sympaťák, a nechybí ani spousta bystrých vtípků. Zkrátka PĚT HVĚZDIČEK JE MÁLO! 10000000000x!

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Skvělé, pikantní, strašidelné. Na Dr. Lecterovi opravdu něco je. Je to sympatická stvůra, která vám nejdřív dobře poradí, a potom vám zaživa ukousne jazyk. Výborné herecké výkony, a napětí které zatím u mne žádný film nepřekonal.

Souboj Titánů

Souboj Titánů (1981)

Tak tohle byl můj nejoblíbenější film asi od mých pěti let, kdy jsem ho viděla poprvé. A když ho vidím dneska, musím uznat že jsem si uměla vybrat. Má fakt speciální atmosféru, vynikající triky, které i když jsou převážně loutkové a tak nějak retro-stylizované, právě díky nim je většina scén tak působivých. I když se mi Hamlin nelíbí, zbytek obsazení je vynikající, speciálně samozřejmě myslím Oliviera, Smithovou, apod. Zvlášť když si to porovnám s loňským slabým pokusem o remake, myslím že je Souboj Titánů už neopakovatelný. Calibos, obří sup, Gorgona, slepé čarodějnice, Kraken, ta stylizace filmu prostě sluší, a každý další remake už může být jedině horší.