Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (277)

plakát

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) 

Vážně nerozumím místnímu nadšení. Do doby než Criston Cole rozdrtil hlavu milenci Laenora se příběh vyvíjel zajímavě, poté ale působyl pouze dojmem, jako by někdo náhodně vytahoval kartičky se scénami z latinskoamerické telenovely a skládal je za sebe, charaktery postav se měnily jako nálada osoby s bipolární poruchou a tak jako u nového LOTRa spousta z nich postrádala charisma. Do toho navíc mnohdy přetmavenené díly, tak jako u konce GOT, ze kterých mě upřímně boleli oči. No, druhou sérii asi nemusím vidět.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Čtvrtá série je jedna velká audiovizuální bomba, kterou umocňuje vynikající ambientní soundtrack, jenomže nebýt skvělého záporáka, tak jdu s hodnocením mnohem níž, protože se opět pracuje s obrovskou naivitou a stupiditou při jednání různých složek (viz Ruská armáda, vláda USA …). Chápu, že tento přeliv mezi naivitou, pohádkou, komedií, thrillerem, hororem a dramatem je doménou Stranger Things, nicméně v mých očích pak tato hojně zastoupená stupidita, shazuje všechny scény, kterým bych bez váhání vpálil 10/5 a nakonec nemůžu Stranger Things brát vážně. Za Henryho (001) vývoj, spolu se stvárněním obráceného světa, jsem však spokojenej hodně, protože na konec vše do sebe krásně zapadlo a příběhová linka tak nepůsobila jako nesourodá směs. Bojím se však, že už Stranger Things nemá co nabídnout a další série bude či budou velký průser, ale nechám se překvapit.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

1* za Christiana, ktery je skvelej snad ve vsem co hraje, jinak je to i na Marvel strasna slatanina.

plakát

Dezertér (2021) (seriál) 

Už několik měsíců jsem zaseknutý u 4. dîlu a u něj také dropuju.

plakát

Luka (2021) (seriál) 

První polovina je převážně o tom, že se všichni snaží chytit Z-0, přičemž se pomalu rozkrývá jeho minulost a propojení s Gu-Reum. Tahle část je díky způsobu zpracováni mírně nadprůměrná záležitost, která sice neurazí, ale ani výrazně nenadchne. Překvapením je však druhá polovina, která přinesla zajímavé myšlenky a příjemnou práci s dějem, zakončenou více než dobře. Obvykle korejci nezvládají druhou polovinu a po skvělé první pak do cíle dojíždí jen rozpadlá ruina, nicméně tady se finalní část opravdu povedla.

plakát

Matrix Resurrections (2021) odpad!

Za delší dobu jsem neviděl horší film. Výběr herců, scénář, choreografie, kostými, práce s příběhem ... všechno špatně. Místy dost divné až parodické výjevy. Je mi líto Keanu, že se upsal takové nesourodé slátanině.

plakát

Sisyfos: Mýtus (2021) (seriál) 

Chápu hate na přehnanost, těžkou stupiditu a nelogičnost při chování kontrolního úřadu, které je i na poměry JK seriálů příliš, ale nechápu, že někdo něco hodnotí, aniž by to dokoukal do konce. Mimo zmiňovanou nelogičnost je další negativní věcí v seriálu  podkopávání vážnosti bojových scén barevným vizuálem zbraní vypadajících jak z nějaké hry. Je škoda, že zase museli zprznit jinak zajímavý příběh těmito absurditami typickými pro JK. Občas mi přijde, že na některých částech nechávají pracovat děti ze školy.

plakát

Vincenzo (2021) (seriál) 

Po 5. díle končím. Opravdu jsem chtěl vydržet kvůli ději, ale obsažený humor jsem musel natolik trpět, až jsem došel k závěru, že bude lepší se dějem proklikat.

plakát

Agui Kkot (2020) (seriál) 

Ach jo, jsem hodně zklamanej. Zhruba do 10. dílu to byla absolutní pecka, jenže každým dalším dílem se jim to bortilo, aby vše navíc zakončili tak *******. Bohužel je to takovým charakteristickým rysem mnoha JK seriálů. Začnou přímo božsky, ale po polovině jim dojde dech, přičemž se za každou cenu potřebují dostat do cíle a je jim jedno v jakém stavu. Až na hlavního záporáka (což je zrovna jedna z nejdůležitějších postav :D) jsou herecké výkony fajn a hlavní dvojici lze emoce věřit, což je taky super, nicméně se pak těch "miluju tě scén" stejně objevuje příliš. Zápletka je taky výborná, ale bohužel jak jsem psal výše, postupná stavba příběhu se začne od určité chvíle rozpadat. Chce se mi vážně brečet, protože začátek se jim neskutečně povedl.

plakát

Baneui ban (2020) (seriál) 

Měl jsem chuť na něco sentimentálního, nicméně tady to místy až moc přeháněli. Nedokážu si představit, že by měl seriál původních 16 dílů. Upřímně by mu slušelo cca 9 dílů a byla by to pecka, protože osobnostně zde sledujeme přehlídku těch nejpestřejších barev. Velice se mi taky líbil nápad s komunikačním zařížení a práce se vztahem hlavní dvojice. Opravdu radost pohledět na tu jejich vzkvétající romanci.