Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (110)

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 

Příliš politiky, málo bouře :)  Klasický americký popkorňák s pár hlavními hrdiny, kteří dělají a myslejí všechno správně, a několika záporáky, kteří jsou skrz naskrz zlí a nic je nepoučí. Film se rozkročil příliš naširoko a nakonec se zaměřil na politiku, kde se řeší moc a zrada a ublíženost a podobné, což úplně zatlačilo do pozadí tu avizovanou bouři. Trailer mě nalákal na přírodní katastrofy a ona se tam odehraje všehovšudy jedna (ta z traileru) a jenom tak aby se neřeklo. Na konci se sice pokusili, to ale slouží jenom jako pozadí pro prezidenta zdrhajícího v autě a kterak se hlavní hrdina snaží naťukat správný kód. Uznat jim tu ovšem musím, že konečně jednou USA nebyly všezachraňující spasitel, a dokonce nám film řekl, že (koho by to předtím napadlo!) všichni žijeme na jedné planetě a bylo by fajn, kdybychom s na to občas vzpomněli.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Pointa pěkná, provedení... vůbec. Vypůjčím si větu hlavního "záporáka" aneb proč si nepřát víc? Protože víc není téměř nikdy správně. Víc CGI, víc akrobacie, víc romance, WW na více místech. Božínku. Taková škoda, takto Wonder Woman po povedeném prvním filmu nezvládnout.

plakát

Sedmý syn (2014) 

První film vůbec, který je lepší než kniha.

plakát

The Red Pill (2016) 

Hodnotit tenhle dokument je překvapivě těžké. Přináší víceméně čerstvý pohled aneb ten z opačné strany barikády a povzbuzuje tak k dalšímu zkoumání a přemýšlení, uchopit téma zase z jiného pohledu. Na druhou stranu mám několik výhrad ke zpracování – stručně řečeno, výsledný film na mě nedýchá snahou o co největší objektivnost. Některé náměty jsou opravdu zajímavé a hodlám je prozkoumat blíže, více než jednou jsem se ale ptala "To Jaye(ová) a její respondenti úplně nechápou feminismus, nebo je takový rozdíl mezi feminismem americkým a tím ve zbytku světa?" Každopádně, film o rovnosti pohlaví, jenž vynáší otázky jakéhokoli genderu, je fajn. Čím víc se mluví, tím víc víme, že. Ovšem jak tady zmiňovalo více lidí, musím vás zklamat. I po zhlédnutí filmu zůstávám feministkou. EDIT: velké spoustě komentujících, pletete si feminismus s misandrií. Velký rozdíl, upřímně vás prosím, dovzdělejte se.

plakát

365 dní (2020) 

Příběh je možná prosťoučký, ale když nadšeně přijímáme filmy jako Pacific Rim, netuším, proč bych se měla ohrazovat nad gangsterem, kterak si vyhlédne prostou holku. 365 dní má pořád více děje. Zkrátka, píšu zejména kvůli srovnávání s 50 odstíny sr*** – vážně, tenhle film má na rozdíl od svého slavnějšího souputníka opravdu děj, postavy, motivace a události na sebe navazují a nedějí se jen protože. Čtyři hvězdy dávám už jen kvůli tomuhle ee srovnání. Nehledě na to, že Poláci si dali skutečně záležet na formátu a sakra, vážně se na to dá koukat.

plakát

Snowden (2016) 

Já chci rozhodně svobodu, víc než bezpečí. Freedom over your security, my FBI guy. Dramatická hudba se sice snaží, seč může, víceméně tichým událostem ale spíše ubližuje. Jinak je film zpracovaná skvěle a jsem vážně ráda, že existuje.

plakát

Dance Moms (2011) (pořad) 

1. série: To je opravdu... těžké sledovat. V první sérii je holčičkám 6–13 a trenérka je často psychicky týrá. Nebul, tvoje matka kvůli tobě vyhodila spoustu peněz za lekce. "Měli jsme potíže s tvou matkou" aneb staví je proti jejich rodičům. Chování některých matek k jejich dcerám je ve vypjatých situacích taky někdy neuvěřitelné. Popis to skutečně nevystihuje, "rivalita" matek je vážně to nejmenší a dost často vyvolané dosti objektivními událostmi. A že nesouhlasí s metodami trenérky? Možná kdyby se trenérka nechovala jak bůh všemohoucí a na doslova jakoukoli sebemenší poznámku či dotaz nereagovala "Nemáš co mluvit, mlč a plať, nebo vypadni", třeba by ten nesouhlas byl méně vášnivý. Moje "nejoblíbenější" věta trenérky: "Netuší, proč (osmiletá) brečí. Děti mají brečet, jen když si polámají ruku, že si ji skoro amputují, nebo když někdo umře. To je všechno."

plakát

Smrtelná nákaza (2006) (TV film) 

Jsem zvědavá, kdy to "předělají" a budou tomu říkat covid-19. A samozřejmě se dozvíme, jak Američani všechno přežili a zachránili. Filmeček je... zajímavý. Sledovat fikci ohledně pandemie a jak se zachová vláda (a jak si americká vláda představuje chování Rusů a Číňanů) a porovnávat to se skutečností dodává filmu další zajímavý rozměr.

plakát

Vražedná minulost (2013) 

Vražedná minulost trpí zcela technickým zpracováním. Nápad je to velice dobrý, ale jak už tady někdo psal, ve výsledku nijak nevybočuje. Všichni hrají dobře, atmosféra je zpracovaná dobře, technicky je na tom film dobře, hororových lekaček není ani moc ani málo... Všechno je to "dobře". Aneb za tři. Zkrátka, celkově je všechno správně, ale kromě toho nápadu snímek nemá nic navíc, kvůli čemu by v divákovi zůstal i potom, co skončí závěrečné titulky.