Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (42)

plakát

Muzikál ze střední (2006) (TV film) 

Hodně naivní, kýčovitá, leč enormně zábavná výplň na hodinu a půl, která nenudí, jen vesele plyne a občas pořádně udeří do mozkovny svou blbostí a předvídatelností. Ale svižná režie, efektní choreografie i příslušně geniálně podbízivé písničky strkají středoškolskou partu výš, než kam dosahoval její papírový potenciál. Plus Zac Efron je jednoduše boží, stejně jako jeho basketbaloví kolegové v 'head in a game' choreografii :)

plakát

Za tři dny umřeš (2006) 

Taky bych tuhle teenagerovinku s videoklipovým střihem a spoustou filtrů rovnou nezahazovala, naopak příjemně na hodinu a půl pobavila, ač si při tom moc originálně nepočínala. Ale svižná, příjemná režie a nějaké ty vraždy vždycky spraví náladu.

plakát

Euforie (2006) 

Hudba kralující fantastickým obrazům podtržených nádhernou optikou pudové a iracionální romance uprostřed ničeho. Emotivní bomba přeplněná jednoduchou poetikou útěku a chvilkové svobody, která zaplní mysl víc než myšlenky na zraněnou dceru, se pro mě stala jednoznačně nejlepším zážitkem z MFFKV a naprosto mě rozdrtila. Něco takového, film s absolutní nadvládou smyslových požitků vyvolávajících větší euforii než jakákoliv objevná myšlenka, jsem vždycky chtěla vidět.

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Jakkoliv jsem Wisemana po prvním Underworldu považovala za jednoho z kupy béčkařů bez výraznějšího talentu, předchozí Pasti si evidentně pořádně nakoukal a vytvořil potřebnou stylovou našláplou hláškovací jízdu, kde i průlet nad městem v dopravním kolapsu může mít potenciál mrazení (odzkoušeno na vlastní kůži :)). Starý dobrý McClane se jednoduše vrátil se vší parádou a nasraností, střihne si pár naprosto šílených scén, jejichž absurditu si dost možná uvědomíte tak nějak mimochodem (výtah, stíhačka), protože do celku s naprostou samozřejmostí zapadají, pozabíjí všechny v dosahu a mnohem víc než osud země řeší unesenou dceru. Chladný hlavní záporák Olyphant a jeho násilničtí kamarádi jsou mimochodem hodně fajn, stejně jako ze začátku správně vyplašený sidekick Long, zkrátka další letošní vydařený návrat legendy, která už sice není nejmladší a s počítačem neumí, ale pořád je zatraceně, zatraceně cool.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Takhle to přesně vypadá, když vás nějaký snímek naprosto mine, kadenci fórů registrujete, ale prostě na ně neberete a nemá to fakt nic společného s počtem nakoukaných akčňáren :). Jenže ani s tímhle handicapem to napodruhé nenudí, což je sandfordským policajtům a ďábelskému Daltonovi rozhodně ke cti.

plakát

Nepříjemná pravda (2006) 

Části s Goreovou přednáškou jsou báječné, dostatečně laicky a přitom působivě mrazivě vysvětluje, co chce ukázat a čeho je podle něj potřeba docílit. Řečník par exellence. Jenže výkladová je jen půlka snímku, ta druhá je podstatně méně zajímavá, zábavná a v tom špatném smyslu americká. 'Už když mi bylo deset, tak jsem díky svému skvělému otci pochopil...' Tudy zkrátka ne.

plakát

Vdáš se, a basta! (2007) 

Nejsympatičtější a zároveň nejlépe zahranou postavou je pes, jehož iq bylo prokazatelně vyšší než scénáristovo a pana režiséra dohromady, a tak musel při znásilňování pohovky zaručeně trpět a stydět se za své počínání. Což se ale ostatním zúčastněným evidentně nestalo, Keaton totiž naprosto tragicky přehrává, děj je absolutně předvídatelný, postav máte ještě před titulkem se jménem filmu až po krk, všichni hrozně srandovně něco ničí a důchodci se hromadně líbají. Zkrátka báječná podívaná

plakát

Tajnosti (2007) 

Hřejivě lidský film bez hřebejkovsko-jarchovské sentimentality a s tím svázaného hanlivého podtónu. Krásná kamera, zručná režie, fantastická Iva Bittová a působivá hudba dohromady zkrátka fungují, na slovech pana Svěráka o skvělém scénáři navíc opravdu něco bylo a to je v naší kotlině vážně co říct. Trošku Pusinky po dvaceti letech - dospělejší, rozvážnější, ale pořád upřímné.

plakát

Generace X (2005) 

Brutálnější, cyničtější a víc psycho následovník Donnieho Darka. Místo zmateného Gyllenhaala tu pobíhá zfetovaný starší Billy Elliot, malé děti to umí s nožem, rodičům jsou důležitější vlastní problémy než samotná přítomnost jejich potomků, ze stropu visí nohy, na stěnách přibývají delfíni, Carrie-Anne Moss má vycpaná prsa a Ralph Fiennes se pořád něčím namáčí. Zároveň do extrémů vyhnaná kritika společnosti, která nad očekávání skvěle funguje. Akorát jak říkám, trochu psycho.

plakát

Spider-Man 3 (2007) 

Ve stínu geniálního mladšího bratříčka trochu průšvih, převrat v podobě nejlepšího komiksového filmu se nekoná. Na to je třetí Spidey moc rozvláčný a naivní, což u přebarvené jedničky sedělo, ale u přerodu v temné já to vážně nepasuje. Na druhou stranu je akce lepší než kdy předtím (úvodní bitka rulez), hudba zas o něco heroičtější, camea vychytanější a triky bezchybnější. A navíc ta hudební videa! :)