Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Recenze (476)

plakát

Le amanti del mostro (1974) 

Těžce nudný film o rozdvojené osobnosti díky nepovedenému „vědeckému“ pokusu. Prostředí starého zámku je samozřejmě skvělé pro takovýto příběh, ale nic tu tak nějak není dotažené do zdárného konce, kde má být hrůza a děs je ve finále jen nuda…

plakát

Bloody psycho - Lo specchio (1989) odpad!

Jednoznačně a bez pardonů, tohle už ani nechtěně vtipné nebylo, (i když ta country muzika v jedné scéně…). Posvěcené samotným Fulcim, takže několika luxusních scén se dočkáte, ale 99% filmu je děs a šílená nuda!

plakát

La maschera del demonio (1989) 

Naprostý brak, ale zábavný a to je myšleno jak jako ironie, tak i doopravdy, kam se hrabou současné horory, které jsou často také brakem, navíc v nich ale není ani špetka atmosféry, hrůzy, strachu a tak dále a tak dále… Pokud mi u současných hororů vadí nelogičnosti v ději i tady bych měl asi k tomu přihlédnout, ale čert to vem, protože tohle je stará poctivá práce.

plakát

Journey to the Unknown (1968) (seriál) 

1x1 - Eve: Mladý muž se zamiluje do figuríny z výlohy. Ta jeho lásku opětuje a tak se mladík rozhodne, že si ji odvede s sebou. Komicky znějící námět, nicméně zpracování se snaží být „mysteriózní“, jestli se to povedlo, to už posuďte sami... 3* -- 1x2 - Jane Brown's Body: Mladá dívka utrpí naprostou ztrátu paměti a několik lidí se v ní snaží probudit její pamět a zjistit, co se jí vlastně stalo... Naprostá, ale naprostá nuda 1* --

plakát

The Shrine (2010) 

Socha na mýtince uprostřed lesů přímo vybízí k rituálům na počest pohanským bohům, ale ejhle, oni se z toho vyloupnou čerti rovnou z pekla, na který platí trochu jiný finty. (Jen takový detail - zdá se mi to, nebo Carmen při ukazování fotky malou Lidii osloví jménem Maria?)

plakát

El asesino no está solo (1975) 

A máme tu dalšího vraha, který koná na základě prožitého traumatu v dětství. Tohle španělské giallo je zvláštní snad jen tím, že vraha známe hned od začátku, i když se jedná o drama, celkově je film docela příjemný, se zasněnou atmosférou. Většinu hudby údajně složil Stelvio Cipriani, přičemž původně byla složena pro film Femina ridens. Hodnocení mezi 2-3*, tentokrát snižuju na 2*.

plakát

Murder obsession (Follia omicida) (1981) 

Částečně giallo, částečně gotický horor, spousta nahoty, pavouk jak ze sci-fi 50. let, satanský rituál, Johann Sebastian Bach, občas skvělá atmosféra, občas příšerná nuda a naprosto jalový a zmršený konec; Murder obsession je zkrátka luxusní brakový euro horror, jehož hodnocení je docela těžké, na poprvé lepší 3*, příště to bude třeba odpad…

plakát

Mrtvé oči Londýna (1961) 

Mrtvé oči Londýna jsou jedna z nejlepších knih Edgara Wallace a toto zpracování z celé té dlouhé řady filmů také ční hodně vysoko.