Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Poslední recenze (652)

plakát

Pavarotti (2019) 

Doufal jsem, že v tom dokumentu budou mluvit především muzikologové, skladatelé, kritici a další znalci opery či zpěvu + že tam bude něco málo o jeho životě. Tak ne, dostalo se mi přesného opaku: bylo tu vrchovatě bulváru, dojímání a srandiček, a jen aby se neřeklo, tak i pár zajímavostí o hudbě.

plakát

Proof of Concept (2023) 

Krátký film o tom, jak je těžké udělat krátký film, který má být o tom, jak je těžké natočit celovečerní film vzniklý zadaptováním toho krátkého filmu. __________ I Charlie Kaufman by se v tom ztratil! :D Až na to, že to je i vtipné a přesně to vystihuje šílenou realitu soudobých umělců (a vlastně to není až tak nepochopitelné, když se nad tím trochu zamyslíte :)).

plakát

Hranice (2023) 

Film se dá hodnotit samozřejmě různým způsobem. Filmařsky je to na světové úrovni, vyprávěním strhující. To snad nerozporuje nikdo. Tedy jen k výhradám o propagandičnosti: 1) Zachycené události se na zelené hranici skutečně děly a rozhodně ne výjimečně. Tedy nešlo o žádné uměle nahuštěné šokující scény jen na efekt, jako se to (po právu) vyčítalo autorům Nabarveného ptáčete / Souostroví Gulag / Bastardů. 2) Film neříká jak uprchlíky řešit. (To ani není práce filmařů.) Bohužel film ale ani nevysvětluje neinformovaným divákům pozadí těch událostí. Že to byla akce tajných služeb BLR/RUS, které lákaly Afričany a Syřany k snadnému překročení hranice do vysněné EU. A že tím Rusové chtěli vyhrotit situaci v EU a jednotlivé státy rozeštvat. 3) Chápu, když někteří tvrdí, že jim ve filmu chybělo znepokojení mnohých Poláků nad tou uprchlickou vlnou. I kdyby se ale to znepokojení ve filmu objevilo, měli by ti pohraničníci a vojáci "právo" se chovat jak esesáci? Asi ne, že? Právě proto se Holland soustředila především na to nevídané morální selhání mnohých Evropanů (vč. politiků, institucí...). Navíc, kdyby se ve filmu objevilo úplně všechno (i znepokojení Poláků a role Ruska v případu), tak by to mělo 4 hodiny, a spíš než film by to byla Zpráva o stavu Unie. :) __________ Je mi líto snad jen často zmiňované scény s rapováním, protože i když je úplně pitomoučká a je myšlena čistě symbolicky, tak tím, že je umístěná na konec filmu, zanechá lehkou pachuť naivity. Doufám, že lidi tu scénu nevyužijí jako alibi, aby se filmu mohli vysmát, a místo toho o něm řádně popřemýšlí. Málokterý film z poslední doby k tomu tolik vybízí. Jedna otázka za milión: Jak všechno na té hranici uhlídat a zároveň se při tom hlídání nestát monstrem?

Poslední hodnocení (8 877)

Polibek (2023)

13.04.2024

Nome (2023)

13.04.2024

Talár a ptačí zob (2003) (TV film)

13.04.2024

Oddělen (2011)

13.04.2024

Mrtví neumírají (2019)

13.04.2024

Bastard (2023)

13.04.2024

Hořkost (2021)

13.04.2024

Pan Wolodyjowski (1969)

13.04.2024

Mandragora (1997)

12.04.2024

Reklama

Poslední deníček (17)

Pár návrhů jak udělat ČSFD ještě lepší

Síla ČSFD tkví v přehlednosti a přístupnosti. Značného vylepšení se v tom dá docílit těmito 2 malými úpravami:

SERIÁLY VE FILMOGRAFIÍCH budou přehlednější, když se všechny epizody seriálu budou ukazovat naráz až po stisknutí tlačítka (viz obrázek níže)).

■ HLASOVAT PRO JEDNOTLIVÉ ZAJÍMAVOSTI, a tím je seřadit pod sebe podle relevance (čili oddělit zrno od strašlivého množství plev) je možnost, kterou by měl mít každý návštěvník (tak jako to funguje na IMDb).

Další 2 úpravy by zase pomohly ČSFD k vyšší úrovni; k vytvoření vhodnějšího prostředí pro komunitu fanoušků:

Stačí přidat ■ TLAČÍTKO PRO SKRYTÍ / ODKRYTÍ SPOILERŮ v recenzích/komentářích...

...a vrátit na ČSFD dřívější možnost ■ ZOBRAZENÍ VŠECH KOMENTÁŘŮ na jedné stránce. Chtěli byste porovnat komentáře mezi sebou? Rychle v nich najít klíčové slovo pomocí kláves ctrl+F? To pořád můžete... akorát se při tom musíte proklikat desítkami jednotlivých stránek. To samozřejmě nikdo neudělá: občas se někdo proklikne na 2. stránku komentářů, ale tím končí. - Vážně je nutné mít na ČSFD tak uživatelsky nepřátelské prostředí?
----->
Přitom by ta úprava (co tu už byla - přes 15 let!) umožnila lidem, aby si mohli sami tříbit názory o filmech a nespokojili se s názory těch nejvyhraněnějších uživatelů (zdravím verbala, Douglase a kleopatru). Copak to není úžasně vznešený a zároveň snadno dosažitelný cíl? Není snad psáno ve zdejším Návodu k použití, že "čtenáři recenzí na ČSFD můžou konfrontovat svůj názor s názory ostatních recenzentů"?

Pár návrhů jak udělat ČSFD ještě lepší