Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení skladatelé (10)

Ennio Morricone

Je to král! Jeho hudba funguje stejně dobře i "odtržená" od filmu...možná ještě líp.

Howard Shore

Pán prstenů, protože to je víc, než filmová hudba. Sedm, protože "what´s in that boooooox?!" Mlčení jehňátek, protože to je hudba hodná psychopatického kanibala.

Hans Zimmer

Jde skrze možné i nemožné žánry a furt to sedí, jak prdel na hrnec. Pro mě je jasná jednička Black hawk down, ale tak každej máme svoje úchylky, že jo?

Jerry Goldsmith

Dodnes se mi přeběhne mráz po zádech, když si vzpomenu, jak jsem kdysi ve svých hlubokých prepubertálních letech omylem narazil na mé černobílé televizi na Přichází Satan! a tak jsem se bál vkročit do temnoty pokoje, abych televizi vypnul, že jsem aspoň zavřel oči, abych to nemusel vidět. Jsem sice srab, ale tu hudbu mám v hlavě pořád! Jo a Vetřelec by byl průměrnej biják, kdyby ta hudba nebyla taková atmosferická pecka...

James Horner

To nejlepší na Titanicu a Avatarovi (když nekoukáte 3D). Horal William Wallace by taky zbaběle stáhnul ocas pod kilt a doteď by si vařil čaj o páté, kdyby v něm Horner neprobudil Statečné srdce.

Nino Rota

Je to Kmotr jednoho z největších kultů kinematografie 20. století, co víc dodávat...

Clint Mansell

Popravdě nedokážu vyjmenovat jeden jediný jiný film, pro který skládal hudbu, protože trpím permanentní konsternací jeho zádušní mší za padlé duše. Kdybych věřil v Boha a posmrtný život, měl bych v kalhotech naděláno...takhle se jen ušklíbám těm, co museli spoďáry měnit.

James Newton Howard

Svým šestým smyslem jsem vycítil znamení, že temný rytíř je vyvolený. Stalo se to, ale já legenda, jakou je on, nejsem, jsem jen kluk z vesnice. Prvotní strach ale rychle zmizel, když jsem žjistil, že on, Batman, začíná taky nenávidět film Pretty Woman. Po moravsku jsme si pak zavískali: Tý! Aj! Ej! (pane jo, ten má prsty ve spoustě mých oblíbených filmů...ale o té Pretty Woman je to pravda! True story!)

Jack Nitzsche

"Fear of the dark, fear of the dark
I have constant fear that something's always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someone's always there."

(Iron Maiden)