Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (34)

plakát

Grindhouse: Planeta Teror (2007) 

Nejsem hororový fanda, a ze začátku se mi chtělo fakt hodně zvracet, ale tento film byl vážně dobrý. Mělo to šťávu, bylo to vtipné a adrenalin naběhl i v bezpečí domova.

plakát

Red (2010) 

S přítomností Morgana Freemana jsem fakt očekávala hodně a jsem zmatená. Pár scén vtipných, ale jinak nic moc nového a uchvacujícího. Zase si říkám, že snad to je nějaká parodie na akční filmy, ale nevím nevím. Plno nesmyslných náhod a kýčovité scény. Pro mě nic převratného, ale jinak docela příjemné.

plakát

Princezna ledu (2005) 

Jak Michelle tak Hayden jsou mi sympatické, škoda jen, že hrají v takových slabotách. Primitvní děj, očekávaný konec.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Rozhodně to není žádná slaďárna, jak byste mohli vyčíst z názvu. Naopak je to docela drastické. Emoce se jen ženou. Jediné co už mě štve, že na úspěšnosti tzv. propojenosti myšlenek a všeho možného staví mnoho filmů. Naštěstí když to vyjde, je to bezva. Sice zmatek, ale ke konci oddych, že to můj mozek pobral.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Skvělé, sice bych to nenazývala hororem, protože jsem se většinou po zemi válela smíchy, ale napětí tam rozhodně bylo velké.

plakát

Crash (2004) 

Krásná ukázka jak losangeleské etnické rozmanitosti, tak různých typů lidí. I přes rasistické předsudky je všechno o náhodě, a záleží na jednotlivém člověku, nehledě na jeho pleť. Zase můžeme zoufale kroutit hlavou, když vidíme a víme, jak je těžké se rozhodnout, když se jedná o spor mezi svědomím a jinými potřebami např. zavděčit se blízkým. Nevěřícně sledujeme lidské úsudky vedené strachem, které bývají občas špatné, ale často, když jsou správné, mohou zachránit život. Je šílené, co všechno závisí na náhodě nebo na osudu - podle toho čemu věříte. Ve filmu jsou jak nádherné, tak i smutné životní paradoxy. Jediné mínus je, že občas mi ta zvláštní shoda náhod přišla přitažená za vlasy.

plakát

Gran Torino (2008) 

To je jedna velká emoční bomba. Ve filmu je vážně hodně věcí na zapřemýšlení. Zobrazilo se v něm snad všechno co se dalo: hrůza, strach, radost, humor, nejistota... obšas depresivní, jindy hodně zábavné, dojemné, rozčilující... Samotná postava asiata se mi hodně líbila, a povaha té asiatky - prostě úžasná, její postava dodávala celému filmu jakýsi optimismus. Ale jediné co si mohli odpustit byl šaman, který tam byl absurdní (i když, co já vím, jiný typ kultury :-) ). Konec tak trochu předvídatelný, ale stejně mi to nezkazilo zážítek, který jsem z filmu měla.

plakát

2012 (2009) 

Z toho důvodu, že jsem udělala tu velkou chybu a sledovala to v českém dabingu, mi to přišlo velmi strojené. Herecké výkony mi tím připadaly směšné, jenže ten film byl tak trochu nečekaně směšný sám o sobě. Jednou velkou výhodou byly úžasné efekty - i když často velmi nesmyslné. Třikrát uniknout přírodní pohromě, když ji máte v těsně patách, mi jako realita rozhodně nepřipadá. Přesto tam napětí rozhodně bylo. Možná je přece jen dobře, že film byl brán s nadsázkou se spoustou hlášek, protože to v důsledku naštěstí není nějaká fanatická záležitost. Já bych tento film tak neodvrhovala jak někteří a dala mu šanci. Mně se tam ty bláznoviny líbily a jsem ráda, že jsem ho viděla, protože ty (často morbidní) efekty stály za to.

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Pro mě příjemné překvapení. Nečekala bych, že mě tak hodně bude bavit film s válečného prostředí. I ty scény, které byli nesmírně zdlouhavé byli naprosto záživné, zřejmě kvůli tomu nepřestávajícímu napětí. Herci zahráli své role dokonale realisticky. Podle mého názoru si film Oscara zasloužil. A na to, že to točila žena - klobouk dolů.

plakát

Děsnej doják (2006) 

I přesto, že jsem se párkrát zasmála, často velmi nechutné a mně unikala vtipná pointa. Jak to vypadá, je velmi těžké udělat parodii, aby měla důvtip a ne samou trapnost, kterou by vymyslelo i malé dítě. Ani sympatická Alyson to moc nezachránila. Jako většině parodiím tomu chybí inteligence.