Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (278)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jsem v rozpacích jak naložit s hodnocením. Na jednu stranu se jedná o audiovizuální bombu s osobitým stylem vyprávění a hloubkou, nikoli uspěchané rychlokvašky, jenomže spousta zásadních událostí, které mají podíl na utváření směru postav, obzvlášť Paula, chybí, přičemž se naopak lpí na nedůležitých věcech. Jednička se mi v tomto směru líbila asi o trochu více,

plakát

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) 

Vážně nerozumím místnímu nadšení. Do doby než Criston Cole rozdrtil hlavu milenci Laenora se příběh vyvíjel zajímavě, poté ale působyl pouze dojmem, jako by někdo náhodně vytahoval kartičky se scénami z latinskoamerické telenovely a skládal je za sebe, charaktery postav se měnily jako nálada osoby s bipolární poruchou a tak jako u nového LOTRa spousta z nich postrádala charisma. Do toho navíc mnohdy přetmavenené díly, tak jako u konce GOT, ze kterých mě upřímně boleli oči. No, druhou sérii asi nemusím vidět.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

1* za Christiana, ktery je skvelej snad ve vsem co hraje, jinak je to i na Marvel strasna slatanina.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Čtvrtá série je jedna velká audiovizuální bomba, kterou umocňuje vynikající ambientní soundtrack, jenomže nebýt skvělého záporáka, tak jdu s hodnocením mnohem níž, protože se opět pracuje s obrovskou naivitou a stupiditou při jednání různých složek (viz Ruská armáda, vláda USA …). Chápu, že tento přeliv mezi naivitou, pohádkou, komedií, thrillerem, hororem a dramatem je doménou Stranger Things, nicméně v mých očích pak tato hojně zastoupená stupidita, shazuje všechny scény, kterým bych bez váhání vpálil 10/5 a nakonec nemůžu Stranger Things brát vážně. Za Henryho (001) vývoj, spolu se stvárněním obráceného světa, jsem však spokojenej hodně, protože na konec vše do sebe krásně zapadlo a příběhová linka tak nepůsobila jako nesourodá směs. Bojím se však, že už Stranger Things nemá co nabídnout a další série bude či budou velký průser, ale nechám se překvapit.

plakát

Contratiempo (2016) 

Vynikající thriller s jediným mínusem, že už od poloviny jsem z 90% přišel na to co se stalo a jak film skončí.

plakát

Matrix Resurrections (2021) odpad!

Za delší dobu jsem neviděl horší film. Výběr herců, scénář, choreografie, kostými, práce s příběhem ... všechno špatně. Místy dost divné až parodické výjevy. Je mi líto Keanu, že se upsal takové nesourodé slátanině.

plakát

Dezertér (2021) (seriál) 

Už několik měsíců jsem zaseknutý u 4. dîlu a u něj také dropuju.

plakát

Vincenzo (2021) (seriál) 

Po 5. díle končím. Opravdu jsem chtěl vydržet kvůli ději, ale obsažený humor jsem musel natolik trpět, až jsem došel k závěru, že bude lepší se dějem proklikat.

plakát

Luka (2021) (seriál) 

První polovina je převážně o tom, že se všichni snaží chytit Z-0, přičemž se pomalu rozkrývá jeho minulost a propojení s Gu-Reum. Tahle část je díky způsobu zpracováni mírně nadprůměrná záležitost, která sice neurazí, ale ani výrazně nenadchne. Překvapením je však druhá polovina, která přinesla zajímavé myšlenky a příjemnou práci s dějem, zakončenou více než dobře. Obvykle korejci nezvládají druhou polovinu a po skvělé první pak do cíle dojíždí jen rozpadlá ruina, nicméně tady se finalní část opravdu povedla.