Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 750)

plakát

The Beekeeper (2024) 

Statham po třicáté stále stejně a stále uspokojivě. Jenže tentokrát je vše ostatní zatraceně špatně. David Ayer býval dobrý režisér, ale poslední 3 filmy ho posílají na céčkové dno. Bohužel si film na sebe celkem slušně vydělal, takže Ayerovi velice pravděpodobně někdo zase dá peníze na další snímek.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Bod obnovy se mi trefil do vkusu, jelikož mám rád pomalé konverzační detektivky obecně. Přidejte k tomu ještě nejlepší sci-fi element, který kdy v ČR vzniknul a celé se to posouvá o level výš. Nápad, zpracování, atmosféra i kamera jsou na světové úrovni. Jediný faktor, kvůli kterému nemohu dát plný počet je bohužel příběh, který je na úrovni průměrné české detektivky. Vzhledem k tomu, jak dopilované je vše ostatní se nemohu ubránit dojmu, že si se scénářem mohl někdo dát trochu větší práci. Pokud Vám nesedí pomalý konverzační styl, tak si pravděpodobně uberte z hodnocení ještě hvězdu dolu.

plakát

Příšera ze starého Soulu (2023) (seriál) 

Ze začátku se to tváří jako příjemný velkobudgetový odlehčený Indiana Jones. Postupem času to bohužel ukazuje pravou tvář a i přes občasnou povedenou akci, se tam začíná přimíchávat klasická korejská romanťárna. Tento typ na seriál mi bohužel tolik nevyšel.

plakát

Wonka (2023) 

Paul King je prostě mistr v žánru pohádek pro děti i dospělé. Jedinou výtku filmu mám jen, že se jedná o muzikál, ale to může být čistě můj problém, jelikož muzikálům prostě neholduji.

plakát

Fargo - Season 5 (2023) (série) 

Když už to vypadalo, že to Fargo po ne moc povedené 3. a 4. sérii zabalí, tak se pátou kapitolou vrátilo zpátky na trůn mezi těch pár vyvolených počiňů, na které budete vzpomínat ještě několik let a občasně si v hlavě přehrávat klíčové scény ve své hlavě. Fargo je opět jen obyčejný příběh. Pravdivý příběh. Všechna čest. Nejlepší seriál roku 2024 už mám pravděpodobně v půlce ledna za sebou.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Dream Scenario je neskutečná přehlídka absurdnosti a trapnosti. Trapnosti tak velké, až je to celé neskutečně trapné a skutečně to bolí, jak je to trapné. Na tento film se už znovu nechci podívat, protože trapnější a ubožejší charakter než profesor Paul ztvárněný Nicem Cagem, jsem snad ještě neviděl.  Ve vzduchu tak stále visí otázka, jestli je Nic skutečně tak špatný či dobrý herec. Nápad filmu je velmi originální a provedení se pohybuje někdy mezi Gondrym a Asterem ( který i film produkoval ).

plakát

Ptáci stěhováci (2023) 

Illumination Studios už pravděpodobně převálcovalo disneyovský Pixar.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Snyder si pod sebe vzal grupu maximálně nesympatických (ne)herců včele s příšernou Sophkou, aby natočil ještě o chlup horší novodobé Hvězdné války. Pokud hledáte odpočinkové sci-fi s jednoduchým příběhem, sáhněte prosím po Creatorovi nebo o něco starším, ale stále dobře fungujícím Valeriánovi a jeho tisíci planetách. Na první ligu již doufám Snyder může klidně zapomenout

plakát

Saltburn (2023) 

Saltburn je jeden z těch filmů, o kterých se vyplatí nic si dopředu nezjišťovat, což jsem taky udělal ( nebo neudělal ). Znalost zápletky předem by mě asi nevedla k tak vysokému hodnocení, ale prodávám tak, jak jsem koupil. Saltburn je hlavně naprostým hereckým koncertem Barryho Keoghana, mojí oblíbené Rosamundy Pike a Richarda Granta. Způsob, jakým E. Fennellová míchá tvrdý britský koloniální humor s dramatem a černým humorem je k tomu naprosto fenomenální a pokud k tomu přidáte i neznalost zápletky, tak budete v některých pasážích velice překvapeni.

plakát

Scott Pilgrim jde na věc (2023) (seriál) 

Na návrat Scotta jsem se hodně těšil, obzvlášť, když jsem se dozvěděl, že se vrací prakticky všechna jména z Wrightovo zpracování. Animovaná verze se bohužel ztrácí sama v sobě a v podstatě urputně nudí. I když to není naprostá blbost, musel jsem se nutit to vůbec dokoukat, protože to nemělo vůbec co říct. Sex Bob-omb neboli Beck se předvedl pouze s jednou velice krátkou písničkou a mé přání v celé album tak asi zůstane navždy zapovězené. Velká škoda.