Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004) 

No, já nevím, pro mě trochu zklamání. Už druhá kniha byla o něco málo horší než první, ale film tomu tuplem nasadil korunu. Bridget už není ztřeštěná a prostořeká, ale místy je z ní skutečně hloupá husa (třeba právnický večírek a označení hosta „plešatej, zazobanej debil“, trapnost nad trapnost), navíc ubyla taková ta její štěněcí roztomilost, která mi chybí. Kromě hlavní postavy bohužel scénáristé odstřelili i děj, nechápu, proč oproti knize naprosto pozměnili zápletku, a to výrazně k horšímu. Sice se ve filmu vyskytuje postava, jejíž „každé slovo je jako žahnutí medúzou“, ale není to ona úhlavní nepřítelkyně Rebecca jako v knížce, a nechápu její smysl ve filmu. Rebecca není nesympatická kráva, která jde po Markovi hlava nehlava, ale milá a krásná dívka, která jde po něčem (někom) úplně jiném. Tím se rozchod Bridget a Marka stává ještě více nesmyslným a zbytečným než v knize. Ocenila jsem několik vtipných scén a skutečně jsem se bavila u rvačky v kašně, ale jsem zklamaná z té přehlídky nevyužitých možností.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Můj srdcový film. Bridget je obyčejná, někdy trapná, ale většinou vrcholně sympatická a milá singl(ovka), se kterou je radost se ztotožnit a sdílet její propady i vítězství. Je zábavná, prostořeká, utrápená i opilá, ale pořád uvěřitelná a úžasná. Jedná se sice o klasickou romantickou komedii, ve které hrdinka volí mezi dvěma muži (za mě je od začátku jasno, Mark Darcy vede na plné čáře), ale je to nejen podáno velmi vtipně, ale hlavně spoustu situací člověk zná ze života (většina scén s matkou typu „Utíkej se převléknout, připravila jsem ti na postel něco pěkného.“) a o to je to zábavnější. Co se týče herců, všichni jsou naprosto přesní, Renée báječná, Colin neodolatelný a Hugh správný hajzlík. Tohle můžu vidět znovu kdykoliv.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Raketový nástup, rozpačitý dojezd. Když jsem seriál začala sledovat, suverénně jsem sem hodila pět hvězd, ani jsem se moc nemusela rozmýšlet. Po devíti řadách snižuji na čtyři a i ty nechávám částečně z nostalgie po těch záchvatech smíchu, které mi tenhle seriál dopřál. Celá pětice mi byla sympatická a bavilo mě na ně koukat, ale co je to platné, když zhruba od poloviny seriálu přestává být část vtipů vtipná, zápletky jsou čím dál divnější, přestávám se pomalu ale jistě orientovat v Tedových přítelkyních, matku pořád neukázali a do toho ta nesympatická "útěkářka" Stella. Proměna Barneyho mě upřímně řečeno taky moc nepotěšila - sice se objektivně asi mění na trochu lepšího člověka, ale přestává to být taková zábava. Celý závěr mi připadal potom už hodně zbytečně natahovaný, jako jediné pozitivum v tom zářila "matka", opravdu příjemná a extrémně sympatická a milá postava. Proč ji tam jen nedali trochu dřív? Samotný konec mi přišel natolik trapný a potírající většinu toho, co bylo řečeno předtím, že jsem se fakt cítila zklamaná - i přes název seriálu o tu matku vlastně ani na chvíli nešlo. Lepší než Přátelé? Ani omylem...

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Vzhledem k tomu, že se u každého dílu nahlas směju jako bez mozku, nemůžu dát nic jiného než pět hvězd. Všichni herci se mi tam fakt líbí, u Martina Dejdara jsem byla nejvíc překvapená - k tomuhle typu role bych si ho nikdy nepřiřadila a přitom je skvělý. Když se chci pobavit, vyberu libovolný díl a spokojenost je zaručena.

