Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Geniální, dokonalé, střelené, neuvěřitelně vtipné, pohodové a vyrovnané dílo. Nejsrdečnější seriálová láska. Nejobdivovanější postavy, městečko a hudba. Hlášky, opravdovost a objímám plyšového medvídka. A proč? Kvůli těm zatraceným kovadlinám.

Most

Most (2011)

Jeden z nejlepších kriminálních seriálů vůbec? Dost možná. Viděla jsem tedy jen Americké, Německé, Britské či České kolegy. Ale tohle je prostě pecka. Je to takové daleko uvěřitelnější než jiné, které jsou třeba podobně vystajlované. Geniální ústřední dvojka. Saga mě svou bezprostřední upřímností dostávala do kolen. Uvědomovala jsem si, jak hluboko je v nás zakořeněné, že o nepříjemných věcech zkrátka lžeme. Lžeme a když nelžeme, není to společensky přijatelné. Ona to samozřejmě vnímala jinak, nechápala věci tak, jako ostatní. I přesto jsem ji obdivovala. " Takže ty chceš pochválit za to, že děláš svoji práci? Zajímavé..!". Taky jsem s údivem sledovala, jak při své práci vypadala přirozeně. V osobních konverzacích naopak tápala. My, lidé, jsme naučení měnit své vystupování snad 15 x denně v různých situacích, není to vlastně přetvářka? Saga mě opravdu fascinuje. Nemůžu na ni přestat myslet. Kolikrát si na ni v každodenním životě vzpomenu a domýšlím si, co by zrovna udělala nebo řekla, být mnou. A Sofia Helin je výborná herečka. Mám v plánu shlédnout všechny filmy, kde hrála, které se mi podaří sehnat. A taky se chci podívat na Oresundský most. Ze švédské strany nemám, co vytknout. A jak je na tom ta dánská? Kim Bodnia je přesně ten typ. který se hodí do role Martina. Nijak zvláštní krasavec, kterému ale nechybí charisma. On je ten, který narozdíl od Sagy ví, jak se správně chovat. Vzbuzuje v lidech důvěru. Tvoří si vlastní pravidla, která podle potřeby mění. Ze svých problémů viní ostatní. Je skvělým přítelem Sagě( sakra jak se to jméno skloňuje, Saze snad ne) a ona je skvělá pro něj. Za vyzdvižení ještě stojí titulní skladba od Choir of the young believers, ten hnusnej panelák, ve kterým sídlí kriminální oddělení Malmö, to, že vrah není vždycky jen tupec, kterému nevyjde, na co se pět let připravuje a taky první lesbický polibek, který jsem opravdu nechtěla vidět!................:D

Orange Is the New Black

Orange Is the New Black (2013)

Protože Alex Vause je ženská, jejíž klon chci jednou potkat, poznat a už s ní zůstat navěky. Protože Nicky je hustá jako prase a chci, aby se vrátila! Protože jsem nikdy nenadávala žádný jiný postavě víc, než Piper. Protože celá ta banda kolem Taystee mě nutí dělat ze sebe idiota v normálním životě, pokoušet se v český konverzaci udržovat dávku ingliš slangu, kterej se u mě skládá ze znalosti 3 slovíček a to jou, mén a madafaka. Poněvadž jsem nechtěně měla předsudky u většiny butch princezniček, jenže Boo má krom šroubováku i srdce. Protože neznam milejšího vyšinutýho cvoka než Lornu Morello. Protože považuju Glorii za asi nejnormálnější postavu a přesto je podle mě bezva. No a jsou tam i nějaký ty chlapi. Tak proto mě to tolik moc baví. Proto.

2 $ocky

2 $ocky (2011)

Miluju tě Max! Miluju její rejpavý hlášky. Miluju, že se v Americkým seriálu může dělat sranda z černochů, asiatů, arabů, homosexuálů i z jiných odlišností a nikdo se nečertí. Člověk se odreaguje a jen zírá. Další dokonalej seriál a opět hlavní ženské duo? Asi mám pro tyhle silné ženy slabost :D A další seriál, kde jsou snad všechny postavy sympatické. Snad jen Johnny mě později štval( sakra Max, z hipsterů si děláme prdel, nezamilováváme se do nich! :D) Zkrátka a dobře Kat Dennings si mě touhle postavou získala natolik, že ať už udělá kdykoliv cokoliv, žeru to(všem filmům, kde hrála jsem dala 4* a víc). Navíc se na ní pořádně podívejte...! She is fucking HOT!! Doufám, že s přibývajícíma sériema nedojde dech. Ale v prvních 2 se řeší stále to samé a i pořád dokola to vtipné je. K popukání. A doufám někdy v návrat Andyho.. A protože jsem velice originální člověk:" Max Black, will you marry me?"

