Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (20)

Il figlio di Dracula

Il figlio di Dracula (1960)

Drákula pošle svého syna mezi smrtelníky, aby se napil krve z panny a stal se tak pravým upírem.

Creature of the Walking Dead

Creature of the Walking Dead (1965)

Bláznivý vědec objeví tajemství věčného mládí, stačí k tomu čerstvá krev mladých dívek. Avšak záhy je lapen a popraven. Po letech se do jeho domu nastěhuje jeho potomek, který najde vědcovo tělo a oživí jej. A hrůza může pokračovat. Film Creature of the Walking Dead je sestříhaná verze filmu La marca del muerto s přidanými scénami hranými americkými herci.

La marca del muerto

La marca del muerto (1961)

Šílený vědec objeví tajemství věčného mládí, stačí k tomu čerstvá krev mladých dívek. Avšak záhy je chycen a popraven. Po letech se do jeho domu nastěhuje jeho potomek, který najde vědcovo tělo a oživí jej. A hrůza může pokračovat.

Cyborg 2087

Cyborg 2087 (1966)

Ve světě budoucnosti roku 2087 je svoboda myšlení nezákonná a myšlenky obyvatel světa jsou pod kontrolou vlády. Malá skupina „volnomyšlenkářů“ vyšle kyborga zpět v čase do roku 1966, aby zabránil vědci v průlomovém objevu, který nakonec povede k masové kontrole myšlení v budoucnosti. Náš cestovatel časem brzy zjistí, že není sám, když se mu vládní agenti z budoucnosti pokusí zabránit ve splnění jeho mise.

Blindpassasjer

Blindpassasjer (1978) (seriál)

Vesmírná loď Marco Polo je na své zpáteční cestě z dokončené mise na planetě Ross. Kvůli dlouhé době letu je posádka lodi ve stavu hibernace. Během letu ovšem centrální počítač kvůli poruše monitorů posádku probudí a brzy se ukáže, že na palubě je humanoid, který se materializoval ve skladišti. Kdo je onen černý pasažér a jaké jsou jeho úmysly na palubě lodi Marco Polo?

The Apocalypse Man

The Apocalypse Man (2012)

Postapokalyptický film o muži, který si myslí, že je posledním žijícím člověkem na Zemi. Jednoho dne ale najde deník dalšího přeživšího člověka.

The Terror of the Tongs

The Terror of the Tongs (1961)

Kapitán britské obchodní lodě Jackson Sale (Geoffrey Toone) a jeho dcera jsou nevědomky zneužiti jako spojka k předání dokumentu, který obsahuje důležité informace o tajné zločinecké organizaci v Hongkongu Red Dragon Tong. Jejich vůdce (Christopher Lee) chce dokumenty jakýmkoliv způsobem získat a neváhá nechat zabít osoby, které jej měly nebo mohly mít ve svých rukách. Tak je zabita i kapitánova dcera a kapitán je pevně rozhodnut smrt své dcery pomstít.

What Became of Jack and Jill?

What Became of Jack and Jill? (1972)

Alice Tallent bydlí ve svém domě s vnukem Johnnym. Ten se schází s Jill a oba touží po tom, že jednou budou mít babiččin dům pro sebe. Babička se ovšem těší dobrému zdraví, a tak se Johnny a Jill rozhodnou ji na onen svět trochu dopomoci. Sžíráni nenávistí ji psychicky týrají, až jednoho dne stará paní zemře a zdá se, že Johnny a Jill mají vyhráno…

Immoralità, L'

Immoralità, L' (1978)

Příběh o pedofilním vrahovi mladých žen, kterému při útěku před policií pomůže dvanáctileté děvče Simona. Vznikne mezi nimi vztah, muž je ovšem objeven i Simoninou matkou, chladnou a psychicky narušenou ženou. Ta vraha pod výhružkou udání policii využívá ke svým cílům.

