Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kde jsou ty časy, kdy mne spolužák zdravil Rimmerovým salutováním a já to brala jako výraz úcty? Ten příběh vám v hlavě vytvoří jakousi zvláštní nezaměnitelnou realitu - aspoň tedy já bych ji nevyměnila za nic jiného. A pořád věřím, že Rimmer ty důstojnické zkoušky udělá.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

"Zkoušeli jste to vypnout a zapnout?" - životní moudrost, která mi navždy ulpí v paměti.

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Nesnáším slovo a floskuli kultovní. Ale Sex ve městě si toto označení zaslouží. Pro spoustu ženských se vážně stal něčím jako náboženstvím. České dvacítky začaly řešit podobné problémy a podobně, jako americké zazobané čtyřicítky, o některých věcech se začalo poprvé mluvit nebo dokonce přemýšlet. Mám na seriálu hlavně ráda, jak s jemnou ironií a humorem řeší i vážná témata, perfektní dialogy založené na propracovanosti postav, překvapivé pointy, břitké reflexe, důraz na sílu ženského přátelství - A ano, proč to nepřiznat, vždycky se těším na Carriiny nové šaty a Samanthiny nové chlapy. Carrie a Samantho, děkujeme!

Sherlock

Sherlock (2010)

Tak a seriálová dokonalost je konečně tady - hry s časem, několikavýznamovými scénami, překvapivé pointy, úžasní hlavní hrdinové, navíc geniální, hravá a drzá inspirace původní předlohou. Nikdy nevíte, kdo stojí za kým a kdo vlastně ovládá koho. Stějně, jako Irene - I am SHERlocked ;-)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (1995)

Asi nejlepší a nejvěrnější adaptace jakékoliv románové předlohy, a přesto v minisérii najdeme spoustu nových nápadů ještě víc vyšperkovávajíchích knihu. Jako snad jediná adaptace Austenové si uchovává to hlavní - ironický až lehce satirický pohled na hrdiny a jejich povahy. Ale konec pseudointeligentních řečí, pojďme na srdeční výlevy. Slyším šustot šatů dam, představuji si jak asi chutná čaj, který popíjejí, a jak asi voní vzduch na anglickém venkově. Koukám na krásný úsměv Lízinky a Darcyho podivné a tak neskutečně dráždivé pohledy. Bavím se úžasnými dialogy, které si vyměňuje Elizabeth s Darcym - (člověk si říká, jak hezké je čerstvě se zamilovávat), nebo pan Bennet s paní Bennetovou (člověk si říká, jak děsné může být dlouholeté manželství). Ehle (Lizzie) a Firth (Darcy) vnesli do všech těchto šustících krajek a čajíčků neskutečně silnou chemii (ta se jim ostatně nevyhnula ani v osobním životě). Těším se znovu na DVD na ten jedinečný zážitek - už po osmé...

Párování

Párování (2000)

Jak se může stát, že se tak úžasně propojí absurdní, neskutečně černý humor a zárověň velmi chyté a milé postřehy o vztazích? Když scénář píšou partneři...

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Dokud jsem se nezačala dívat na Big Bang, nerozuměla jsem spoustě věcí, které dělali mí kamarádi a spolužáci. Pořád někdo mluvil o mrtvých kočkách v krabici, divně třikrát klepal na dveře, snažil se třeba i v čajovně získat koktejl Saranče, nebo se začal učit klingonsky. Pak jsem tento potrhlý seriál začala sledovat a hned se zdál svět kolem mě jasnější. Jen teď občas používám Sheldonovy hlášky a mamka si myslí, že začínám šílet. No, všechno má své výhody a nevýhody.