Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (704)

plakát

Příběhy vesmíru (2022) (seriál) 

Efektní prázdnota... Dokument se ambiciózně snaží pojednávat o všehomíru a volně skáče ze zoologie a mikrobiologie až k částicové fyzice a nakonec ke hvězdám, vesmíru a vůbec. Vzniklý slepenec jen klouže po povrchu a nepomůžou mu ani tupé metafory, kterými se snaží zalíbit i tomu nejjednoduššímu publiku. Infotainment ve své nejhorší možné podobě, ze kterého se člověk vlastně nedozví vůbec nic.

plakát

Blondýnka (2022) 

Sympatické na filmu bezesporu je, jak se z něj můžou všechny snowflakes posrat. Ale jinak vlastně ničím nevybočuje. Pár silných scén tam je, ale scénář je nedokáže vložit do souvislého a gradujícího příběhu. Film spíš jen tak náhodně vybírá fragmenty z Normina života a spoléhá, že příběh si divák poskládá na internetu. Na to, jak je film šíleně dlouhý, toho o Marylin Monroe vlastně zase tolik neřekne.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Čistá radost. Jestli někdo skutečně umí natočit funkční patetickou pohádku, pak je to Kosinski. A jestli někdo je ochoten jít až za hranu svých možností, aby vzniklo něco výjimečného, je to právě Cruise. Tihle dva vytvořili něco naprosto dechberoucího. Dvakrát prožito ve 4DX kině, které mi s tímhle filmem dalo totéž, co si před dvanácti lety lidi odnášeli z 3D projekcí Avataru. Nejlepší hollywoodský film za posledních nejmíň 10 let. 100%

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Pohlcující utrpení, na kterém je ale paradoxně nejlepší úplně první establishing shot...

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Ještě ujetější taškařice než první dva díly, ale paradoxně největší problém je poměrně vážná dějová linka ze západní fronty, která do filmu prostě nezapadá. Scenáristicky to sotva drží pohromadě, ale zase čert to vem. Fight s Rasputinem za doprovodu Čajkovského slavnostní předehry je další důvod, proč ty filmy Vaughnovi vždycky sežeru i s navijákem. PS: Ale jen napoprvé. Snižuji na tři.

plakát

Duna (2021) 

Líp velkolepou Dunu odvyprávět asi nešlo. Oceňuji, jak Denis uchopil postavy a jak dokázal ztvárněním Harkonnenů a sardaukarů skutečně vyvolat mrazení v zádech. Film přistupuje k legendární předloze s úctou a celkem slušně se mu daří filmovými prostředky znázornit, jak drtivý, osudový a temný její příběh vlastně je. Villneuve to dokázal!

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Jo! Tak tohle je naprostý žrádlo pro milovníka ulítlé hororové zábavy, která se nebere až tak vážně. Začíná to jako klasická lekačková duchařina, pokračuje to jako giallo a končí to, jako kdyby Samara někde zamordovala Bellu Kiddo a šla ji zaskočit do Kill Billa. Wann si natočil film snů a vytvořil mi nový a setsakra výživný guilty pleasure.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Film samotný je lehký nadprůměr, Desplatova hudba je ovšem famózní.

plakát

Nadějný rok (2011) 

Film prostě a jednoduše kouzelný. A nejen proto, že sám patřím k bláznům, o kterých pojednává. 80%

plakát

Slunovrat (2019) 

Tak dobré jako Asterův debut Hereditary to není. Slunovrat je předvídatelný až hrůza a vlastně neobsahuje nic, co by člověka jakkoliv obohatilo. Neobsahuje nic překvapivého, skrytého ani zajímavě podvratného. Přesto je tato pohádka o rozchodu vlastně úžasně líbivá. 75%