Svět bez konce

Svět bez konce (1956)

V roce 1957 čtyři astronauti odletěli na průzkumnou misi na plantu Mars. Při návratu dojde k ohromnému, nekontrolovatelnému zrychlení a astronauti upadnou do bezvědomí. Když procitnou, zjistí, že se nalézají poblíž neznámé planety, která by dle získaných údajů měla být obyvatelná. Vzhledem k četným poškozením lodi se rozhodnou přistát a provést opravy. Jen několik okamžiků po přistání jsou napadeni obrovskými pavouky, kterým se, se štěstím, ubrání. Poté objeví několik kamenných náhrobků s datem 2188 a astronautům dojde, že se nachází na planetě Zemi. Posádka vesmírné lodi se tak snaží zjistit, zda bylo lidstvo zcela vyhubeno a co bylo příčnou jeho zkázy.

Five

Five (1951)

Atomová válka byla rychlá a nemilosrdná. Smrtelné radioaktivní mraky smetly vše živé, kudy se prohnaly. Přežít se podařilo pouze pěti lidem, kteří se v době výbuchu náhodou nalézali od mraků na dobře izolovaných místech. Michael se zabydlí vysoko v horách v opuštěné chatě, obdělává půdu a doufá, že snad bude jednou opět plodná. Roseanne, těhotná mladá žena, se vypraví na místo, kde bydleli její příbuzní a zde se potká s Michaelem. Po nějaké době se setkají s dalšími přeživšími lidmi a žijí společně, ale rozdílné povahy vytvoří několik konfliktních situací, které ohrozí život nejen jejich, ale i posledního žijícího dítěte na světě…

The Terrornauts

The Terrornauts (1967)

Skupina vědců se zabývá hledáním mimozemského života. Jejich práce se delší dobu nedaří a navíc začnou mít problémy se svým nadřízeným, který se rozhodne dát jim tři měsíce na vykázání uspokojivých výsledků, jinak jim výzkum zruší. Na vědce se „usměje“ štěstí v podobě přilétající vesmírné lodi, která ovšem z Měsíce ukradne celou výzkumnou stanici a letí s ní neznámo kam. Vesmírnou loď obývá jediný robot, který se nechová nepřátelsky, ale komunikace s ním je značně obtížná. Přijdou vědci na to, proč byli i s celou stanicí uneseni do dalekého vesmíru a dokáží se vrátit v pořádku zpět na Zemi?

Dick Barton Strikes Back

Dick Barton Strikes Back (1949)

Speciální agent Dick Barton je pověřen zneškodněním šíleného zloducha Alfonsa Delmonta Fourcada, který chce ovládnout svět pomocí zbraně zabíjející zvukem. Fourcado si již hrůzné účinky zbraně vyzkoušel na jistém malém městě, kde všichni obyvatele byli během chvilky zavražděni. Barton se tak vrhá do nebezpečné akce, která jej může kdykoli stát život, ale v zájmu bezpečí a svobody celého světa nesmí nechat Fourcada dokončit jeho plán.

Hysteria

Hysteria (1965)

Chris Smith po autohavárii utrpěl ztrátu paměti. Jeho jediným pojítkem s minulým životem je fotografie jisté ženy, kterou měl u sebe. Rozhodne se onu ženu hledat a zjistí, že to byla modelka, která byla zavražděna před několika měsíci. Jenže poté ji několikrát zahlédne ve městě, nikdy ji ale nestihne oslovit. Až jednoho dne kdosi zaklepe na dveře jeho hotelového pokoje…

Quatermass and the Pit

Quatermass and the Pit (1958) (seriál)

Během stavebních prací je dělníky nalezena část lebky, jejíž možné stáří odhadne paleontolog Dr. Matthew Roney až na 5 miliónů let. Po dalším hledání jsou nalezeny jiné části ostatků a následná rekonstrukce vyjeví podobu vzrůstem menší, lidem podobného tvora. Další z nálezů již ovšem tak radostný není, je odkryta část předmětu, který připomíná bombu z druhé světové války, a tak Dr. Matthew Roney požádá o pomoc svého přítele, profesora Bernarda Quatermasse. Ten, zaměstnán v British Experimental Rocket Group, se v té době nepohodne se svými kolegy a tak společně s kolonelem Jamesem Breenem, který je mu přidělen jako nový spolupracovník, rád pomůže s odkrýváním údajné bomby. Testy ukáží, že neznámý objekt je vyroben z materiálu, který lidstvo nezná, je radioaktivní a pravděpodobně leží v zemi podobně dlouho jako okolo nalezené ostatky. Když je objekt odkryt, zjistí vědci, že je skoro celý prázdný, jen na jedné z vnitřních stěn má vyrytý starodávný znak. Při zkoumání vnitřku dojde k zvláštní nehodě, po níž jeden z pomáhajících vojáků tvrdí, že viděl stěnou projít divné stvoření. Celá záhada je umocněna po výslechu starousedlíků, podle nichž zde v domech docházelo od pradávna ke zjevování duchů. 6-ti dílný seriál z produkce BBC.

