Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (278)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jsem v rozpacích jak naložit s hodnocením. Na jednu stranu se jedná o audiovizuální bombu s osobitým stylem vyprávění a hloubkou, nikoli uspěchané rychlokvašky, jenomže spousta zásadních událostí, které mají podíl na utváření směru postav, obzvlášť Paula, chybí, přičemž se naopak lpí na nedůležitých věcech. Jednička se mi v tomto směru líbila asi o trochu více,

plakát

Dobrej detektiv (2020) (seriál) 

Tomu říkám pecka. Opravdu velké překvapení a opět o důvod navíc proč se babrat tou "břečkou" prostě a šablonovitě napsaných JK doram, které mnohdy vytvaří tak odfláknuté pólovité postavy, až to pěkné není. Zde však smekám, jelikož snad jediná postava není vyloženě odfláknutá, herecké výkony až na pár vyjímek viz sestra hlavního policisty, nepřipomínají divadelní dramatické etudy a příběh je ukončen skvěle, což je taky jedna z věcí kde korejci často selhávájí. Nebudu, ale tvrdit, že by se mi nelíbilo víc, kdyby celý seriál skončil o cca půl hodiny dříve, těsně po tom nejlepším. Za největší klady celého seriálu bych označil vývoj postav, řešení vzniklých situací a konverzace mezi postavami. Určitě si dám někdy v budoucnu rewatch.

plakát

Apache: Carlos Tevez a jeho život (2019) (seriál) 

Ach ty dialogy, leckterá dramata by se mohla učit. Už dlouho jsem nebyl z ničeho tak nadšený. Brát to jako životní příběh Teveze, tak jdu s hodnocením asi níž, ale v tomto případě jsem si pouze užíval seriál s vynikajícími hereckými výkony a úžasným scénářem. Opravdu radost pohledět a velmi příjemné překvapení.

plakát

Bimileui seob - Season 2 (2020) (série) 

Oni by snad i z chuti hovna udělali chuť lahodné marmelády. Po prvním díle byla spousta myšlenek na drop, nicméně jsem rád, že se vytratily. Žasnu nad tím, jak z tak plytké zápletky dokázali vyždímat maximum. Ta nesahá první sérii ani po kolena, jenže to zpracování je slast, kde nezbývá nic jiného než neandrtálsky mlaskat a slintat s otevřenou pusou, na konci zatleskat, uklonit se, utřít slzy a uznale pokývat hlavou. Tvůrci opět předvedli vynikající práci s komplexností a strukturou scén, od neverbální komunikace, přes obsah, až po chronologické uspořádání, které dávkuje děj přesně jak má a netvoří v něm extrémně nelogické zkraty. Navíc je zde opět tolik barevných charakterů, působící jako lidi a ne pouze čenobílé skořápky. Na to s jakým dějem se zde pracuje, tak je druhá série opravdu překvápko. Enormní sklamání, tak jak jsem jej očekával, protože první série nasadila laťku extrémně vysoko, naštěstí nepřišlo.

plakát

Miliónový ženský (2017) (seriál) 

Šin je talentovaný, ale nepopulární spisovatel novel, kterému se jednoho dne do domu nastěhuje pět záhadných žen. Ty přišli na něčí pozvání a každý měsíc mu platí milión jenů. Kdo je pozval a jakou mají roli? ■ Šin a jeho harém, tak by se dalo tohle uskupení popsat, protože téměř každá z těchto záhadných žen k Šinovi postupem času začne cítit něco víc. Nicméně se nenechte zmást, poněvadž příběh není založen na snaze si ho přetáhnout pro sebe a válčit proti ostatním nápadnicím. Každým přibývajícím dílem se naopak rozkrývá záhadný příběh a postupně se dovídáme víc a víc o minulosti každé z dívek a také to jakou roli mají v tomto příběhu. ■ Už to bude asi rok co mě nějaký seriál takhle pohltil. Do 10. dílu absolutní špička, Ten konec už mi sice tolik nesedl, ale i tak jsem pořád nad míru spokojený. Skvělá práce s postavami, jejich dialogy a timingem při postupování příběhu.

plakát

Zloději (2018) 

PAN Koreeda je v mých očích bůh pro přirozená dramata a dokazuje to dalším filmem z jeho mnoha skvělých, na které se příjemně kouká, nenudí a mnoho scén v sobě ukrývá úžasné nenásilné přenášení emocí. Např. při komunikaci mezi maličkou Rin a její novou mamčou, která ji vypráví o tom, že není její chyba, když jí pravá máma ubližuje. V těchto scénách jim prostě vše věříte. Hercům není co vytknout, protože z nich Koreeda opět udělal žijící lidi a ne jen postavy v nějakém filmu. Za mě absolutní spokojenost a doporučuji všem kdo dramatům ze života holdují.

