Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (1 455)

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Rodinná záležitost (2024) (epizoda) 

Dalsi výborný díl. Další přiznání, další případy, další přiznané vraždy. Emoce, i smutné momenty. Hojerovo kamarádství s vyšetřovateli po 5 přiznaných vraždách pomalu ale jistě končí.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Poslední facka (2024) (epizoda) 

Vyšetřovatelé se dozvídají o další vraždě. Ta byla mnohem horší. Nejen, že oběť byla zabitá a ubodána, ale vrah si odnesl suvenýry v podobě prsou a genitálií. Ty si dal doma do lednice a uspokojoval se nad nimi. Poté je uvařil jako ovar a s křenem a hořčicí, je, jak sám řekl, sežral. V tu chvíli pohledy vyšetřovatelů strnuly hrůzou, protože věděli, že před nimi není jen vrah a neinteligentní sadista, ale především sériový vrah, násilník, nekrofil a kanibal. Atmosféra i herecké výkony byly v tu chvíli fenomenální. A nejen v tu chvíli, ale po celou dobu. Představitel hojera, tak předtím klobouček, protože ten ho hraje neskutečně.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Ženská oběť (2024) (epizoda) 

V druhém díle se Markovič potkává s Hojerem, který se přiznává. Tudíž místo detektivní práce, zločinů a hledání pachatele to tvůrci pojali trošku opačně, ale nejspíše asi tak, jak to doopravdy bylo. Takže vražda, následné hledání pachatele až ke jménu Hojer, což byl první díl a následný výslech a rekonstrukce, druhý díl. Vyšetřovatelé nejen, že mají pravého vraha, ale dozvědí se zásadní informaci. Ta vražda nebyla obyčejná vražda, ale poslední vražda, takže toho je více.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Možnost léčby (2024) (epizoda) 

První díl nového Českého seriálu o známém kriminálním případě 80tých let. Detektivky mám rád, českou tvorbu nikoliv, ale občas se najde pár výjimek, které za to stojí. Tohle vypadá na solidní dílo. Vražda, vyšetřování a první stopy.

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

The haunting je bezesporu velmi kvalitní filmařina, která dokáže vyčarovat perfektní temnou atmosféru se skvělými herci, nadpřirozenem, vynikajícím scénářem a velmi povedeným příběhem. Hill house i Bly jsou samostatné série, které nemají příběhovou spojitost, ale obě si jsou velmi blízké filmařským umem. Zatímco je Hill house drsnější a strašidelnější tak Bly je záhadnější, pomalejší a klade více důraz na příběh a vyprávění. The Haunting sice není jen o hororu, ten lze považovat za příjemný bonus, ale především se jedná o kvalitní filmařinu, kterou lze v tomto žánru aktuálně považovat za jednu z nejlepších.

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

Druhá řada si uchovává mysteriózní notu, duchy a zajímavý dům. Stejně tak si drží atmosféru a je to perfektně herečky zahrané. 5 herců z rodiny Crainů z první série hraje i ve druhé a celkově jsem jich napočítal ještě více. I když se druhá řada zaměřuje více na příběh a emoce, zatímco první byla "hororovější" , tak se mě druhá líbila o něco více. Ty postavy mě sedly více, příběh byl skvělý, Nell výborná a hodně tomu napomohlo i skvělé vyprávění. Jako bonus bylo pak prostředí a dům samotný, který byl zajímavější, než ten předchozí. Je to paradox, protože i když je nejspíše Hill House kvalitnějším počinem, tak Bly mě přijde sympatičtější. Je možné, že kdybych viděl první Bly, tak řeknu to samé. Nicméně faktem je, že obě série jsou skvělým a kvalitním dílem. A obě musíte vidět.

plakát

The Haunting - Šelma v džungli (2020) (epizoda) 

Závěr v melancholické notě s první 15 minutovou jízdou se vyvedl. Parádní zakončení fantastické série.

plakát

The Haunting - Romance se starými róbami (2020) (epizoda) 

Tohle by dalo na celý film. Po příběhové a vypravěčské stránce naprostý top, včetně atmosféry. Dobové zasazení do 17 století v černobílé šedi dodalo té atmosféře skvělý nádech.