Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (18)

plakát

Zbytečná krutost (1984) 

Neuvěřitelně nudný a nezáživný film, vážně. Víc prostě ani není co dodat. Je vidět, že se režiséři dost zlepšili od tohoto filmu, zajímalo by mě, jak se na něj teď dívají oni sami. Pochybuji, že je jejich pýchou. Prostě pod úroveň.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Slabý film, po kterém nezůstane skoro žádný dojem.. Ne že by byl nějak vyloženě špatný, spíš je jen strašně plochý. Pořád jsem čekala, kdy přijde něco hustého, nějaké drama, nějaký zvrat nebo aspoň myšlenka či pocit... Ale nic. Herci v hlavních rolích jsou velmi sympatičtí a působí takovým jemným a líbivým dojmem, to ale film nezachrání. V kině dobrý (v kině ujdou i hodně slabší filmy, díky atmosféře filmu). Bledý průměr, i když milý.

plakát

Pianistka (2001) 

Kdyby nebylo tak kvalitních a přesvědčivých hereckých výkonů a (možná, nečetla jsem) i zajímavé literární předlohy, asi by nebylo o co stát. Film má velmi pomalé (na mě až příliš - místy nudící tempo). Podle pocitu odcizení a jakési skleněné stěny mezi režisérem a postavami, a podle jeho ostatních témat, která jsou až tak trochu nápadně potenciálně dobře hodnotitelná, působí film povrchně. Nejsem s Hanekem a jeho životem příliš obeznámena, ale že by ho takové téma mohlo opravdu bytostně pocitově zasáhnout, se mi nějak moc nechce věřit. I když odhadnout správné téma je nesporný talent. Kdyby se film trochu prostříhal, mohl by být opravdu hustý. Scény kdy hlavní hrdinka spí v jedné posteli s matkou..opravdu deprimující... Jak si člověk může při troše "štěstí" po.... kazit život... Vzhledem ke stylu jak byly točeny "choulostivé scény" bych řekla, že přece jen úmyslem autorů nebylo šokovat za každou cenu... Mám dojem, že podobné věci dnes už, bohužel, moc nešokují ani děti ve třetí třídě... Nevím, jestli ho uvidím podruhé, ale jednou stojí za shlédnutí.

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Další dokonalá česká (československá) parodie. Takový elegantní výsměch "konzumní" neboli "kapitalistické" Americe :). Konec s wiskykolou je prostě skvělý. I vizuálně je film zajímavý, přestože to mohlo sloužit i ke kosmetické korekci dekorací, kostýmu i make-upu (myslím, že kdyby film byl normálně barevný, působil by místy až příliš lacině/vulgárně, tak je to super, barva zvýrazňuje a doplňuje atmosféru děje).

plakát

Henry: Portrét masového vraha (1986) 

Velmi zvláštní film, má takovou jakoby obyčejnou, každodenní atmosféru, která se postupně zhušťuje, až se film dostane přes mnoho těl nevinných objetí ke krutému, ale očekávanému konci. Kromě kvalitních a uvěřitelných hereckých výkonů, a zvláštní a atmosféry, jsou tady velmi výrazně zobrazeny oběti zločinů, celá tichá a nehybná kompozice, jakoby uměle pózující těla zavražděných žen s jakousi zvrhlou estetikou, chvílemi připomínají spíše reklamní focení, modely ve výloze, působí tak nepřirozeně, ale svým způsobem harmonicky. Film se nesnaží o hledání odpovědí ani o nějaký psychologický profil, spíš jakoby klidně a s odstupem sleduje vývoj situace. Vypadá to, jakoby si autoři ani nijak zvlášť nemysleli, že nesmyslné a kruté zabíjení lidí (převážně žen, jsou pro tyto "hrdiny" asi dostupnější) je nějak pohoršující nebo snad špatné. Působí to dojmem, že to prostě celkem berou jako fakt, se kterým se nedá nic moc udělat. A samozřejmě, že film určitě není žádným nástrojem k ovlivnění lidí negativním směrem (Ať už ve směru že "vraždění je špatné" nebo k tomu "že když je ti zle, jsi ubožák a nudíš se, tak ti někdo – film – může nabídnout zajímavou kratochvíli). Vyobrazení mrtvol a vražd je tak "pohodové", že nevím, jak autoři v noci spí.

plakát

Gran Torino (2008) 

Rozhodně nejlepší film Clinta-režiséra. V roli chmurného dědka je nadmíru přesvědčivý (asi k tomu nemá i v životě daleko, že to předvedl tak přirozeně :) ). Film je milý, působí velmi realisticky a přirozeně, a taky konec je "jako ze života".

plakát

25. hodina (2002) 

Zajímavé téma toho, jak se může i docela dobrý člověk stát zločincem, bohužel zpracování je natolik ploché a nijaké, že je těžké se na film vůbec dodívat do konce. Pokud máte dvě hodiny života navíc, pravděpodobně to nebude nejhorší způsob jak je strávit, určitě se ale jednoduše najde i lepší kratochvíle.

plakát

Vetřelec: Vzkříšení (1997) 

Docela trapná parodie na legendární sérii ale s velice působivou výpravou a možná nejlepšími efekty. Už samotná volba romantického režiséra a převážně béčkových herců výpovída o možnostech tohoto produktu. Kdo neviděl a má dobrý vkus, at´ radši na tento počin ani neztrácí čas. Kdyby to byla jen obyčejná vesmírná střílečka, bez snahy přivydělat si na dokonalé klasice předešlých částí, tak by to bylo dost snesitelné a možná by dosáhlo na 60-70%. Jinak kromě vizuální části brak.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Krásný a velice poetický film. Je to ale také film pro vytrvalejšího diváka. V názvu je Markéty nejvíce, proto jsem čekala poeticky pojatý dojemný příběh o osudu krásné dívky v kruté době. Ve filmu je ale Markéta jednou z mnoha nepropracovaných postav a naprosto se ztrácí ve spoustě úžasných záběrů zimní přírody a nesmyslných úryvků dějových linií které nikam nevedou. Menšík bloudící s ovcí a kozou působí nepřirozeně a ruší celkový "kouzelný" dojem. Takovému vizuálnímu experimentu by rozhodně prospěla poloviční stopáž, protože po hodině se už i trpělivý divák může ztratit ve sledu působivých obrázku a nepodstatných scén. Krásná kamera a velmi povedené obsazení herců (kromě Menšíka, naprosto zbytečná ztráta divákova času) dělají film jedinečným, ale pro absenci děje je to pouze sice krásná ale prázdná skořápka. Proto 50% .

plakát

The Crush (2010) 

Tak tohle je opravdu na Oscara...takhle vypadá naprosto bezvadný krátký film...doporučuju :)