Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (131)

plakát

Slečna Marplová - Modrá pelargonie (2010) (epizoda) 

Tento příběh jsem neznala, i když od Agathy jsem přečetla kde co. Teprve nedávno jsem na něj narazila. Jedná se pouze o povídku o pár stránkách. Takže, takto zfilmovaným pár stránkám, musím zatleskat. Jen ta Julia McKenzie mi v roli slečny Marplové vůbec nesedí. Navíc po skvělé Geraldine McEwan.

plakát

Slečna Marplová - Není kouře bez ohýnku (2006) (epizoda) 

Snad nejlepší díl, se slečnou Marplovou, co jsem kdy viděla. A to počítám i ta starší zpracování. Geraldine McEwan mi přijde jako naprosto dokonalá Jane Marple. Díly, které byly natočeny s ní jsou skvělé všechny. Z Jamese D'Arcyho jsem tady měla problém spustit oči, třeba jen na chvíli. Štěstí, že se vyskytoval skoro ve všech záběrech. A Telulah jako Megan mě dostávala stejně jako Jerryho.

plakát

Dokonalá svatba (2010) (divadelní záznam) 

Další divadelní představení, kde se bavíte od začátku do konce. Bill Milana Němce je naprosto dokonalý. A jelikož do brněnského divadla se asi jen tak nedostanu, jsem opravdu vděčná, že si takovou zábavu mohu vychutnávat aspoň u TV.

plakát

Před úsvitem (1995) 

Náhodné setkání dvou lidí. Vzájemná přitažlivost, která je patrná od první chvíle. Jeden dlouhý nekončící dialog, kdy slova plynou jakoby sama od sebe a vy si spolu s oběma hlavními hrdiny vychutnáváte ten krásný pocit nenadálého štěstí, radosti, zamilovanosti a zvláštního souznění. A i když oba ví, že to brzy skončí, že mají jen těch pár hodin, užívají si to, protože to jsou chvíle na, které nikdy nezapomenou. Na které ani divák nikdy nezapomene, a jen si přeje, aby něco podobného mohl zažít také.

plakát

Brouk v hlavě (1998) (divadelní záznam) 

Miluji divadlo, a když už nemůžu sedět přímo v hledišti, ráda se podívám i na televizní obrazovce. Toto představení mě opravdu dostalo. Perfektní herecké výkony všech zúčastněných v čele s Jiřím Dvořákem - úplně jsem zapomněla, že nejsem v divadle, ale sedím doma před televizí. Dýchala z toho úžasná atmosféra, která se přenesla až ke mně domů. Tleskám ještě teď.

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Miluji anglické detektivky a miluji anglický venkov, a i když v okolí Midsomeru je životu nebezpečno, stejně bych tam ráda bydlela. No co, i kdyby na mne jednou přišla řada, aspoň mám jistotu, že Barnaby toho hajzla, co mi to udělal dostane:)

plakát

Bílý drak (2004) 

Kdyby to nebylo pojaté jako parodie, ale jako normální milostný příběh (mimochodem docela dobrý příběh, shazovaný právě těmi vtípky) a kdyby tam bylo víc bojových scén, mohl to být i skvělý film, jako jsou ty, které jsou zde parodovány. 2+

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál) 

Jak se z povinného sledování kreslených pohádek s dětmi stane zábava i pro nás. Skvělé.

plakát

Poslední vládce větru (2010) 

Na kreslenou seriálovou předlohu, kterou miluju, toto dílko prostě nemá. Hlavně bojové scény, s vodou, větrem... mohly být natočeny mnohem poutavěji. Přesto se mi zdají některá hodnocení až moc krutá. Jelikož jsme zde viděli pouze část příběhu, doufám, že pokračování bude natočeno někým jiným a lépe.