Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (64)

plakát

Bigbít (1998) (seriál) 

Tenhle seriál by měli povinně sledovat všichni! Možná by je pak přešly kecy typu, jak to bylo za komunismu skvělý a že se lidi vlastně měli dobře. Skvělá ukázka života za minulého režimu z pohledu rockerů, kteří to tenkrát opravdu neměli lehké.

plakát

Černá kočka, bílý kocour (1998) 

Skvěle gradující komedie. Z počátku si říkáte, co na tom filmu všichni mají, ale ke konci už se smějete jako blázen. Za celkový dojem z filmu dávám tam 70%, zbytek dopní naprosto vynikající hudba.

plakát

Počátek (2010) 

Počátek - tak trochu vykradený Matrix. Další film o tom, jak se vám někdo snaží vysvětlit, že realita, ve které žijete, nemusí být skutečná. V tomto filmu je rozebírána tématika snů - mohou nám poskytnout příjemný únik od reality, ale mohou být díky tomu i velice zrádné, nic se totiž nesmí přehánět. A co teprve když se někdo snaží dostat do našich snů a tedy i do naše podvědomí? Naše podvědomí se přirozeně tomuto útoku zvenčí snaží bránit, ale dokáže to? Pokud vás zajímá tématika snů, Počátek ve vás zanechá silný zážitek. Rozhodně doporučuji zajít na tento film do kina, na malé obrazovce by mohl trochu ztratit na kouzlu. Po odchodu z kina, ještě nabitá dojmy, jsem film hodnotila 5*, když jsem pak začala nad filmem přemýšlet, určitě bych mu minimálně jednu vzala. Například děj je (podobně jako u Matrixu) téměř žádný. Myslím ale, že ve výsledku si Počátek za celkový dojem, skvělou hudbu, efekty i nápad těch 5* zaslouží. Navíc je zde i pár poměrně humorných míst.

plakát

Interview podle van Gogha (2003) 

"Neexistuje rovnoprávnost, vždycky někdo vyhraje..." a vy celý film čekáte, kdo to bude. Film je dialogem mezi dvěma zkaženými existencemi. Ona je mladá krásná herečka, které nejvíce záleží na jejím vzhledu, je povrchní, nafoukaná chorobná lhářka, která ráda manipuluje s lidmi. On je novinář ve středních letech, který se zpočátku jeví jako seriózní muž, docela rychle však poznáváme, že umí být poměrně hrubý a ve výsledku se ukáže jako podrazák, který ovšem dojíždí na svou naivitu a opovrhování Katjou, která bohužel pro něho je sice možná hloupá, ale je větší mrcha, než čekal. Film je zajímavým psychologickým dramatem nabitým emocemi, kde chvíli jste na jedné a hned zas na druhé straně. "Všechny mezilidské vztahy jsou nedorozumnění. Partnerské taky." - Tato věta z filmu je podle mne i jeho obsahem.

plakát

Mamba show (2010) (pořad) 

Hosti za moderátorku nemůžou...

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Řecká mytologie na způsob Harryho Pottera. Děj lehce o ničem, ale rozhodně se podle mě nejedná o výrazně špatný film. V kině bych z toho asi za ty peníze dvakrát odvázaná nebyla, ale jinak dám klidně 3*.

plakát

Salon krásy (2005) 

Podle mě docela příjemná oddechová komedie, kde je navíc dobře vidět, jaké mají problémy černí mezi bílými i naopak. Gratuluji všem, kdo tomuto filmu dali jednu hvězdu, asi jste moc špatných filmů neviděli.

plakát

O podezíravém králi (1989) (TV film) 

Docela pěkná pohádka o žárlivosti a co všechno dokáže. Ať už žárlivost matky na ženu svého syna či žárlivost manžela.

plakát

Hulk (2003) 

Hezky udělaný film, ale děj se vleče a konec je dost mimo.

plakát

Sim Salabim (2008) 

Super humorný filmeček podbarvený pěknou hudbou. Kdyby tak takhle chtěly vypadat všechny večerníčky...