Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (41)

Královna Viktorie

Královna Viktorie (2009)

Smrt prince Alberta Viktorií silně otřásla a až do své vlastní smrti se s touto ztrátou nedokázala plně vyrovnat. Začala se vyhýbat veřejnému životu a na princovu památku nosila po zbytek života černé šaty.

Královna Viktorie

Královna Viktorie (2009)

Královna Viktorie vládla dlouhých 63 let, což je nejdelší panování jednoho panovníka v historii Británie.

Bitva o Midway

Bitva o Midway (1976)

Bitva o Midway trvala od 3. do 7. června 1942. Japonci zde ztratili všechny čtyři letadlové lodě, zatímco Američané přišli jen o jednu. Bitva o Midway znamenala obrat ve válce v Pacifiku.

Romasanta: Hon na vlkodlaka

Romasanta: Hon na vlkodlaka (2004)

Existovalo více verzí o Romasantově smrti. Podle jedné z nich zemřel na neznámou nemoc těsně po nástupu do vězení. Podle jiné verze ho zastřelil důstojník, který chtěl vidět jeho proměnu v monstrum.

1066: Historie psaná krví

1066: Historie psaná krví (2009) (seriál)

Bitva u Hastingsu, ve které se rozhodovalo o budoucnosti Anglie, se odehrála na Senlackém vrchu 14. října 1066. V bitvě padlo asi 3 000 Normanů a jejich spojenců a asi 5 000 Anglosasů, včetně krále Harolda II. Godwinsona.

Leningrad

Leningrad (2009)

Blokáda Leningradu trvala od 8. září 1941 do 27. ledna 1944. Během ní ve městě zemřelo hlady přes milion obyvatel.

Čachtická paní

Čachtická paní (2009)

Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu.

Žena v Berlíně

Žena v Berlíně (2008)

Rusové si nevybírali, obětem znásilnění bylo mezi 8 a 90 lety. Mnoho žen za to zaplatilo životem.

Žena v Berlíně

Žena v Berlíně (2008)

Dnes se odborníci shodují, že během konce 2. světové války znásilnili vojáci Rudé armády asi 2 000 000 německých žen. Každá přitom byla znásilněna v průměru 12x.

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše (2009)

Podporučíci císařské armády Takeši Noda a Tošiaki Mukai spolu soutěžili o to, kdo z nich zabije víc čínských civilistů. O tomto "sportovním" klání denně informovala japonská média, včetně jejich fotek s usekanými hlavami obětí. Každý měl na svém kontě přes sto obětí. Po válce byli zastřeleni popravčí četou.

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše (2009)

Po konci 2. světové války Spojenci popravili osoby zodpovědné za Nankingský masakr. Byli to generál Iwane Macui a generálporučík Hisao Tani. Ostatní trestu unikli.

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše (2009)

Japonsko se dodnes nedokázalo k Nankingskému masakru postavit čelem a převzít za něj odpovědnost, jako to udělalo Německo po 2. světové válce. Někteří japonští autoři tvrdí, že obětí bylo "jen" 3 000, jiní dokonce tvrdí, že je to výmysl.

Tudorovci

Tudorovci (2007) (seriál)

Hlavní kostymérka se snažila o co největší historickou přesnost. Některé šaty z doby Jindřicha VIII. ji ale nepřišli dostatečně atraktivní, a tak v některých případech sáhla pro inspiraci i do viktoriánské éry.

Hačikó - příběh psa

Hačikó - příběh psa (2009)

Hačikó čekal na nádraží na svého pána až do své smrti v roce 1934, tedy bezmála deset let ...

Hačikó - příběh psa

Hačikó - příběh psa (2009)

Skutečný Hačikó se stal v Japonsku natolik populárním, že se na něj přijely podívat miliony lidí. V den, kdy zemřel, byl v celém Japonsku vyhlášen státní smutek. Psíkovi postavili přímo na nádraží v Šibuja sochu, která zde stojí dodnes.

Romasanta: Hon na vlkodlaka

Romasanta: Hon na vlkodlaka (2004)

Manuel Blanco Romasanta byl zřejmě první sériový vrah ve Španělsku. V polovině 19. století se přiznal ke třinácti vraždám. Odsouzen byl za devět z nich k trestu smrti, který mu byl později změněn na doživotí.

Reklama