Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (217)

plakát

Hnüs (2019) 

Jsem rád, že konečně někdo udělal rockovou životopisku podle skutečných událostí, ale mrzí mě nevyužití potenciálu Iwana Rheona. Největší herec na place a upozadí ho i vedlejší postava producenta. Zbytečná škoda.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Svatá kravičko! Být takhle stylizovaná celá nová trilogie ani bych nelitoval těch peněz za kino.

plakát

Šéfkuchaři v akci - Gwyneth Paltrow / Bill Burr (2019) (epizoda) 

I když první recept vypadá všelijak, druhá půlka už má skvělého hosta a pocity z Chefa jsou zpátky. Rozhodně Bill zvládl na výbornou a u předváděných receptů má člověk hlad i když u promítání dlabe oběd.

plakát

Šéfkuchaři v akci - Recepty z filmů o vaření (2019) (epizoda) 

Jako sladké si rozhodně zaslouží velký potlesk, ale Babish není zrovna zrozen pro kameru. Vypadá to hezky, ale dynamika moc nefunguje. Obyčejné Aglio e oglio určitě geniální, ale tolik prostoru si nezaslouží. Zvlášť prezentované jako Těstoviny Scarlett.

plakát

Šéfkuchaři v akci - Robert Rodriguez / první pátek (2019) (epizoda) 

Náhled na Rodrigueze jako na kuchaře mi vyrazil dech. Ten člověk se v pizze opravdu vyzná a asi poprpvé bych mu uznal i sladkou pizzu. Zbytek na "festivalu" foodtracků je jen třešniška. Tolik chutí dovedených do dokonalosti. Skoro za každé jídlo bych dal život kdybych mohl ochutnat. Koncert se vším všudy.

plakát

Šéfkuchaři v akci - Vzpomínka na Jonathana Golda (2019) (epizoda) 

Rozhodně dojemný díl. O panu Goldovi jsem samozřejmě neměl ani ponětí, ale rád jsem se poučil. Jídla zajímavá. Kari je rozhodně můj favorit i v běžném provozu. A tady je vidět, jak skvělou a rychlou práci je zapotřebí, aby to mělo nějakou strukturu a konzistenci. Rozhodně palec nahoru,

plakát

Aquaman (2018) 

Je to barevný kýč. Ale sakra dobře udělaný barevný kýč a rozhodně zatím nejlepší komiks ze současného DC univerza. Tentokrát mi ani ten digitální maglajz nevadí, protože to opravdu vypadá o to víc komiksově a bitky, bitvy nebo souboje jsou snímány překvapivě přehledně. Při sledování některých podvodních scén (společně s kvalitním soundtrackem) jsem si párkrát vzpomněl třeba na TRONa. Což myslím v tom nejlepším slova smyslu, protože mám ten film rád. Zamrzí snad jen místy nechtěná komičnost a dost velká předvídatelnost děje, kdy každý zvrat i jednání postav uhodnete spolehlivě dlóuho dopředu. Návštěva kina zde nutností.

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Je to smutný, když ze všech nových českých pohádek je jediná ke koukání, bez trvalých psychických následků, předabovaná pohádka slovenská. Inspirace Daredevilem nebyl vůbec špatný nápad pro hlavního hrdinu a demence postav kromě těch fantaskních je snesitelná. Příjemné sledování.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Trochu idiotštější Blaník než v seriálu, něco málo seriálových trademarků. Ale jinak dokonalé narážky na prezidentské volby. Smál se celý sál. A smáli se všichni. Trochu jiný přístup k Blaníkovi. S tou plejádou hostů a hvězd rozhodně ne nevítaný.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Je to videoherní film. To ale nutně neznamená, že musí být špatný. Do filmu se podařilo procpat dost trademarků jak z nové, tak ze starých her. Nevyhne se tu člověk ani velkému množství klasických klišé podobných filmů (nebudu spoilerovat - ale kdo by ten konec neodhadl už na začátku...). Ale na to, jak moc se tu hraje na notu Indiana Jonese je nová Lara lepší než všichni Lovci pokladů, Flynnové Carsenové a další, kteří se pokoušeli na archeologických filmech přiživit. A Alice Vikander je na roli mladé herní Lary snad nejlepší možnou volbou.