Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (155)

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Když znáte svého nepřítele, je snadnější se na něj připravit. Když ho neznáte, jste v pěkné kaši. Říkala jsem si, že pokus o jakoamatérský film, kde vlastně žádní vrahové nevystupují se mnou nemůže hnout. Byla to velká chyba. Ještě dva dny poté jsem měla pocit, že blairská čarodějnice žije pod mou postelí.

plakát

Mladí rebelové (2008) 

Muž, který miloval Yngveho - vtipné bezstarostné mládí, punková kapela, holky - spokojená komedie ve stylu Pelíšků, které by stačily maximálně tři hvězdičky. Pak přijde Yngve, nic netušící mladý, hodný kluk a tohle všechno zničí snad jediným úsměvěm. Hlavní hrdina ve zmatcích neví jestli chce Yngveho zničit, nebo vlastnit. Všechno končí mrazivým dramatem, ve kterém je spousta věcí nedořečeno, ale vy je stejně cítíte.

plakát

Tři barvy: Bílá (1994) 

Jeden z nejhlubších filmových zážitků mého života. Pořád přemýšlím, jestli se ji chce Karel pomstít, nebo ji jen vidět.

plakát

Psycho (1960) 

Tak děsivé. Lidé, kteří tvrdí, že pokud znáte zápletku, bude to pro vás nuda, jsou buď šílenci, nebo vás chtějí uchránit toho děsu. Já zápletku znala, a stejně jsem ječela strachy, a to v kině plném decentních intelektuálů mohlo působit poněkud rušivě. Dodnes mě docela znervózňují lidé, kteří mají podobný úsměv jako ehm...Norma.

plakát

Lazebník sibiřský (1998) 

Michalkov se snažil přiblížit Rusko Hollywoodu. Zní to trochu šíleně, ale povedlo se. Moskva i Sibiř. Naivní nenaplněná láska i věrné přátelství. Komické scénky i svíravý naznačující konec. Seznamte se, Rusko.

plakát

Ptáci v trní (1983) (seriál) 

Hodnocení mě docela zarazilo. Kniha je považována za jednu z nejlepších rodinných ság a pro mne je toto i nejlepší televizní minisérie. Příběh rodiny Clearyových, kterým se do života připlete jeden ambiciozní kněz. Možná právě proto, že Chamberlain v mládí skrýval svou homosexualitu, dovedl tak dobře zahrát kněze, který tají svou lásku k Maggie. Všechno krásně dokresleno Manciniho melancholickou melodií.

plakát

Princezny (2005) 

Nejde ani tak o život prostitutek, jde hlavně o život dvou kamarádek. Zulema a Caye jsou tady pro sebe v každé situaci. Dobrá kamarádka se zbytečně neptá, ale pomůže. Asi nejsilnější zobrazení ženského přátelství ve filmu. Navíc krásná hudba Manu Chaa, která neuvěřitelně pomáhá dokreslit celý film. Trefná je v hlavní písni záměna slov Calle (ulice) a Caye (hlavní hrdinka): "Říkají mi ulice, nejtišší ulice, říkají mi ulice bez budoucnosti."

plakát

Vyšetřovatel (2008) 

Tenhle film jsem viděla omylem v Uherském Hradišti, když zapomněli dovézt nějaký úplně jiný film. Úplnou náhodou jsem viděla asi nejlepší a nejdivnější thriller. Hrdina ve vás budí odpor i soucit. A až do poslední minuty netušíte, jak to vlastně dopadne.

plakát

Láska a smrt (1975) 

Zvlášť pro lidi, kteří mají rádi ruskou klasiku - šíleně vtipná parodie. Pro mne z jeden z Allenových nejlepších filmů. Woody Allen prý kdysi na otázku novináře: "O čem jste vždycky snil, že uděláte?" odpověděl: "Chtěl jsem napsat velký ruský román." Tímhle filmem však takový velký ruský román alespoň natočil.