plakát

Destiny Kamakura Monogatari (2017) 

Váhal jsem mezi 4-5, ale nakonec se přikláním k 5 za tu skvělou hravost. Super rodinný filmek, který dokáže vykouzlit nemalé úsměvy na tváři. Jediné co bych vytkl, tak uspěchaný konec a nefungující citlivější stránka filmu, jenž nemá moc šancí proniknout k divákovi. Dlouho mě nic nezaujalo jako tohle

plakát

Lang ya bang (2015) (seriál) 

Nirvana in Fire je seriál od kterého jsem nečekal vůbec nic, a o to víc jsou mé finální pocity větší a lepší. Hlavně ten kdo pracoval na scénáři si zaslouží pochvalu, tedy až po tvůrci románu, který je předlohou tohoto seriálu. Vymyslet takovéto fungující intriky na císařském dvoře chce nutnou dávku strategické inteligence a ta autorovi nepochybně nechybí. Ostatní asijské historické intrikářské seriály, které jsem zatím viděl, působí oproti tomuto jako dětské pohádky, a to jak po dějové stránce, tak po propracovanosti osobností všech postav. Nejlepší na všem bylo, že člověk jen těžko mohl odhadnout, jakým směrem budou vzniklé zvraty ubíhat. Dále se musím pozastavit nad bitvou, jenž proběhla zhruba deset dílů před koncem. Když bylo jasné, že bitva opravdu proběhne, byl jsem plný obav a zároveň očekávání, jak se s ní tvůrci poperou, načež musím uznale pokývat hlavou, že bravurně. Obával jsem se přílišného využití wuxia prvků, což naštěstí omezili na minimum. Jako celek funguje seriál na výbornou a má vše co by měl takovýto seriál mít. Spousta charismatických a propracovaných postav s přirozeným jednáním, inteligentní zvraty, epická bitva, fungující a až na minimum situací přirozené emoce, dobrý příběh a v neposlední řadě nádherné kulisy s kostými. Na závěr chci pouze dodat, že to bylo KUR*A BOŽÍ!!!

plakát

Šówa genroku rakugo šindžú - Season 1 (2016) (série) 

U druhého dílu vše nasvědčovalo tomu, že přijde odložení na neurčito, jelikož mě tento seriál ničím pořádně nezaujal, jenomže dalšími díly jsem si k němu vybudoval speciální vztah. Každá epizoda tvoří pevný základ, o který se může Showa Genroku Rakugo Shinju opřít natolik, že jedna či dvě slabší epizody s ním nezamávají. Rakugo je asi pro většinu z nás ne zrovna vábivé téma, jenomže příběh, postavy a vše okolo z něj nakonec vábivé dělají.

plakát

Bimileui seob (2017) (seriál) 

Koreo tleskám a ještě dlouho budu. Je to korejské a přitom není. Na toto téma (korupce u státních složek, vraždy atd.) už natočili seriálů spoustu, jenomže pokaždé se našlo něco co výrazně ovlivnilo dobré prvky, což nakonec zapříčinilo, že kvalita seriálu nebyla po celou dobu konzistentní. Nicméně Secret Forest si drží konzistentní kvalitu od začátku až do konce a nabízí opravdu napínavou podívanou s nespočitatelným kvantem charismatických postav, které začínají už od Seung-woo Jo a Doo-na Bae. A to díky omezené mimice (součást role), nemohl Seung-woo Jo předvést jak skvělým hercem je. ■ Jedna ze stránek kde Korejci dlouhodobě selhávají je agresivní přenášení emocí a až na hlavní postavy časté černobílé charaktery. Jenomže tady jsou tyto charakteristiky uzamčeny na dně hluboké truhly a jen párkrát se stane, že nějaká na maličkou chviličku unikne na světlo. Opravdu žádná postava tu není odfláknutá a vykreslená minimem barev, přičemž všichni podezřelí mohou mít motiv, takže divák opravdu do poslední chvíle váhá kdo může být pachatelem. Dále jsem rád, že se u pohřbu vyvarovali hysterickým scénám a nepřiměřeného co nejhlasitějšího pláče, čímž jsem mohl vnímat emoce vycházející z probíhajících scén a neměl chuť prokopnout obrazovku. No prostě spousta milých překvapení a nesporné kvality. Navíc zde nejsou žádné zbytečné a přihlouplé zvraty s autonehodami, ztrátami paměti a podobně. A to ukončení ... ach ... koukám s otevřenou pusou. Bezesporu zatím nejlepší korejský seriál v tomto žánru, který jsem viděl.