Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Atmosféra? Nepochybně. Neokoukané a originální postavy? Na milion procent. Zajímavý příběh? No, jé je. Nejlepší seriál...? Jak se to vezme! Prvních 15 dílů musím hodnotit v superlativech a jasnými pěti hvězdami. Pátrání po vrahovi Laury je jednoduše bizardně skvělé. Jakmile je však vrah odhalen, seriál náhle děsivě upadá a to ne na, ale pod úroveň braků jako Dynastie, Dallas, atd. Dávno mrtvé postavy ožívají, vztahy se zamotávají a těžce nedovysvětlují... Závěrečná pointa je sice vynikající, ale čekání na ni více než děsné. Řečí ČSFD "odpad". Takže jak Twin Peaks hodnotit? Nula nebo pět? Já dávám pět, protože pro mě Twin Peaks prostě končí po patnáctce. A pro Coopera, Alberta a Boba mám slabost.

Spartakus

Spartakus (2010)

Velmi příjemné překvapení. První dva díly jsou hodně slabé a trapně kopírují 300. Překonejte je a čeká vás parádní jízda plná intrik, překvapení, strhujících dějových zvratů a (samozřejmě) krve. Sex (na rozdíl od zmiňovaných prvních dvou dílů) už konečně není trapně prvoplánový a když už se souloží, tak z nějakého důvodu. Navíc, i když každý zná Spartakův příběh, do poslední chvíle nevěříte, že k (brutálně, fakt BRUTÁLNĚ drsnému) povstání opravdu dojde. Pochválit moc musím i herecké výkony a hodně solidní historickou věrohodnost. Konečně gladiátoři vypadají jak mají, mirmillo je mirmillo a provocator je prostě provocator. A ty litry digitální krve při jejich soubojích ani moc nevadí.

Dobrodružství kriminalistiky

Dobrodružství kriminalistiky (1989)

To se nedá hodnotit jinak než v superlaivech. Některé díly jsou možná slabší, ale těch silných a opravdu skvělých je celá řada. Nikdy nezapomenu na epizodu nazvanou Krev. Z toho šel vážně mráz po zádech. Pan Moskalyk sakra uměl!