Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (64)

plakát

Bílé jako sůl (2011) odpad!

Již dlouho sem neviděla takto zbytečný film. Příběh nudný a chvílemi docela absurdní, herecké výkony špatné, dialogy bez emocí atd.

plakát

Rango (2011) 

Průměrný příběh, vtipy klasické animákovské, skvělá hudba a zpracování opravdu vynikající - vážně jsem věřila, že ten muž je herec. :-)

plakát

Animal Collective: ODDSAC (2010) 

Toto dílo představuje nepopsatelný zážitek. Hra hudby, barev a hraných scén, kdy nikdy nevíte, co přijde v dalším záběru, může opravdu vyvodit zážitel fyzický. Upřímně doporučuji si před filmem dojít na záchod, je to vážně psycho.

plakát

Jak jsem strávil tohle léto (2010) 

Téměř dokumentární film o tom, jak to chodí na meteorologické stanici za polárním kruhem s pěknými záběry této drsné krajiny. Film byl ale nejspíš placen od metru, neboť obsahuje až neuvěřitelné množství dlouhých záběrů o ničem. Srážím hvězdičku za každou půlhodiny, o kterou by mohl být film kratší.

plakát

Mamba show (2010) (pořad) 

Hosti za moderátorku nemůžou...

plakát

Moje štěstí (2010) 

Po shlédnutí tohoto filmu máte pocit, že jste promarnili 2 hodiny svého života. Jedná se o sled nesmyslně za sebou jdoucích scén, které spolu na první pohled vůbec nesouvisí. Film navíc obsahuje dlouhé záběry o ničem. Když se ale nad filmem zamyslíte, nejspíš měl opravdu děj. Po dalším zamyšlení možná najdete i hlavní postavu. Jde o příběh muže, jemuž jako malému chlapci vojáci téměř před nosem zabili otce a on zůstal úplně sám. Je od té doby němý a ostatní se mu neustále posmívají a nikdo ho nebere vážně. Postupně se tato postava objevuje v různých scénách, kde nikdy nehraje hlavní roli a proto ji člověk na první pohled nepřikládá moc velkou váhu. Autor tohoto filmu točil až dosud převážně dokumentární filmy, což se na snímku docela podepsalo. Jedná se vlastně o zobrazení poměrně drsného života v Rusku.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Řecká mytologie na způsob Harryho Pottera. Děj lehce o ničem, ale rozhodně se podle mě nejedná o výrazně špatný film. V kině bych z toho asi za ty peníze dvakrát odvázaná nebyla, ale jinak dám klidně 3*.

plakát

Počátek (2010) 

Počátek - tak trochu vykradený Matrix. Další film o tom, jak se vám někdo snaží vysvětlit, že realita, ve které žijete, nemusí být skutečná. V tomto filmu je rozebírána tématika snů - mohou nám poskytnout příjemný únik od reality, ale mohou být díky tomu i velice zrádné, nic se totiž nesmí přehánět. A co teprve když se někdo snaží dostat do našich snů a tedy i do naše podvědomí? Naše podvědomí se přirozeně tomuto útoku zvenčí snaží bránit, ale dokáže to? Pokud vás zajímá tématika snů, Počátek ve vás zanechá silný zážitek. Rozhodně doporučuji zajít na tento film do kina, na malé obrazovce by mohl trochu ztratit na kouzlu. Po odchodu z kina, ještě nabitá dojmy, jsem film hodnotila 5*, když jsem pak začala nad filmem přemýšlet, určitě bych mu minimálně jednu vzala. Například děj je (podobně jako u Matrixu) téměř žádný. Myslím ale, že ve výsledku si Počátek za celkový dojem, skvělou hudbu, efekty i nápad těch 5* zaslouží. Navíc je zde i pár poměrně humorných míst.