Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (29)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Takový pocit po odchodu z kina jsem už dlouho nezažil. Absolutně vůbec jsem nechtěl, aby film skončil a celé bych si to dal hned znovu. Všechno tu šlape neskutečně dokonale, od emocí po dech beroucí akci. Už po prvních minutách bylo jasné, ze všechen ten povyk kolem filmu je oprávněný. Dá se samozřejmě říct, ze je film podobný jedničce a přináší jen všechno větší a lepší, ale je to asi takový rozdíl jako mezi Terminátorem 1 a 2. Co tom chci říct, určitě každý ví. Bylo to opravdu nepopsatelné vzpomínání na filmy z  dílny Jerryho Bruckheimera, které mi sakra chybí!

plakát

Batman (2022) 

Musím přiznat, že jsem se na “reálnější” zpracování Riddlera, které jsem si přál už v případě Nolanovi trilogie, velmi těšil. Geniální zpracování v podobě detektivky, které se inspirovalo Fincherovými filmy Sedm a Zodiac, mě opravdu bavilo. Robert Pattinson herecky hodně vyspěl a překvapil, věřil jsem mu každou rozdanou ránu. Obávaná tříhodinová stopáž neměla překvapivě hluchá místa, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že to mohlo být trošku kratší a některý materiál si tvůrci mohli schovat si případného pokračování.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Disney se snaží vyprávět čím dál větší příběh, který zasahuje do více seriálů. Pokud jste neviděli Mandaloriana, spoustu věcí je nemožné chápat. Nejlepší epizody tohohle seriálu bych připsal právě dílům, kde se Boba Fett vůbec neobjevuje, což u originu v pořádku není.

plakát

Nemilosrdní (2015) 

Jean Reno má i lepší, ale špatný nebyl. Ovšem zápletka filmu byla jako přes kopírák z filmu Inspektor Regan (2012). Pouze francouzský "remake", i když se film k remaku nějak nehlásí.. Jiní herci, detailně stejný příběh.

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Tenhle filmový remake seriálu ze sedmdesátých let má krásně svižné tempo a tu správnou syrovost anglického prostředí. Ray Winstone může být pro někoho neznámá postava, ale o to víc vás bude bavit. Trhá kolem sebe zločince jako Pitbull a rozhodně byste nechtěli potkat. Automobilové honičky jsou už jen třešnička na dortu, takže vřele doporučuji.

plakát

Marťan (2015) 

Film mě naprosto překvapil, funguje tu naprosto vše. Čas slušně běží, příběh je zábavný a po dlouhé době 100 procent napínavé finále. Palec nahoru.

plakát

Cop Car (2015) 

Na to, že má film pouhých 86 minut, tak je tempo žalostně pomalé a několikrát jsem se přistihl, jak se dívám na hodinky. Při takové délce bych čekal větší drive. Přitom film potenciál podle mě měl, ale ten využit rozhodně nebyl. Klidně bych si tento film dokázal představit jako takový 20 minutový kraťas. No uvidíme jak se Jon Watts popere s novým Spider-Manem - mě zatím moc nepřesvědčil. I když Colin Trevorrow po Safety Not Guaranteed také dostal režii Jurského světa a jak to dopadlo všichni víme. Třeba překvapí.

plakát

Jiná země (2011) 

Hutná atmosféra, kterou doprovází zajímavě pohlcující hudba. Celou dobu čekáte na okamžik, ke kterému se nakonec musíte dostat, jen se to komplikuje čím dál víc. Od filmu jsem nic nečekal a moc o něm nevěděl, o to víc mě překvapil.

plakát

Ant-Man (2015) 

Těžko říct jak by vypadal film od Edgara Wrighta, nicméně Peyton Reed z toho natočil průměr co neurazí. Méně výrazná Marvelovka, která má problém s tím, s čím většina Marvelovek - s výrazným záporákem. K plusu je určitě komornější pojetí filmu, které zase narušuje vnucenené cameo jednoho Avengera a násilně nucené propojení s universem. Už od začátku se dalo předpokládat, že to bude menší film, ale není v něm nic nového a ani nic co by překvapilo.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Co si budeme říkat, už trailerů to bylo jasné, pochybnosti byly ze všech stran a film to jen potvrdil. Alan Taylor to s velkýma blockbusterama moc neumí, ani předchozí Thor 2 není kdovíjaká zdrcující pecka. Nezajímavé, zbytečné, nudné a rozhodně nejhorší díl série.