Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Třicet případů majora Zemana

Třicet případů majora Zemana (1974)

Proč má tenhle seriál stále svou sílu? Proč si jej tolik lidí koupilo na DVD? Nechápu, že na csfd je brán jako celek. Zájem o seriál byl abnormální. Dodnes se s ním seznamují a zabírá i u nové generace kolem deseti let, co ho vidí prvně v životě a tudíž ani nemohou řadu situací a vět chápat a zařadit si je do souvislostí. Tak jsem na tom byl i já, když mi bylo právě tolik, co je dnešním dětem kolem deseti let. Jelikož můj komentář by byl dlouhý, tak to balím, neb se mi do něho právě nechce.

Arabela

Arabela (1980)

Tyhle díly se mi líbí dlouhodobě.

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Snad nejreprízovanější seriál. Oprávněně.

Inženýrská odysea

Inženýrská odysea (1979)

Byli tři studenti. Žili studenstky, ale po studiu se už jejich cesty rozdělily a zase spojovali. ideály z časů studentských vizí, nastupuje realita. Každý z těch tří se věnuje tomu, co je mu nejbližší. Citát: "Ale já nemám čas dávat ti pořád čas, já se tady musím starat o to, aby bylo na výplaty, a nemohu pořád čekat, až konečně dokončíš ten svůj tkalcovský stroj. Japonci byli rychleji, vzali si od tebe co potřebovali, a rychleji dokončili to, co se tobě nepodařilo. Tak to musíš brát... Už na to zapomeň, a bude to dobře pro všechny, neb jinak to bude zase jen ostuda."...Ten seriál je hodně zajímavý, jak scenárista rozestavil postavy, jaké postavy použil, jakým vývojem procházejí, a především je to i dokumentem doby, nejen socialistické. Padají tam i názory jako třeba - a oni jen mění dizajn, to a ono je jakoby vylepšení, ale ve skutečnosti prodávají roky totéž. Připomíná nám to i dnešní dobu. ...Zajímavé ale taky je, jak pohlíží autor scénáře přesně na povolání, která jsou stále stejná i v dnešní době - strojírenský podnik a hierarchie v něm (potažmo jakýkoli podnik), školství, zubařina atd. Dále jsou zde i různé instituce...Psychologie postav jde do pozadí, takže jsou "logicky "statické" jinak by se v nich diváci "ztráceli...Každý seriál je pohádka, To Vám řekne třeba režisér H.Bočan, a jemu podobní, ale můžete si toho všimnout i Vy sami.

Muž na radnici

Muž na radnici (1976)

Chlap jakých je na každé radnici třeba. Nezkorumpovatelný, mravný až hanba, příkladně bojující za dobro a trestající zlo. Usměrvovač darebáků, co se pak chytají za nos a odcházejí ponížení jeho mravní autoritou. Umí ke každému promluvit. Vyřeší všechny problémy do té míry, jakou mu jeho pravomoc dává. A nedává si malé cíle. Chce, aby občané bydleli lépe, a něco po nich, vedoucích pracovnících bylo vidět. Třetina staré výstavby musí být stržena, aby byla nahrazena moderní výstavbou. Tento těžký úkol přes řadu problémů se jim podaří zrealizovat.

Super drbna

Super drbna (2007)

Chytlo mě to hned, ale myslím, že by si takové tém zasloužilo i českou verzi. Viz třeba kolikrát se drbny objevují v českých filmech, či seriálech..."Drbna, skákavá", kříčí v jednom známém filmu jako vypravěč Jan Werich. Proč ta drbna skáče? Aby viděla co ji zajímá. Nebo jeden chlap říká, záclona, a za ní baba, a kouká....Jsou to vesměs osoby, bez ohledu na formální "vzdělání", co je prostě zajímají cipoviny. A neumí se něčemu věnovat. Myslím taky, že je to jejich potřeba, jak u žen, to hlavně, tak i u mužů, co jsou pod vlivem takových žen.