Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 747)

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

3,5* Katastrofické hodnocení sbírá poslední série hlavně proto, že laťka je v případě použití brandu "True Detective" nasazená zatraceně vysoko. Nemít Nigh County přívlastek True Detective, tak by se podle mě hodnocení pohybovalo někde kolem 70%. Seriál se skutečně vleče a detektivka je to vlastně ubohá, ale celých šest dílů výborně táhne atmosféra a dobře napsané a zahrané postavy, Je škoda, že HBO tímto způsobem degraduje detektivní kult, to nic neměnní na tom, že seriál sám o sobě kvality má.

plakát

Ferrari (2023) 

Nezajímavý příběh v zajímavém podání, aneb nebýt Michaela Manna, tak to mohl být daleko větší finanční průšvih.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Pod rouškou indiánského dramatu se naštěstí skrývá klasická Scorseseho gangsterka. Nic míň, ale ani bohužel nic víc od toho nečekejte.

plakát

1923 (2022) (seriál) 

Opravdu krok vedle.

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Je neskutečně, s jakou kadenci Sheridan stíhá psát seriály a filmy a ještě neuvěřitelnějsi je, že si udržují nadstandardní, v tomto případě vysoce nadprůměrnou kvalitu. 1883 naštěstí nemá s Yellowstonem moc společného a formát seriálu je trochu jiný. Tenhle road survival western si mě dostal i hlavně z důvodu dějové linky a vztahu rodic-potomek, který zobrazuje ty nejhorší noční můry, které se Vám, jako rodiči mohou přihodit.

plakát

#annaismissing (2023) 

Je mi skoro 40 let a současný trend dnešní omladiny urážející mě, jakožto "boomera" skrze "cringe" a podobné další výmysly mě vážně nebaví. To nic ale neměnní na tom, že Anna is missing je velice profesionálně natočené a zahrané drama, které má sice pár děr ve scénáři, ale pořád se jedná o velice nadprůměrný počin na české poměry.

plakát

Nech svět světem (2023) 

4,5* Takový Shyamalanův The Happening, akorát s trochu jiným rozuzlením. Esmail má s tematikou zkušenosti z Mr. Robota a nedovedu si ani představit lepší volbu na režisérskou stoličku. Problém mám v podstatě jen s hereckou omladinou, která mě rozhodně nepřesvědčila, za to půl hvězdy dolu.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Statham po třicáté stále stejně a stále uspokojivě. Jenže tentokrát je vše ostatní zatraceně špatně. David Ayer býval dobrý režisér, ale poslední 3 filmy ho posílají na céčkové dno. Bohužel si film na sebe celkem slušně vydělal, takže Ayerovi velice pravděpodobně někdo zase dá peníze na další snímek.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Bod obnovy se mi trefil do vkusu, jelikož mám rád pomalé konverzační detektivky obecně. Přidejte k tomu ještě nejlepší sci-fi element, který kdy v ČR vzniknul a celé se to posouvá o level výš. Nápad, zpracování, atmosféra i kamera jsou na světové úrovni. Jediný faktor, kvůli kterému nemohu dát plný počet je bohužel příběh, který je na úrovni průměrné české detektivky. Vzhledem k tomu, jak dopilované je vše ostatní se nemohu ubránit dojmu, že si se scénářem mohl někdo dát trochu větší práci. Pokud Vám nesedí pomalý konverzační styl, tak si pravděpodobně uberte z hodnocení ještě hvězdu dolu.

plakát

Příšera ze starého Soulu (2023) (seriál) 

Ze začátku se to tváří jako příjemný velkobudgetový odlehčený Indiana Jones. Postupem času to bohužel ukazuje pravou tvář a i přes občasnou povedenou akci, se tam začíná přimíchávat klasická korejská romanťárna. Tento typ na seriál mi bohužel tolik nevyšel.