Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (155)

plakát

Rodinka Bélierových (2014) 

Směješ se, až se za bricho popadáš, u toho brečíš a u nějakých forů se i začervenáš. Možná znáte takových filmů hodně, ale stejně si myslím, že čím víc jich bude, tím víc bude život krásnější. Téma pěveckých ambicí dcery, která má neslyšící rodiče ještě podtrhuje klasické mezigenerační neshody. Hudba Michela Sardoua ještě zesiluje atmosféru. Buleli jsme v kině snad všichni. Kouzelné.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Na konci filmu je napsáno, že tvůrci vycházeli z dobových materiálů. Tyvole, nějací černokabátnící do novin napsali, že nějakou rodinu posledl ďábel, který očaroval jejich rodinného kozla a nějací dementi o dvěstě let později o tom natočí film- a to ve vší vážnosti. Lidská blbost nezná mezí. Jeden z nejhloupějších hororů a fimů vůbec.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Spoiler - celý film vystihuje věta Lídy Baarové na konci filmu. "Možná to byla pravda a možná moje poslední role." Tenhle přístup k filmu se mi líbí. Pravdu se ostatně o téhle kontroverzní herečce už nikdy nedovíme, byla odváta několika propagandistickými režimy, bulvárem, nekritickým okouzlením i pomluvami kolegů. Takže si vezmeme jen jednoduchou dějovou osu a s tou si pohrajeme. Možná s toho výjde trochu kýč, ale s hezkou pointou. O holce, která se chytila do pasti vlastních intrik. Jen Goebbels byl sice zrůda, ale rozhodně to nebyl tak odporně vypadající ubožák, jak ho ztrárnili ve fimu.

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Ano, tzv. kamerou neviditelný pachatel se už pomalu stává otravným žánrovým klišé. Ale na mne to bohužel stále funguje. Mohla jsem si během filmu říkat, že je to ohrané - ale stejně jsem se po jeho konci na kamarádku přiškrceným hlasem volala, ať má bezpečnou cestu. Doma jsem zase prozměnu odmítla vynést smetí s argumentem, že se bojím jít ven. Prostě takový ten starý dobrý pocit, jaký má dobrý horor v člověku zanechat.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Seriál mi v něčem připomíná knihy Agathy Christie. Takovým tím poklidem a pohodou, které pod povrchem skrývájí neskutečné napětí a potlačené city - narozdíl od Christieovek sice nidko nikoho nezamorduje, ale třeba se vyspí s tureckým diplomatem. Děj se zdánlivě točí kolem běžného provozu panství - a to z pohledu majitelů i jejich poddaných. Právě za tímto zdánlivě hlavním dějem se odehrávají osudy a tajemství, která jsou určena jen některým našim hrdinům, ale velmi často ovlivní život někoho úplně jiného. Propracované a dramatické postavy se zajímavým vývojem jsou dalším pilířem seriálu. Za všechny jmenujme tu asi nejdokonalejší - lady Mary. Krásná, rozmazlená, ale pro někoho i suchá a arogantní. Brzy poznáme, že umí být ještě sušší a arogantnější - a v řádu sekund se obrátit v pravý opak. Jakási ženská verze pana Darcyho z Pýchy a předsudku.

plakát

The F Word (2013) 

Studovala jsem psychologii a mám malou profesní deformaci. Někdy uvažuji nad filmy, jako nad tématy pro filmovou terapii. Máte nějaký problém - podívejte se na film s podobnou tématikou. Pomůže Vám to podívat se na svůj problém z jiné perspektivy. Zjistíte, že podobné trable postihují i jiné lidi a že v tom prostě nejste sami. Pokud jste zamilováni do někoho zadaného, je ten/ta zadaná navíc ještě vaše kamarádka. Tohle je ideální film pro Vás. Krásně a jemně je tady toto téma vykresleno do všech detailů. Co dodat - pomohlo?

plakát

Sejmi prezidenta (2014) 

Pořád jsem nemohla věit svým očím ani uším. Koho by napadlo zkombinovat hloupý americký akční thriller, se severským filmem o vyrovnávání se s přírodou a laskavý film s otcovským přátelstvím napříč národy a generacemi ala Kolja? Pořád nechápu a nechápu - ale nakonec byla to sice děsná blbost, ale nenudila jsem se, zasmála jsem se - ač nevím, zda to bylo záměrem tvůrců.

plakát

Iracionální muž (2015) 

Další Woodyho vykonstruovaná variace na Zločin a trest. Narozdíl od Match Point ji však chybí napětí, překvapení a vůbec celkově něco nového. Spoiler - podobně jako když někoho dobře znáte a dovedete předvídat, jakým způsobem provedl vraždu. Také, když dlouho sledujete filmy jednoho režiséra, dokážete odhadnout jakým způsobem film zakončí. To, že jsem tušila i to, že tam bude něco s tou baterkou je až směšné.

plakát

Perný den (1964) 

Film prý byl původně natočen, jen jako reklamní tah pro fanoušky Beatles pro nadcházející turné. Jako neprostý nefanoušek Beatles, který nemá už každopádně šanci vidět turné jsem tedy nebyla zrovna cílová skupina. Atmosféra filmu mne však naprosto pohltila. Opravdu vyvedený Paulův dědeček, neustálé pronásledování fanoušků, krásně drzý George, už až moc hvězdně působící Paul s Johnem a hlavně nenápadně a trochu mimo stojící Ringo. Rozhovory s novináři, kdy Paul neustále opakuje:" ne jsme jen dobří přátelé...ne jsme jen dobří přátelé", a pak na otázku, vídáte se s otcem opět: "ne jsme jen dobří přátelé." A hlavně ta úžasná hudba - If I fell jsem si od té doby pustila snad tisíckrát.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

500 Days of Summer - Ne film, ale chaotické vzpomínky na lásku, která možná nikdy nebyla. Spousta skrytých vtípků, nevyřčených věcí, náznaků. Film jsem už viděla třikrát a pořád nacházím nové nepochopené drobnosti. Člověk by nevěřil, že nejkrásnější romantická scéna se může odehrávat v IKEA. Celou dobu jsem měla strach, že konec celý kouzelný dojem pokazí - naštěstí se tak nestalo. Bohužel asi každý potká svou Summer.

Ovládací panel
10 bodů