King of the Rocket Men

King of the Rocket Men (1949)

Náhlá úmrtí několika vědců, kteří se podílí na výzkumu nových zbraní, vyvolají neklid v celé vědecké obci. Vědec Jeff King začne na vlastní pěst pátrat a zjistí, že za vším stojí tajemný doktor Vulcan. Jeho identita je mu ovšem neznámá, jediné co ví je, že je členem vědecké asociace, tak jako on sám. Kromě několika přátel, kterým může věřit, mu proti doktoru Vulcanovi pomáhá také nový vynález, speciální oblek, ke kterému je připevněn raketový pohon a umožňuje tak jeho nositeli létat. Dvanáctidílný seriál.

Quatermass 2

Quatermass 2 (1957)

Film Quatermass 2: Enemy from Space je volné pokračování filmu The Quatermass Xperiment (1955). Profesor Bernard Quatermass (Brian Donlevy) pracuje se svým týmem na projektu kolonizace Měsíce. Při cestě autem do svého pracoviště se téměř srazí s mladým párem. Muž byl předtím zasažen podivným objektem a má nezvykle vyhlížející poranění na obličeji. Po analýze provedené v laboratoři zjistí, že objekt je tvořen látkou, která se na Zemi nevyskytuje. Ve stejné době radary zachytí množství padajících objektů v oblasti lokality zvané Winnerden Flaks a Quatermass se tam vydává se svým pomocníkem. Na místě se nachází přísně střežená továrna, která je až příliš podobná modelu „měsíční základny“ profesora Quatermasse, a kde se údajně vyrábí syntetické potraviny. Jeho pomocník je zraněn onou neznámou látkou a ihned odveden stražícími vojáky. Vedení továrny posléze tvrdí, že žádná osoba odvedena nebyla a tak se profesor spojí se svým přítelem inspektorem Lomaxem a společně se snaží odkrýt tajemství zmizelého asistenta i pro koho a proč slouží ony prostory…

The World of Hammer

The World of Hammer (1990) (seriál)

13ti dílný dokumentární seriál, z nichž dva díly jsou věnovány největším hereckým hvězdám Hammer studia: Peterovi Cushingovi a Christopherovi Lee. Ostatní díly jsou rozděleny podle témat a žánrů, které toto studio zfilmovalo: Dracula, Frankenstein, Sci-Fi, válečné filmy, komedie a další… Oliver Reed jako komentátor k jednotlivým ukázkám z filmů.

Robinson Crusoe na Marsu

Robinson Crusoe na Marsu (1964)

Velitel Christopher 'Kit' Draper (Paul Mantee) a plukovník Dan McReady (Adam West) obíhají po orbitě marsu ve vesmírné lodi. Aby se vyhnuli hrozící srážce s meteorem, musí zvýšit rychlost lodi, což je stojí veškeré palivo. Jedinou další možností je opustit loď v záchranném modulu a pokusit se přistát na povrchu Marsu. Při přistávání zahyne McReady a Draper se tak ocitá sám, pouze s malou opicí Monou vycvičenou na mise do vesmíru, na povrchu planety, která může skrývat různá nebezpečí. Dokáže Draper přežít v nepřátelském prostředí s omezenými zásobami kyslíku a potravin?

Doktor Jekyll a sestra Hyde

Doktor Jekyll a sestra Hyde (1971)

Dr. Henry Jekyll pracuje na léku, který by dokázal vyléčit všechny nemoci. Po čase, hnán strachem, že ve svém životě nedokáže výzkum dokončit, snaží se vyrobit sérum dlouhověkosti. Uspěje, ovšem po požití se nepředvídatelným vedlejším účinkem na čas přemění v ženu. Ta zatouží získat vládu nad tělem doktora Jekylla navždy, ale k tomu potřebuje ženské hormony, které prodlouží trvání séra a pro jejich získání je ochotna udělat cokoliv...

Reklama