Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 291)

plakát

The Perfect Kiss (2018) 

Mě tenhle film překvapil. Dýchla na mě z něho pohoda. A co víc si přát od romantické komedie? Nechápu, tu averzi, kterou sem někteří vypisujou, až přímo nenávist zde šíří. Jen tak dál, vzkaz pro tvůrce. Lehkých komedií, tedy na pohodu, není nikdy dost. Viděl jsem tuším na Nova Cinema.

plakát

Dívčí parta (2008) 

Ale jo, ušo to. S velkou nedůvěrou jsem se díval na to, co dává Nova Cinema, a rozběhl se tam tenhle film pro náctileté. Vedle afektovaných výkonů některých mladých hereček, zde byly k vidění i střízlivé projevy, které jsou mi bližší. Není to film, který bych chtěl vidět víckrát, ale tu a tam, proč ne.

plakát

Sestřiny děti ve válce (2010) 

Film je vskutku rodinný, komediální hlavně pro děti. Drama určitě ne. Spíše než film dánský mě řipadá jako Usamerický. Nebo se podobnými filmy nechal režisér i scenárista v jedné osobě Martin Miehe-Renard, nechal dost inspirovat, a sledujeme poměrně nákladnou podívanou. Raději mám tyhle filmy než nekonečné vyšetřování vražd v různých seriálech.

plakát

Hráč (1972) 

Film mě zaujal pro hráčskou vášeň co se hlavně rulety týče. Trocha dostojevčiny ve filmu je rovněž cítit, takže dávám čtyři hvězdičky pro závažnost tohoto společenského tématu. Sám mám potíže s hraním, a dříve by mě nikdy nenapadlo, že tomu propadnu.

plakát

Saxána a Lexikon kouzel (2011) 

Kdo očekával, že svou kvalitou bude tento film navazovat na "jedničku", tak musel být hodně zklamán. Mezi takové diváky patřím i já, a přece jsem dokázal vydržet - k svému úžasu - sledovat celý film. K čemu tuhle slátaninu přirovnat? Jak je možné, že to napsal tentýž člověk, co "jedničku", a s režií to bylo totéž? Ubohá amatérština, a smutek z toho celého, to je můj výsledný pocit.

plakát

Skok (1985) (TV film) 

Scenář napsal dneska známý novinář Josef Klíma, který vycházel ze skutečné události. V dnešní době, kdy jsme až přezásobeni negativními činy lidské smečky, tak už je význam tohoto filmu jiný, než v době, kdy se realita tak mediálně cenzurovala. Film jsem viděl jako vzpomínku na nedožité 80. narozeniny Bronislava Poloczeka, který zahrál svoji roli jak ho známe, bravurně.

plakát

Můj přítel Fabián (1953) 

Film mě zcela okouzlil svým námětem, a spadá do padesátých let, éry, kdy žádná změna k lepšímu nebyla vyloučena. Ach, ta budovatelská léta.