Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (391)

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Dávám plnou palbu s vědomím, že to není úplně dokonalý film, ale v rámci žánru opravdu špička. Jedna velká jízda bez hluchých míst po celé téměř 2 hodiny. Vizuální orgie a scény, na něž se jen tak nezapomíná (párek pedofilů, zúčtování na ledě). Paul Walker je výborný, tomu chlapovi tady snad nejde nedržet palce. Bonusem pro mě je obsazení zde zatraceně sexy Very Farmigy a vynikajícího Karla Rodena, který si svého poněkud ujetého obdivovatele Johna Wayna opravdu vychutnal. 90%

plakát

Konečná (2013) 

***** je patrně poněkud přepálených, ale tenhle film - to je přesně Arnieho parketa. Po klasikách typu Terminátora, Predátora či Total Recall se překvapivě právě Konečná zřejmě natrvalo dostane do mého top žebříčku filmů bývalého kulturisty z rakouského Thalu. Na čestné místo hnedle vedle Commanda.

plakát

Co je nového, kočičko? (1965) 

Kde jinde uvidíte Sellerse a Allena společně zabalené v norské vlajce a poskakující na nábřeží? Luxusně obsazený snímek plný situačního humoru, hlášek, jež by se měly nechat zarámovat, s prvky klasické grotesky a hlavně absurdní až surrealistické komiky. Téměř co scéna, to perla. Totálně ujeté, ale já se úžasně bavil. "You hyperthyroid"

plakát

Odplata (1999) 

Výborně jsem se bavil. Gibsonovi tahle rola sedla přímo na tělo, ale parádně napsané jsou i další postavy. Pátou * dávám za všudypřítomný černý humor a rozkošně sado Lucy Liu.

plakát

Byl jsem při tom (1979) 

Brilantní film, který se sice možná trošku pomaleji rozjíždí, ale postupně v podstatě co scéna, to perla. Chytrý scénář a famózní Sellers dělají z tohoto filmečku nezapomenutelný zážitek.

plakát

Černá kniha (2006) 

Asi nejlepší kousek Paula Verhoevena a to mám většinu jeho filmů hodně rád. Po dlouhých letech se nám tenhle "Bludný Holanďan" zase pochlapil a přidal do své poměrně různorodé filmografie další perlu. Tenhle válečný thriller je natočen s obrovskou chutí, zaujetím a také přehledem a je z něj dost cítit, co tohle téma pro režiséra i jeho spoluscénaristu Gerarda Soetermana znamená. Oba uchopili svým způsobem už hodně provařený námět za správný konec a výsledkem je strhující podívaná, v níž se hodně těžko hledají hluchá místa. Film má spád, zručně natočené akční sekvence, napětí by se v některých pasážích dalo krájet a nechybí tu ani špetka humoru. To vše podtrhují výborné výkony povětšinou velmi zkušených, ale ne zas až tolik okoukaných herců v čele s výtečnou a citlivě vybranou Carice Van Houten. Závěrečné dějové přemety a "šokující odhalení" už možná byly trochu moc, ale zážitek z filmu rozhodně nezkazí. Velice působivý snímek, po kterém jsem měl poté v noci hodně divoké sny.

plakát

Transformers (2007) 

Michael Bay prostě umí bavit. Neskutečná vizuální pastva pro oči a bombastické akční orgie proložené více či méně vtipnými až komickými scénkami a hláškami a člověk se vůbec nestačí ani na chvíli nudit. Snad s výjimkou závěru, který je až moc dlouhý a také poněkud nepřehledný, co se týče především samotných Transformers. Když k tomu všemu připočteme velmi slušné herecké výkony, zvláště pak je třeba zmínit vynikajícího Shiu LaBeoufa, máme tu pro mě (prozatím) asi nejlepší blockbuster letošního roku.

plakát

Láska nebeská (2003) 

O tomhle filmu se dá mluvit snad jen v superlativech. Dojímá i baví, pohladí na duši. Už dlouho jsem se necítil po shlédnutí nějakého filmu takhle příjemně. Curtisovi se podařilo ukočírovat celou plejádu výborných herců a přetavit svůj vlastní vynikající scénář v nevšední film o lásce ve (téměř) všech jejích podobách. V žánru romantické komedie se tento brilantní snímeček dostal asi na úplný vrchol mého žebříčku. "Děti, neberte drogy. Staňte se hvězdou, pak vám je budou dávat."

plakát

Casino Royale (2006) 

Téměř dokonalý Bond se snad jedinou drobnou vadou na kráse - Jamesem Bondem. Daniel Craig mi v této roli prostě nesedí, i když postupně jsem si na něj zvykl. Jinak je tenhle 007 v novém kabátě určitě krokem správným směrem.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Realistická a velmi věrohodná rekonstrukce posledních dní Vůdce a jeho suity na pozadí možná jedné z vůbec nejstrašnějších bitev lidské historie - bitvy o Berlín. Film je natočen řemeslně velmi zručně, má výtečnou atmosféru, ale vůbec nejvíc bych vyzdvihl casting. A nejde jen o Bruno Ganze, který Hitlera nehrál, ale byl jím. Také ostatní herci jsou typově vybráni velice přesně a bez výjimky nemají jejich výkony chybu (např.z Ulricha Matthese alias Göbbelse mě mrazí ještě teď). Trochu mě mrzí až přílišná délka filmu a místy až přílišná doslovnost, ale jinak se jedná o skutečně velmi působivé dílko.