Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (5)

Ledové království II

Ledové království II (2019)

Způsob hlasu, který volá Elsu a kterým Elsa odpovídá, je prastará skandinávská vokální technika zvaná kulning. Používala se ke komunikaci na dálku a svolávání domácích zvířat. Jedná se o obdobu alpského jodlování. Dnes tuto techniku umí jen málo lidí. Technikou kulning zpívá třeba dánská zpěvačka Myrkur.

Příběh mého syna

Příběh mého syna (2012)

Ve scénách v bytě Asky kde se domlouvá "přirozené" početí dítěte jsou na stěnách obrázky skupiny Nirvana. Obsahem jsou i fotografie z koncertu Nirvana: Unplugged in New York (1993). Ten se ale odehrál až v roce 1994, nikoliv před obléháním Sarajeva.

Nebe a země

Nebe a země (1993)

Oliver Stone věrně zachycuje ve filmu tzv. betelové zuby u matky hlavní hrdinky. Černo-červené zbarvení skloviny zubů a dásní je známkou intenzivní užívání drogy betel neboli pinang. Alkaloid uvolňující se do slin a krevního oběhu má dezinfekční a stimulující účinky.

Ordinace v růžové zahradě

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál)

Exteriér oblíbené restaurace U Čerta se nachází v budově naproti chrámu Sv. Bartoloměje v Brandlově ulici v Kolíně. Hned vedle ma obchod rodina seriálového herce Michala Novotného (MUDr. Darek Vágner), kde i on sám prodával

Ordinace v růžové zahradě

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál)

Vlastní budova nemocnice je ve skutečnosti zadní vchod do pavilonu interny kolínské nemocnice.

Reklama