Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (5)

Aki Kaurismäki

Aki Kaurismäki (2001) (TV film)

Dokument o známém nezávislém režisérovi, jehož jméno je zárukou neotřelé filmové podívané pro intelektuálně náročného diváka. S Akim Kaurismäkim a jeho názory na film, evropskou společnost i na celé lidstvo jsme zde seznámeni v sérii rozhovorů, v nichž se mimo jiné nepřímo poodhaluje rouška tajemství, proč jsou Kaurismäkiho filmy zalidněny postavami tak složitými, mlčenlivými a proč jejich svět často působí nevlídným až depresivním dojmem. Sám režisér je totiž komplikovaná osobnost se svérázným smyslem pro humor, skeptickým přístupem k životu i ke svému dílu a zánik vlastní či celého lidstva je běžným tématem hovoru.

Jan Saudek - Animated Photographs

Jan Saudek - Animated Photographs (2008)

Krátká animace, jež obsahuje trojrozměrné rozpohybované modifikace několika Saudkových fotografií. Sérii obrazů provází hudba a zvukový doprovod výborně podtrhující náladu mistrových imaginací.

Žlutý

Žlutý (2006)

Neill Blomkamp natočíl tento svůj krátký film pro firmu Adidas, jež vypsala soutěž na libovolné filmové ztvárnění barev ze své sportovní série. Jihoafrický režisér, věren duchu své ostatní tvorby, také tento snímek věnoval tématu segregace - tentokrát jsou ostrakizovanou skupinou androidi.

Yellow

Yellow (2005)

Žena po porodu je zavřená v místnosti se žlutými tapetami, ale zdá se, že není sama, koho postihl tento osud. Jaké mají její věznitelé úmysly? Autorem tohoto krátkometrážního snímku je Traci Glodery.

Fumiko no kokuhaku

Fumiko no kokuhaku (2009)

Dvouminutová hříčka, v níž dívka Fumiko projevuje velice silnou touhu navázat vztah s jistým chlapcem. Ten má však jediný cíl. Soustředit se na baseball. S odmítnutou dívkou se takříkajíc točí celý svět, ale její naléhání nevede k úspěchu. Toto krátké anime coby ukázku svých schopností napsal, animoval a režíroval Hiroyasu Ishida, student Kjótské univerzity.

Reklama