Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (65)

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Po všech stránkách silně nevyrovnaný seriál. Některé díly jsou skvělé (byť ne kvalitním příběhem, nýbrž jen vysokou hustotou kvalitních gagů) některé jsou k uzoufání nudné. Postavy oscilují od naprosto famózních (Stewie) až po neuvěřitelně otravné (ten blonďatej kluk, jehož jméno si můj mozek odmítá pamatovat, nebo hlavní postava Peter). Vtipy tu najdeme jak geniální, tak příšerně trapné. Zatím mám za sebou druhou sérii a pozoruji mírný úpadek kvality, takže hodnocení možná není definitivní. Zatím je to ten průměr.

plakát

Rob Roy (1995) 

Liam Neeson běhá po kopcích, koulí očima a brání svou čest, Tim Roth je slizký, nosí gay paruku a znásilňuje Jessicu Lange. To je zhruba vše, co tento film nabízí. Nedočkáte se velkolepých bitev, nesžijete se s postavami (Neeson se do své role moc nehodí) a vše se bude vyvíjet přesně tak, jak bude čekat každý divák, který viděl alespoň jednu pohádku. Průměrné hodnocení dávám za Skotsko a kvalitní herce (Cox, Roth).

plakát

Spojenec (2006) 

Nenechte se zhypnotizovat propagačními hesly typu nejpromyšlenější banková loupež v dějinách filmu, originální zápletka nebo Spike Lee. Mě to do kina nalákalo a udělal jsem chybu. Ne že by šlo o špatný film, doma u televize bych tím jeden večer celkem příjemně zabil, ale v kině je to velmi průměrný zážitek. Originalita žádná, všechny situace předvídatelné a když už mě tam něco překvapilo, rozhodně nešlo o žádnou pecku mezi oči. a pokud film o bankovní loupeži nezaujme originalitou, moc lákadel už nezbývá. Rozhodně nepřispěla ani žánrová nevyrovnast, díky které film nefunguje ani jako akce, komedie nebo nedejbože thriller. Když si místo IM doma pustíte francouzskou Bezva fintu, uděláte líp.

plakát

Anima Mundi (1992) 

Dokument to není, spíš bych řekl že netradiční půlhodinový videoklip. Rozhodně to ale dokáže zaujmout.

plakát

Zlomené květiny (2005) 

Taková Bokovka-like pohodička. Ten decentní styl tragihumoru mi dost sedl.

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Kolem Zkrocené hory vznikla v době uvedení taková atmosféra, že BYLO politicky korektní tvrdit, že jde o dobrý film (přece nebudeme homofóbní, že). Proto jsem se taky dost bál, že spoustu lidí vychvaluje ZH jen proto, že je to zrovna IN. Bál jsem se, že půjde o obyčejný plakát, jehož jedinou devízou bude párek souložících kaubojů. Naštěstí se režie chopil Ang Lee, který natočil perfektně civilní, pomalý (ale ne nudný) lyrický film. Ideální způsob, jak prolomit další filmové tabu. Žádná snaha šokovat, poučovat nebo soudit, jenom poctivý příběh, který se nebojí zajít přesně tak daleko, kam potřebuje. Zrocená hora je mnohem víc FILM, než TEN FILM O TEPLOUŠÍCH. A to je dobře, protože propagační materiál by mě v kině moc nerajcoval. Zkrocené hoře se to naopak velmi daří (a ne, nejsem gay).

plakát

Kouř (1990) 

Jeden z nejlepších českých filmů vůbec, u kterého naprosto chápu, když někomu absolutně nesedne. Takoví čeští Monthy Pythoni, řekl bych. A ty písničky + epileptická choreografie.....paráda!

plakát

Ospalá díra (1999) 

Burton si evidentně vyhrál. Křivé baráky, temné uličky, lesy plné pokroucených stromů bez listí, půl metru páry nad zemí, bezhlavý jezdec...s těmihle atributy můžete natočit cokoliv a bude to vypadat úžasně. Zrovna jako Sleepy Hollow. To ale neznamená, že to místy nebude trochu nuda. Zrovna jako Sleepy Hollow.

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Lepší než Columbus, horší než Cuarón. Scénář je ok, to co bylo v knížce fakt důležitý tam zůstalo a nejsou tam zbytečnosti navíc. Pravda ale je, že tam taky není nic, co by mě jakýmkoli způsobem dostalo. Žádná výjimečná scéna, dialog, efekt - prostě nic zvláštního.....takže průměr.

plakát

The Exciting Escapades of Mr. Bean (1991) (video kompilace) 

Bean ve mně vyvolává silné nutkání vykašlat se na školu, práci, lidi kolem sebe, koupit si plyšového společníka, sako se záplatami na loktech a začít žít tenhle jednoduchý, přímočarý život.