Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (42)

plakát

2Bobule (2009) odpad!

Poslepované scénky naprosto nedávající smysl.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Od A do Z předvídatelné a vše v tomto filmu již několikrát viděné. Zábavná jednohubka to je, baví to celou stopáž. Až na zklamané očekávání, že "tenhle trapný trik určitě není tolikrát ve filmech omletý trik " - a on je. Nějací černí záporáci chtějí bůhvíproč zničit celý vesmír a zrovna teď, po Xtisících letech na to mají tu jedinou možnost a jediný, kdo jim v tom zabrání, je Thor a pozemšťan pan profesor s nějakými super-higch-tech tyčemi, které pípou a bzučí a nikdo na ostatních planetách je nevynalezl, přestože je Země (jak ve filmu doslova zazní) několik tisíc let pozadu. Jediný, kdo tu hraje je Hiddlestone. Občas se vyskytne osvěžující humor, který situaci zachraňuje a jak říkám, "na jednu noc" je to dobré. Nic víc.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Škoda, že Hardy dělá Barbara Connana, místo aby hrál, a Pearce je totální šašek a skrz-naskrz nerálnej nechutnej kašpar. Jinak by to byl výbornej film.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Není co vytknout. Když Red Queen oznámí Los Plagos a když si Barry zapálí doutník a vytáhne magnum...a vy víte, odkud tohle všechno je, nelze dát míň než 5. Chápu ale, že tomu, kdo Resident Evil nikdy nehrál, to nic neřekne.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Bavil jsem se celou dobu, to rozhodně ano. Film je důkazem, že i několikrát omleté klišé může fungovat, pokud je dobře natočené. Vynikající výkony, vynikající práce s hudbou. Ale pořád na tom není ani špetka originality. Takže 4.

plakát

Avengers (2012) 

Opravdu povedené. Film tahne především herecká exhibice, což u podobných snímků není zvykem. Nick Fury má charisma, že bych ho poslech na slovo, Robert Downey - k tomu není co dodat. Ruffalo, Renner i Johansson odvádění také vynikající výkon. Dokonce i Captain America už není nemastný neslaný ňouma, jako ve svém nedávném filmu, a jakž takž se dere k něčemu, co se dá nazývat vykreslený charakter a charisma. Problém u Thora je ten, že jednak je vlastně sci-fi postavičkou a jednak má dost patetický part, což u tak nezkušeného herce může vést ke smrtelné kombinaci. Hemsworth se drží na hranici, ale za ostatními spíše zaostává. Hiddleston je překvapivě vynikající, až na pár figurkářských a umělých úsměvů. Mile mě překvapil. K ději není co dodat, pár zdravých nesmyslů a klišé v dobé míře, ale hlavně tah na bránu a akce. Nenudil jsem se ani minutu.

plakát

Star Wars: Klonové války (2008) 

Pro fandu SW je povinnost to dokoukat do konce. Jinak k tomu ale celkem není důvod. Jednoduchoučký příběh, jednoduchoučeké postavy a motivy, jednoduchoučký humor - je to takový Madagascar v převleku. Aspoň že dabování postav je původní, jinak bych to opravdu v půlce vypnul.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Po dlouhé době vynikající film z obyčejnýho prostředí o obyčejných lidech. Po všech digitálních kulisách, přehrávajících figurkách a supermoderním luxusu je tohle dokonalé osvěžení. Výborný némět, režie i herecké výkony. Místy mi přišlo, že to Krobot trošku přehrává (rozuměj - má až příliš často Arnoldovskou kamennou tvář), ale to už bych na tom ty vady vyloženě hledal. Z kina jsem odcházel velmi spokojen.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Víc akce, víc zpomalených záběrů, víc bitek, víc vtipných hlášek, víc ulítlý Holmes...všeho víc, všeho víc, až je to ve všech ohledech o dost horší než jednička. Člověk se pobaví dobře, o tom žádná, ale tak nějak jsem čekal větší pecku.

plakát

Grinch (2000) 

Já si nemůžu pomoct, já se celou dobu smál.