Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Důvody, proč miluju tenhle film píši na svém profilu. Je to pro mě největší srdcovka už od 13 let a přestože vím, že jsou lepší filmy, tenhle navždy zůstane pro mě tím jediným. Co nejvíce obdivuji je, jakým způsobem Cameron film o Titanicu pojal a jak úžasně natočil scény s potápějící se lodí. To samotné už bylo nesmírně nadčasové a neuvěřitelně realistické. Loď byla naprosto monumentální a nádherná. Mým snem je, že ji jednou někdo znovu postaví a já se v ní projedu. Co se příběhu týče, tak ho považuji za jeden z neromantičtějších vůbec. Pár dní a vznikla největší láska, která nebere ohledy na nebezpečí. "Když skočíš, já taky..." = Nejsilnější věta! Moje nejoblíbenější scéna, při kterém brečím, i když jsem film viděla asi 40x (u 24 jsem to přestala počítat) je, když se Rose vrací na z člunu na loď. Nejenže v tu chvíli hraje nejkrásnější melodie ze soundtracku, ale v tu chvíli já nejvíce cítím opravdovost té obrovské lásky. Kate Winslet je tady naprosto přenádherná a to, že umí perfektně hrát, víme všichni. Celkově výběr všech postav se povedl více, než by se dalo čekat. Nebyl nikdo o kom bych mohla říct, že mi tam nesedl. .......Miluju tenhle film a nikdy nepřestanu.

Armageddon

Armageddon (1998)

Pro mě je tohle jeden z TOP filmů vůbec, v žánru katastrofický je hned na druhém místě. Akorát mě mrzí, že už není nikde k sehnání původní dabing, které byl na první originální VHS. Naštěstí předabování nebylo tak strašné, že by se mi to kvůli tomu znechutilo. Také doufám, že se ještě jednou vrátí na plátna kin třeba ve 3D, jako to bylo u Titanicu, protože jsem bohužel neměla tu čest tento film v kině shlédnout. Myslím, že tohle je jedna z největších rolí Bruce Willise. Komu by se nelíbil jako hrdina, co se snaží zachránit svět. Opět scény z vesmíru a scény, kdy padají meteority jsou na tu dobu nadčasové a já si je nehorázně užívám. U Armageddonu brečím úplně vždy, to prostě jinak nejde. Jsou to obrovské emoce. K tomu ještě přidává úžasná hlavní píseň od Aerosmith. /// Děkuji ČT1 za Armageddon bez reklam a hlavně v původním dabingu!!!! Po letech jsem si to parádně užila. :) A ještě bych chtěla říct, že Titanic je sice můj nejoblíbenější film, ale Armageddon je ten nejlepší film pro mě.

Prázdniny

Prázdniny (2006)

Tohle je jedna z mála romantických komedií, kterou můžu vidět pořád dokola. Není to taková ta jednoduchá romantika, kterou známe v tětchto žánrech. Je to pro mě úsměvný film, který zahřeje na srdci vždycky. Kate Winslet je zde krásná a s Jackem Blackem mi do páru moc sedí. Na to, že moc nemusím Cameron Diaz, v tomto filmu mi vůbec nevadí a naopak se k Judeovi moc hodí. I příběh je zde neobvyklý a inteligentní srandy se dočkáme ve velké míře, takže možná o to více se mi tento film tak líbí.

Pošli to dál

Pošli to dál (2000)

Co více Vás může chytit za srdce než příběh malého chlapce, který se snaží změnit svět k dobrému. Lidé si mají pomáhat, mají tu být jeden pro druhého a to si děti uvědomují mnohem více než dospělí. Také si to uvědomují více lidi, kterým něco chybí, kteří se kvůli něčemu opravdu trápí. Tenhle film dokáže vyjádřit čistou dětskou lásku a upřímnost. Vyvoválá u mě obrovské emoce a bohužel ani zde se nedokážu ubránit slzám. A nejhorší je, že ti nejčistší a nejhodnější většinou musí nejvíce trpět... možná jen tak se dá nejlépe předat odkaz lidství. Nádherné!

Leon

Leon (1994)

Tenhle film mám ráda už od malička. Jean Reno patří mezi mé oblíbené evropské herce a zde překvapil svou druhou vážnou stránkou, protože my ho nejvíce známe jako komika. Natalie Portman, si myslím, zde dobře připravila půdu pro slibnou kariéru, protože jako dítě byla naprosto brilatní. Opět je to film, kde si musím připravit kapesníčky, když se chci na něj znovu povídat. Čisté přátelství mezi "hodným" zabijákem a malou holkou, kterou nezažila doposud nic pěkného, je úsměvné a dojemné. Opravdu nádherný francouzský kousek!