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Hodně jsem se na pohádku těšila a celkem jsem nebyla nijak zvlášť zklamaná, ale tedy ani nadšená. Akčnost pohádky mi nevadila, přišlo mi celkem zábavné, jak princezna leze po střechách a topí se v bažině. Navíc písař Matouš Ruml byl velmi sympatický a hodně se mi tam líbil. Co je to ale platné, když si tvůrci neodpustí trapný zvrat se shledáním otce a syna po letech (co jako dělal furt v tom močále, když ten, koho hledal, se nerušeně producíroval po zámku?) a navíc princeznu bych si představovala trochu jemnější, princeznovatější - ostatně kterákoliv z dvorních dam by se mi líbila víc, osobně bych hlasovala pro Marii Doležalovou a líbil by se mi právě ten kontrast něžného vzhledu a akčního lezení a běhání. Naštěstí rádce v podobě Petra Nárožného nikdy nezklame. Sečteno a podtrženo - průměr.

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Nebylo to špatné, ale strašně, strašně, strašně zdlouhavé. Příliš mnoho času se nedělo nic zvláštního, než se vůbec princ se svým dvojníkem prohodil, uplynula celá věčnost (aspoň pocitově), přitom to je to, na co se celou dobu čeká - hlavně tedy co bude potom. Jinak byla pohádka dost výpravná, neodfláknutá, herci se mi líbili, i když Celeste Buckingham, která ovládla v ČT prakticky celou upoutávku, se tam vyskytovala méně, než jsem čekala. Není to průšvih, ale kdyby se to nejméně o půl hodiny zkrátilo, rozhodně by to věci prospělo.

plakát

Zatímco jsi spal (1995) 

Klasická romantická komedie s mnoha klišé, typicky "osamělá sirota versus velká milující se rodina obohacená ještě o souseda a slavící v pospolitosti Vánoce". Faktem ale je, že nemám problém ji vidět už po několikáté, protože jak Sandra Bullocková, tak i Bill Pullman jsou tady opravdu hodně sympatičtí a tvoří skvělý pár (tedy po několika peripetiích). Pokud mám náladu na romantiku, Zatímco jsi spal mě nemůže nijak urazit.

plakát

Trampoty vodníka Jakoubka (2005) (TV film) 

Soudě podle obsazení jsem se na pohádku fakt těšila, ale byla jsem hrozně zklamaná (a to říkám jako někdo, kdo má pohádky rád a je k nim shovívavý). Vadil mi hlavní "polovodník" a jeho trapné scénky s nějakými zbrojnoši u vchodu do zámku, vadila mi jeho matka, která přehrávala až se hory zelenaly, navíc co slovo, to perla, vadily mi zbytečně patetické a slzopudné scény neodlehčené ani kapkou humoru. Vodníkovi jeho bývalá milá každý den posílá jídlo, ale on neví, jestli by ho chtěla a jestli na něj nezapomněla? Pche - normálně bych do zápletky pohádky nehrabala, ale přesně v takovýchhle chvílích se ve mě probouzí cynik. Princezna a král jako kdyby přišli z nějaké jiné (lepší) pohádky, ale díky aspoň za ně - byli jediné příjemné oživení celého toho díla.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Ale jo, mě se to líbilo. Méně temný než předchozí díly, přestože koncem filmu se ta temnota celkem dožene a jeskyně uprostřed oceánu taky není zrovna útulná. Celkem dost prostoru je ale věnováno vztahovým záležitostem, což film odlehčuje a nápoj lásky nebo felix felicis jsou moje oblíbené úseky (Rupert Grint konečně pořádně mohl předvést svůj komediální talent - jeho procitnutí z nápoje lásky je skutečně kouzelné). Vyzdvihnu opět Helenu Bonham Carterovou, která je prostě nepřekonatelná a úžasná a zároveň trochu lituji, že nedostal více prostoru profesor Snape. Hvězdička dolů kvůli tomu, že jako několik předchozích dílů může být tento film neznalci předlohy méně pochopitelný.

plakát

Hrbáč (1959) 

Pro mě tohle není nejlepší adaptace, a to přestože obvykle dávám přednost starším verzím filmů před novějšími. U tohohle románu mám raději zfilmování s Danielem Auteilem, ačkoliv i tam by se našly mouchy. Bohužel však pravdou je, že nemám ráda Jeana Maraise. Jakkoliv je tedy toto zfilmování celkem kvalitní, včetně pěkných šermovaček a krásné Aurory (přestože když na ni pokřikují "Óroro", vstávají mi vlasy na hlavě), není to nic, co bych si s chutí pouštěla opakovaně. Bohužel.

Ovládací panel