Roswell

Roswell (1999)

Pozor na spoilery!Nostalgie z dětských let. Nejemotivnější titulní skladba. Kdykoliv slyšim v rádiu Here with me, tak si představim, jak dělali pokusy na Maxovi. A jak on myslel na Liz. Když si mam vybavit nejlepší seriálovou lásku, vybavim si tu jejich. Ty jejich pohledy, tak dojemně smutný psí oči, co na sebe vrhali. Maxův věčnej otisk ruky. Jak taky nejlíp začít vztah, než že druhýmu zachráníš život a zároveň mu tim prozradíš svý největší tajemství? Ačkoliv jsem měla radši Michaela s Mariou,skrz Maxe a Liz si vzpomenu na svý náctiletý emoce. Jak jsem přiběhla ze školy a zapla televizi. A o přestávkách děj rozebírala se spolužačkou Klárou, kterou jsem neviděla už asi 12 let. Seriál neni dokonalej, ani po scénáristický stránce, ani po žádný jiný(znovu jsem ho shlídla v dospělém věku). Všechny tři série se od sebe neuvěřitelně liší vším, nejen Michaelovým účesem. Skoro ani netvoří kompaktní serál, spíš tři na sobě nezávislý mini série. V první se nic nesmí říct nikomu. Ve druhé se leccos smí svěřit kamarádům. Ve třetí už stejně všichni ví všechno. Roswell mě zkrátka uchvátil. Brečela jsem, když Michael odlítal(3x), litovala jsem Alexe(Tess, ty svině!).Emzáci jsou nejlepší. Že některý záběry působily skoro amatérsky, že se postavy nechovaly zrovna logicky? Odpustit a hrdě ho vydávat za svůj oblíbený! Howgh!

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Na mým pohřbu mi musí Sia zahrát Breathe me! Krásný seriál(mezi sériemi jsem si musela dělat dlouhé pauzy, abych se nezačla rochnit v depresích víc, než je zdrávo ,a tak se mi dívání trošku protáhlo). Pomaličku si vás získává, podmaňuje a nepustí. Prožívala jsem s Claire její vyrovnávání se s životem, s Davidem překonávala jeho upjatost(ten se nám ale změnil, no ne?),Spoiler!! zhroutila se s Natem po smrti Lisy, spolu s Ruth jsem se pokoušela porozumnět jejím dětem. Vnímala jsem tu křehkou rodinnou soudržnost a věděla jsem, že jsem součástí opravdového skvostu, který i bez hezkých tvářiček( respektive bez umělých a příliš vyretušovaných) přinášel tolik krásy. Líbilo se mi" vážné odlehčení" na začátek každého dílu v podobě cizí smrti. A nikdy nezapomenu, jak Claire odjíždí autem...Be my friend, hold me, wrap me up......and breathe me!

Dexter

Dexter (2006)

Dextera mi doporučil kamarád. Že prý je to zvláštní ,a tak by se mi to mohlo líbit. Po prvních dílech jsem nevěděla, co si myslet, ale postupně se mi Dexter přeci jen dostal pod kůži. Ano, bylo v něm spoustu úsměvných nereálností. Vrah byl vždycky doma sám, nezaheslovával si počítač a určitě nepoužíval alarm. Dexter uviděl mrtvolu a stejně jako nový britský Sherlock Cumberbatch věděl hned, co se stalo, jak a proč. Jenže se okolo něj motalo tolik krásných žen, bohatých mužů a již téměř kultovních madafakařů, jejichž sestřihy hlášek na Youtube jsou k popukání. Dexter je i bez dark passengera naprosto originální hlavní postava a my, kteří jsme mu s radostí podlehli, jsme vděční za všech 8 sérií, ačkoliv já jsem byla ráda, že už je opravdu konec, dle mě už nebylo kam děj posouvat. PS: už je to několik měsíců, co jsem to dokoukala a pořád se směju jako Masuka.Hehehehehe. :D

Queer as Folk

Queer as Folk (2000)

