Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Plastic Memories (2015) (seriál) 

(82%) Jednoduché, předvídatelné, ale nic to neubírá na tom jak je to nádherné. I funny momenty dobře fungují. Škoda jen ... Dalo by se to natáhnout na plnohodnotných cca 25 dílů. Trochu více rozebrat příběhy ostatních postav. A nebo ještě lépe. Udělat alternativní verzí poslední čtvrtiny :-). Takto ve 13 dílech - Krásná romantická anime jednohubka ... která se z paměti nevytratí ;-)

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

(58%) ERko otevřelo tomuto filmu jedinou možnost pozvednout se z úplných sraček. A právě eRkové propriety jsou tím jediným co zde opravdu funguje. Vše ostatní jinak zamrzlo v půli cesty. Takže hlášek je tu dost, jsou správně suché, kruté a po Hellboyovsku cool. Stejně jako několik opravdu povedených momentů. Odlehčenost a nadsázkovost se tu ale trochu utrhla z řetězu a metastázovala do dramaturgie a smysluplného vyprávění příběhu. Výsledný zážitek je jak na horské dráze. Nevyrovnaný a dosti chaotický. Jako výplachově nostalgická guilty-pleasure jednohubka OK. Jinak spíš povzdechnutí nad promarněnou příležitostí.

plakát

Labyrint (1986) 

(96%) I po těch letech stále pohlcující atmosféra. Povedený vizuál a skvělé masky. Líbivý herecký projev roztomilé Jennifer Connelly, ale hlavně neskutečné charizma a hlas Davida Bowiho. No a v neposlední řadě naprosto úžasná hudba (Úvodní titulky a bálová scéna vedou). Jednoznačných 5*, bez váhání :-)

plakát

3 Idiots (2009) 

(96%) High School Musical, Společenství mrtvých básníků, Svět podle Lelanda, Road Trip. Nechte epikurejce namíchat koktejl z těch nejkvalitnějších ingrediencí zmíněných filmů (nebo vlastních ekvivalentů) + skvělá režie Rajkumara Hirani a dostanete znamenité 3 Idioty. Film je pak netradiční a hodně natáhnutý. Avšak vzhledem k obsahu, díky bohu za to!

plakát

Pár nenormálních aktivit 2 (2014) 

(55%) Opět šíleně ujetá magořina. Opět napěchovaná maximální dávkou humoru. Ten je ovšem obscénní, fekální, rasistický a černý na 1000 způsobů. Nic pro zapřísáhlé Poirotovce a vyznavače Jane Austenové.

plakát

Mazací hlava (1977) 

(42%) Obskurně atmosférický festival maniakálně psychotické zrůdnosti. Vůbec nerozumím co bylo celkovým posláním, odkazem či snad smyslem filmu. A zjevně nejsem jediný, kterého tento film po shlédnutí zanechal ... naprosto prázdný. Lynchovi musím přiznat mistrnou zručnost s jakou dokázal navodit hutnou atmosféru ultimátní deprese. Vše ale padá na tom, že se ony depresivní, psychotické nebo jakékoli další výlevy nepojí se žádným smyslem či aspoň skrytou symbolikou. Prostě jen existují. Jako kopnutí do holeně, které někdo provedl, protože se tak ... prostě rozhodl. Dobré jako výzva či experiment. Ne jako film.

plakát

Chappie (2015) 

(84%) Ano. Tak tenhle koktejl je mimořádně chutný. Škoda jen, že se Neill nevyvaroval některých nelogických až hloupých útržků ve scénáři. Vzhledem k tomu jaký má film po celou dobu náboj, jsou tyto chyby o to víc vidět. Jenže feeling některých scén je natolik silný a vtahující, že mu i tahle zaváhání prominete. Velkou zásluhu na tom má především trefný hudební doprovod od maestra Zimmera.

plakát

Interstellar (2014) 

(100%) Naprosto fenomenální! Jeden z těch filmů. který přímo křičí po výjimečné šesté hvězdě.

plakát

Velká oříšková loupež (2014) 

(58%) Nic jsem od toho nečekal a ono to nakonec není zas tak špatné.Sice místy nevýrazné a chyběl tomu ten správný "cool feeling" animáku, ale na pohodové podívání, proč ne.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

(94%) Jeden z nejoriginálnějších filmů posledních let. Film je doslova narvaný gagy a odkazy. Spousta humoru je na vás valena celých 6000 Mississippi. Je to v podstatě Robot Chicken s příběhem. A zatraceně baví. Zaryté intelektuální povahy sice jen líně pozvednou obočí, ale všem ostatním doporučuji.