Krvavý diamant

Krvavý diamant (2006)

Film, u kterého jsem ani nedýchala. Bohužel je smutné, že příběh je víceméně pravdivý. Děti jsou nuceni fetovat a vraždit, jejich rodiny jsou nuceni hledat v otřesných podmínkách diamanty. To vše jen kvůli zlé podstatě lidství - touze po moci. Tohle je jeden z filmů, kde mě Leonardo přesvědčil, že to rozhodně není jen nějaký "slaďoušek" z Titanicu, ale skvělý herec (stejně tak Skrytá identita, Nespoutaný Django apod.), který zahraje všechno velmi dobře. Jeho postava, z prvu spíše nesympatická a dychtící po penězích, se zde úžasně vyvíjí v dobrosrdečného pomocníka a zachránce. A černošský herec Djimon Hounsou je natolik přesvědčivý, že bych řekla, že opravdu všechno kdysi prožil. Dojetí je zde opět samozřejmostí.

Pianista

Pianista (2002)

Tento film z 2. světové války považuji za nejvydařenější ze všech filmů o tomto tématu. Od jisté chvíle jsem až do konce nepřestala vzklykat a často jsem musela chytat dech. Adrien Brody je neuvěřitelně autentický a myslím, že tohle je jeho životní role. Polanski tomuto filmu dal duši a dokázal, že patří mezi nej režiséry. Tento snímek je opravdu zdrcující a asi potrvá, než si ho pustím znovu, nebudu se přece dobrovolně trápit díváním na ty hrůzy. Přesto ho opravdu považuji za nejlepší.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Hrdinské filmy jsou nejemotičtější a zde je důkaz. Nejenže je Mel Gibson skvělý herec, ale ještě je brilantní režisér. Tenhle film patří mezi nejlepší filmy světa - toť můj názor. Gibson se s drsnými scénami vůbec nepáře, noha sem, hlava tam a to je právě to, co film dělá ještě lepším. Ukazuje, jak to v bojích opravdu chodilo. Boj za svobodu a lásku je jediný boj, který dává smysl a je něčím, za co stojí zemřít. Závěrečná scéna patří mezi nejsrdceryvnější scény filmového plátna a myslím, že každému v uších navždy zůstane znít "Svobodáááááááááááááá".... 100%!!!!!

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Miluju tenhle film!! Miluju soundtrack!! Je to jeden z nejemotivnějších příběhů vůbec. Koukám na to už od malička a nikdy mě to neomrzelo. Některé scény jsou prostě nezapomenutelné a mrazí u nich pořád. Ty bitky jsou neskutečně napínavé a i když vím, jak to vždy dopadne, pořád mi buší srdce jak o závod - co kdyby náhodou.... Jediná věc, co mi trošku vadí je dabing hlavního představitele, ale to už jsem jakž takž překousla, zvykla jsem si. Jinak je to božský film!!!

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Tenhle film jsem si pustila čistě ze zvědavosti nad tím, proč je tak dobře hodnocený. Samotný popisek se mi totiž nezdál zrovna přitahující. ....No každopádně většinu filmu jsem dumala nad tím, jestli to je o tom, že schizofrenici údajně vidí jiný svět a jiné dimenze, něco jiného než "normální lidi". Odpověď na tuto otázku samozřejmě nemám. Víceméně jsem se ale od filmu nemohla odtrhnout. Nechápala jsem to, protože jsem si zároveň říkala "vždyť je to o ničem"... Nebylo to o ničem, ale přitom nedokážu říct o čem přesně ano. Film mě naprosto uchvátil a fascinoval. Na konci mě opravdu mrazilo a slzám jsem se nevyhnula. A závěrečná píseň "mad world" akorát prohloubila všechny ty pocity, co ve mně film zanechal. Musím dát prostě plný počet, už dlouho jsem něco tak zvláštního-skvělého neviděla... K tomuhle film se budu vracet jak jen to půjde a věřím, že ho jednou pochopím úplně. //////// Tak mi to nedalo a přečetla jsem si, co je filozofie vesmíru i její detailní charakteristiku o dimenzích apod. a jsem ráda, že vím, o čem fim opravdu byl a hlavně, že to potvrdilo většinu mých domněnek o filmu. //// Po druhém shlédnutí musím říct, že jsem asi našla svojí "víru". Jsem tímto filmem opravdu uchvácená. Utřídila jsem si zbytek myšlenek, které jsem při prvním shlédnutí nepochopila a zase mám dlouho o čem přemýšlet. Tohle dílo je pro mě naprosto geniální!