Nevím přesně, čím to je, že seriál, jehož postavy mi teoreticky nemůžou být vzdálenější - parta gayů posedlých sexem, mladistvým vzhledem a kariérou, mi tolik přirostl k srdci, zatímco jeho ženská verze L-word mě, neuvěřitelně otravoval. Možná je to tím, že mužská verze je taková syrovější, upřímnější a daleko míň na palici. A stejně jako muži drží dle mě víc při sobě, tak i tenhle seriál drží pohromadě a šlape jako hodinky. Jak už jsem psala, je tam strašně moc sexu, je odpovědí na každou otázku, řeší problémy, i je tvoří, ale v pozadí toho pozlátka se skrývá příběh, který je dojemný a chytlavý. Všechny postavy mají hloubku. V čele s dokonalým Brianem, který se tváří jako nejarogantnější blb na světě, ale ve skutečnosti by se pro ostatní rozkrájel. Klidně sám sebe naprosto potopí. Nebo potopí ostatní, pokud je to pro dobro věci. Beru ho jako naprosto originální postavu, na níž závisí celý seriál. V té samé Americe, ve které se děj odehrává, chtějí lidé Oscara dát hercům ze Zkrocené hory "za to, že se políbí! "Tak to by měl (ve skutečnosti také heterosexuál) Gale Harrod minimálně patnáct Oscarů za každou epizodu.Haha. Je to seriál, který není pro každého. Vlastně není téměř pro nikoho. Musíte mu dát šanci a vytrvat, pokud na to máte žaludek. Já ho evidentně mám.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Nejsem fanda kreslených filmů. Je to moc jednoduché. Každej miluje Barta Simpsona, protože je kreslenej. Nemá za sebou žádný skandály, je a bude takovej, jakýho ho lidi chtějí mít. Ale South park je jiný kafe. Eric Cartman je dokonalý ztělesnění veškerýho zla, jeho kurvadrátování se hodí na každou situaci, hranice slušnoti mu nic neříká. Zkrátka naprosto dokonalej malej, tlustej, prolhanej, antisemitistickej, rozmazlenej a totálně vtipnej fracek. Kenny, kterýmu neni rozumět, nemá důležitou roli v seriálu a přesto byla sedmá série bez něj hrozně smutná. Kyle(když v tom díle o globálním oteplováním vážně vytáh pytlíček se zlatem, málem jsem praskla smíchy!) společně se Stanem(Tom Cruise neni tak dobrej jako Leonardo DiCaprio!) nejvíc rozebírají morálku a já se nejednou musela opravdu zamyslet, jak to vlastně je. Například "právo nevolit" v 8x08?Nechápu, kdo nechtěl volit vyplachovač, vždyť to byla přeci jasná volba! :D. A i ostatní postavy totálně válí. Mackie je ten nejbombovější výchovnej poradce, pan Klobouk ten nejnevychovanější homosexuální maňásek orientovaný na ženy na světě(R.I.P. pane Klobouku :-( ), Butters je tak dojemně naivní, všichni rodiče tak geniálně ovlivnitelní, Timmy a Jimmy jako tandem soucitu, Wendy , která by konkurentku v milostném životě bez milosti přetáhla přes prdel klackem. PS: jednu nespornou výhodu sledování SP má. Taky patříte mezi ty, kteří bytostně nenávidí reklamu na Alza.cz, kde takový divný zelený stvoření vykřikuje něco o tabletech a pozemšťanech? Já věřim, že je to jen Cartmanovo vtělení a ta reklama mě kurvadrát baví, ráda na televizi řvu: " Drž hubu, Cartmane!" Tak a máte to.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Nemám ráda seriály z lékařského prostředí. Nevím proč, ale nemám a nedívám se ani na Pohotovost, Chirurgy ani House a ani nemám chuť to někdy zkoušet. Ale sitcom z nemocnice zní jako zajímavý nápad. První série mě nijak nenadchla. Uvažovala jsem jestli se vůbec mám dívat dál, ale nakonec jsem i toho J.D. začala snášet a královsky se bavit. Hlavně souboje Dr.Kelsa s Dr.Coxem jsou totální lahůdka, kdo má dva palce a je mu všechno jedno asi každý ví. Perry Cox je taková mužská verze Lorelai Gilmorový. Méně citlivej, snad ještě rychleji mluvící, ale taky kouzelnej a rozhodně svuj. Postavy krásně dospívají. V jejich doktorském povolání je to vidět nejlíp. Od nezkušených a věčně chybujících internistů se dostávají až na pomyslný vrchol, kdy už nad sebou nepotřebují dohled zkušenějšího kolegy, ale naopak oni se stávají mentory svých mladších kolegů. Bizarní situace v nemocnici ještě umocňuje postava údržbáře, jehož jméno nikdo nezná, a který je ve své profesi mým vzorem." Hey janitor, never stop doing nothing!" J.D je fakt magor, nesnášim jeho sebevědomí, ale jeho představivost je epesní. I jeho přátelství s Turkem( Turkletonem :D). Jestli je dle mě nějaký černoch(nebo se snad správně říká afroameričan?) fakt přitažlivej, tak je to představitel tohohle chirurga ze Sacred heart. Poprvé jsem viděla opravdouvou bromanci a díky za ní J.D. a Turku!. Carla má hrozně příjemnej uklidňující hlas a i když je její postava plná stereotypů o ženách, je zároveň úžasná. A Eliotini přátelé, kteří všichni spáchali sebevraždu jsou jedním z nejlepších opakujících se vtipů vůbec. Mám tyhle dokrůrky ráda, strávila jsem s nimi spoustu času a nikdy na ně nezapomenu.

Ovládací panel
12 bodů