Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (33)

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

23. září 1986 se natáčela scéna, v níž Johnny (Patrick Swayze) učí Baby (Jennifer Grey) tančit na kládě. Jennifer zastoupila její dvojnice, Patrick však trval na tom, že si dabléra nevezme. Při oné scéně si pak zranil již tak citlivé levé koleno, z něhož mu muselo být odsáno množství tekutiny a herec trpěl bolestmi až do konce natáčení.

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

Pro Patricka Swayzeho bylo frustrující, že jeho Johnny Castle je horším tanečníkem než on sám. Aby totiž byla postava věrohodná, nemohl tančit naplno. Jeho matka Patsy Swayze, která jej učila tančit, výkon později zkritizovala s tím, že Swayze ve skutečnosti tančí mnohem lépe.

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

Ve vrcholné scéně, v níž Johnny (Patrick Swayze) říká: "Baby nebude sedět v koutě," se tato věta Patrickovi nesmírně hnusila a snažil se, aby vůbec nezazněla. To se mu ale nepodařilo.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011) (seriál)

Josh Dallas si před seriálem zahrál roli ve filmu Thor (2011). V pokračování Thor 2 (2013) se však již neobjevil, protože nabízenou roli odmítl právě kvůli natáčení seriálu Once Upon a Time.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011) (seriál)

V 10. epizodě 1. série čte Mary Margaret (Ginnifer Goodwin) knihu „Tajuplný ostrov“ od Julese Vernea.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011) (seriál)

V 10. epizodě 1. série meteorolog ve zprávách varuje před bouří. Tohoto meteorologa namluvil Damon Lindelof, což je jeden z tvůrců seriálu Ztraceni (od r. 2004), na kterém spolupracovali právě i tvůrci tohoto seriálu.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011) (seriál)

Jennifer Morrison, která ztvárnila Emmu Swan, se s herečekou Jessy Schram, představitelkou Popelky, setkala již dříve, a to během natáčení seriálu Dr. House (od r. 2004), konkrétně 13. epizody 3. série.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011) (seriál)

Každá epizoda byla natáčena přibližně 8 dní. Natáčení probíhalo v Britské Kolumbii.

Castle na zabití

Castle na zabití (2009) (seriál)

Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011) (seriál)

Producenti Adam Horowitz a Edward Kitsis poprvé s námětem na seriál neuspěli, a tak neztráceli čas a věnovali se seriálu Ztraceni (od r. 2004). Prvotní neúspěch je přitom neodradil a nakonec se natáčet začalo. K premiéře pilotní epizody, která byla uvedena 23. 10. 2011, v USA usedlo více než 12 milionů diváků.

Modlitby za Bobbyho

Modlitby za Bobbyho (2009) (TV film)

Na úvod můžeme slyšet píseň I need You to listen od Marty Haugen. Závěrečná píseň je Here I am od Leony Lewis.

Modlitby za Bobbyho

Modlitby za Bobbyho (2009) (TV film)

Ve filmu můžeme vidět, že se Bobbyho matka dívá na černobílý film. Když k ní Bobby přisedne, zmíní se o tom, že je to slavná scéna. Jde o scénu z Hitchcockova filmu Podezření z roku 1941, ve které vidíme Caryho Granta nést po schodišti otrávenou sklenici mléka.

Uvnitř tančím

Uvnitř tančím (2004)

Hlavní postava Rory O'Shea (James McAvoy) trpí svalovou dystrofií, což je genetická vrozená vada, při níž postupně ochabuje svalstvo. Většinou v letech dospívání - nebo i dříve - zasahuje srdeční a dýchací svaly.

Myšlenky zločince

Myšlenky zločince (2005) (seriál)

Jednotka analýzy chování (Behavioral analysis unit) sídlí ve městě Quantico. Původně se měl seriál podle tohoto města jmenovat.

Dr. House - Zlaté ruce

Dr. House - Zlaté ruce (2006) (epizoda)

House (Hugh Laurie) si poslechne záznamník, který ohlásí jednu novou zprávu. Když House zprávu smaže, vidíme v detailním záběru na displeji záznamníku číslo 2.

Reklama