Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (32)

plakát

Médium - Bonus za empatii (2022) (epizoda) 

Okay, tohle se pěkně rozjíždí! Kvantový tunneling? Londýn budoucnosti? PTSD vojáci? Neviditelná auta? Tajné organizace? Sign me up for more!

plakát

Médium - Pilot (2022) (epizoda) 

Tenhle seroš jsem objevil stejnou náhodou jako Mr. Robota a vypadá to, že je stejně kvalitní! Zatím je jako směsice Black Mirror, Minority Report, Náhradníci a Half Life dohromady. Chloe Moretz to hraje parádně, žádné vážné přešlapy jsem zatím nedetekoval, kromě jednoho vysvětlování očividného (proč jsou VR avataři roboti). Scéna s výměnou oka bez narkozy byla silná!! Něco takového jsem už dlouho neviděl

plakát

Svobodná země (2019) 

Skvělá atmosféra a scenérie (zřejmě natáčené na Ukrajině, pro evokaci 1980 atmosféry). Hned bych se na to podíval znovu jen kvůli tomu. Story 9/10. Herecké výkony 9/10. A Soundtrack! 10/10. Gore 10/10.

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Miluju Skandinávské filmy. Vždy mají mistrnou psychologickou a emocionální stránku. První půlka filmu je hodně vztahová, ale Skandinávsky, takže realisticky. Ne americké píčoviny. Je to gritty, reálné, uzemněné, osud si hraje s hlavnímy hrdiny... hlavní hrdinka neví co chce a neustále kmitá mezi rozhodnutími. Bude jí skoro 30 a pořád ještě neví, co chce. Už si vybere jednu cestu, chvilku na ní jde, ale pak se rozhodně - ooops, tohle nejsem já, musím si najít jinou kariéru/borce/život. V druhé půlce mi film připomněl pomíjivost života a že všechno může ze dne na den skončit. Měl bych začít žít víc, a hned teď. Taky mi film připomněl, jak život může vyjebávat. Hlavní hrdinka je asi lehce feministická, ale nic hrozného. Řekl bych tak Skandinávská norma. Později se v TV debatě s jedním z hrdinů ukáže pravá blonďatá feministka, se kterou hrdina vede přesně ten typ debaty, kterou bych na ní vyložil i já, takže u mě proběhla identifikace s ním, i když je mu přes 40. Film má i velice zajímavou psychedelickou sekvenci, která je realisticky zpracovaná. Pouze v Midsommaru jsem viděl podobně dobře zpracované efekty houbiček. Tady prvně nastane pohyb podlahy a splývání těla s okolím a pak je hrdinka vystřelena do tripu hluboko do svého Nevědomí. Celá ta sekvence je napuštěna hlubokou symbolikou, kterou ale i běžný divák dokáže zpracovat. Poslední kapitola má název: Everything comes to an end. And oh yes, it does.

plakát

Sunshine (2007) 

Hodně hodně napětí. Morální rozhodnutí mezi zabitím několika pro dobro celé posádky/celé mise pro záchranu lidstva. V druhé půlce filmu se navíc objevuje i boj proti nihilismu. My kind of movie.

plakát

Ten, koho se bojíš (2008) 

Spořádaný a věrný manžel začne brát experimentální anti-depresiva, která však zdá se zvyšují touhu manipulovat ostatními. Nádherná studie posednutí Stínovým Já, a to přirozenými prostředky. Vše, co celý život potlačoval se začne drát na povrch. Film má příjemnou stopáž, hodinu a půl.

plakát

Polar (2019) 

Perfektní film. Komiksová předloha je ve filmu znát v barevné paletě. Celý film je basically jako zfilmovaný Kulhánek nebo Kotleta. Fakt hrozně cool film. Instatní guilty pleasure. A MADS!! Skvělej jako vždy. Ty role zabijáckýho antihrdiny mu nějak jdou (Riders of Justice např.). Klasickej story sestupu do podsvětí, pomsty a plno twistů. Pár dechberoucích scenérií (polární les, sova). Vtípky jako rozstřílení špekouna na sračky nebo zabití Johnnyho Knoxvilla když mu kouří kurva byly awesome. Hardcore sex scény, které ale slouží příběhu. A coolness level over 9k. Naprostá řežba. 4.5 hvězdy!! Must watch pro fandy Kulhánka.

plakát

Místnost sebevrahů. Hater (2020) 

Tak tohle jsem naprosto nečekal od nějakého random polského filmu. Tenhle film je tak 10x mocnější než nějaký Joker (2019). Takovou temnotu z filmu jsem hrozně dlouho nepocítil. Tohle bylo truly FUCKING evil. EVIL. Kam se hrabe Darth Vader. Tenhle týpek je úplně jinej level. OH MY GOD. Líbilo se mi zasazení do reálného světa, i komunikace s osamoceným incel pěšákem přes (co vypadá jako custom vytvořený klon) WoW. Tohle by se prostě v našem světě fake news a hlav vymytých ideologiemi mohlo stát. To je na tom nejhorší. Ale ten anti-hrdina.... naprostý démon. omg. koukněte na to, 12/10. Konečně pořádnej film po řadě zklamání, mezi těmi předními Nolanův Tenet. Není to chill movie. Je to absolutně hluboce temné psychologické drama s pár momenty tak nehorázně napjatými, že jsem to musel přerušovat a před opětovným stiskem mezerníku chvíli rozdýchávat. Mocný film. Nevěděl jsem co se bude dít dál. Nepředvídatelný film. Neobvyklý film. Fascinující. JEDEN nihil hater student. Moderní využití social sítí. Uvěřitelná story. Fake news. Manipulace. Politika. Neonacismus. Uprchlíci...... obrovský film. Prostě kurva tleskám. Hrozně moc. EDIT, další recenze, REWATCH po skoro přesně roce: Mám teď mnohem ucelenější a objektivnější pohled na tohle umělecké dílo. Nádherně vyjadřuje podstatu lidského zla. A to že moc je opravdu dána těm, kteří udělají cokoliv, aby ji získali. Propojenost s moderním světem sociálních sítí je prostě spot-on. Manipulace, chození přes mrtvoly, naprostá "slizkost" hlavního hrdiny... jediné co mi brání dát si tenhle film do TOP5 je to, že není snadné se na něj dívat. Pro to, aby si tento film člověk užil je myslím potřeba určitý charakter. Měl jsem u něj podobné pocity jako u Dogville, kde je zkrátka nevyhnutelné pociťovat hloubku lidského zla. Nedokážu vymyslet žádný jiný film, kde bych tak hluboce cítil temnotu. Je to zkrátka sonda do hlubin Stínového Já. A ještě k tomu je to skvěle zfilmované. Poláci prostě válí! A Komasa obzvlášť.