Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (977)

plakát

Adikts (2024) (seriál) odpad!

Slibný námět, těšil jsem se na státem a policií podporovanou edukativní sérii o pozitivech a negativech různých drog se smysluplným morálním poselstvím. Místo toho je tu provařená hromada peněz z veřejných zdrojů nacpaná do slátaniny, která se snaží publikum zaujmout šokujícími, bizarními, nechutnými ale zcela nereálnými situacemi. Nesympatické postavy, absurdní situace a děj, edukativní hodnota téměř nulová. Co mě ale mrzí nejvíc je přetrvávající dojem, že tahle rádoby umělecká zhovadilost plná záměrně absurdních situací mladé lidi k drogám spíš motivuje, než aby je odradila, což vlastně popírá smysl celého pořadu. Bezcenná ztráta času, na kterou bylo utrpení se dívat. odpad!

plakát

Adikts - Adiktologové (2024) (epizoda) 

První epizoda na zkoušku, mnohem slabší a podivnější, než jsem čekal. 1/5

plakát

Adikts - Zkratky (2024) (epizoda) odpad!

Tohle už je jenom nechutný, oslizlý rádoby umělecký bizár bez hlubšího nápadu. Z toho chování, atmosféry i celé nátury se mi zvedá kufr. odpad!

plakát

Echo (2024) (seriál) odpad!

Další zbytečný seriál z Marvel produkce. Je tu samozřejmě všechno, co musí správný woke pořad dnešní západní Ameriky mít. U charakterově ploché a lidsky nesympatické Mary Sue, tentokrát v podobě Mayi, se nekreativní, zdeprimovaní tvůrci opravdu poctivě vyřádili - její superschopnost se projevuje prostě tak, že jí svítí ruce (potažmo jiné části těla) a díky tomu může dělat vlastně cokoliv, co scénář zrovna potřebuje. Od telekineze přes telepatii či energetické výboje až po sdílení jejích schopnosti se (zřejmě) neomezeným počtem osob. Hrdinka je samozřejmě postižená a to dokonce několikanásobně, což by samozřejmě nebylo v ničem špatně, protože takových inspirujících hrdinů jsou spousty, jeden za všechny, populární Daredevil, nicméně tady narážíme opět na problém nové generace těchto postaviček a sice, že postižení, sexualita anebo rasa se stávají jedinou charakteristikou postavy a ničeho víc už se od ní zpravidla nedočkáme. Seriál je samozřejmě podle komiksové předlohy a i ten Daredevil se tu objeví, akorát ne tak, jak ho známe z tištěného příběhu ale spíš jako takové maličké cameo do traileru, sloužící výhradně pro vlákání zbytků fanoušků do této pasti ztraceného času. Už mě to ani nebaví psát ale Maya je samozřejmě opět kovaná neo-feministka s woke agitkou v duši, která boří stereotypy (které už asi 30 let prakticky neexistují ale pšt!) a vytahuje postavy ze starých úspěšných filmů jenom proto, aby na nich ukázala, jak moc je úspěšná, silná a nezávislá (ve Flashovi je to Batman a Wonder Woman, tady Kingpina a Maya). Je to tedy vlastně jenom další nástroj názorové či sociopolitické propagandy, o kterém si z nějakého důvodu tvůrci stále myslí, že jim vydělá peníze ačkoliv tržby už řadu let prokazují opak. Takový Pavlík Morozov zahalený do americké duhové vlajky. Ve zkratce, pro diváka, jako jsem já, jde opět o absolutní ztrátu času. Ale stále věřím, že jednou tyhle hrdinské ságy vstanou z popela, jako v minulosti už tolikrát.. odpad!

plakát

Madam Web (2024) odpad!

Velká gratulace Marvelu k dalšímu nejhoršímu filmu roku. Opravdu, taková výdrž je obdivuhodná. Dělat výčet všech zločinů spáchaných vůči kinematografii, logice a vkusu je v téhle fázi MCU zbytečný. Téměř stejně tak zbytečný, jako celý tenhle film. Ale co už, scenáristé, režiséři a herci v Hollywoodu potřebují mít z čeho splácet hypotéky, takže názor diváků už dávno nemá absolutně žádnou váhu, plebs snese vše. odpad!

plakát

Nepolepšovna: Podvody, sekty, únosy (2024) (seriál) 

Výborně natočený dokument na velice silné a odpudivé téma. Rád bych napsal, že je to něco neuvěřitelného.. jenže to bych nesměl vidět, číst a slyšet o tolika podobných zrůdnostech, které se za poslední dekádu či dvě vynořily na světlo. Je extrémně důležité udržovat povědomí o podobných věcech aby jim mohlo být zamezeno a to jak těm, které se teprve mají odehrát, tak těm, které se dějí dnes a denně. A ne kdesi daleko v Americe nebo v Asii, očividně může podobný ústav bez problémů fungovat i několik kilometrů za Brnem v České republice - tahle část mi, upřímně, vyrazila dech. Je to hnusné, odporné a slušnému člověku se z toho musí vařit krev v žilách. Osobně nedokážu pochopit umírněnost přeživších tohoto programu.. nemůžu ani říct, že bych je za ni obdivoval, zmůžu se maximálně na respekt, jelikož kdybych byl já v jejich kůži v situaci, kdy se mi podaří po desetiletí dohledat člověka, který byl zodpovědný za moje dlouhodobé týrání a sám ho i vykonával a takový člověk mi při konfrontaci odpoví "a?".. no, jelikož bych už díky jejich programu měl slušnou zkušenost s pobytem ve vězení, nejspíš bych dlouho neváhal a každý z "vychovatelů" a "vychovatelek" by se mohli jedině tiše modlit, abych je nenašel dřív, než mě policie aneb "I hope this e-mail finds you before I do..". Nemluvě o nějakém odpouštění rodičů, okamžitě po propuštění z programu na svobodu by pro mě tihle lidé skončili a jediná společná konfrontace by proběhla u soudu. 5/5

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) odpad!

Netflix opět nezklamal a dokázal, že jeho nejsilnější devizou je až neuvěřitelná schopnost zprznit jakoukoli předlohu, kterou dostane do spárů a to bez ohledu na to, o jak dobře napsanou a oblíbenou knihu se jedná. V tomto případě je to dotáhnuto k dokonalosti, knižní série je totiž jedním z nejlepších hard sci-fi děl poslední doby a jeden z nejprodávanějších bestsellerů století. "No páni!", řekli si v Netflixu, "udělat z tohodle další agitační béčkovou sračku, to bude oříšek!" ale zvládli to perfektně, šikulové. odpad!

plakát

Režim - Pomník (2024) (epizoda) odpad!

Překvapení se opět nekonalo, i když samotný trailer a plakáty byly dostatečnou indicií, že tomu tak bude. Další zbytečný odpad z VOD a ztráta času, tentokrát ve výši tři čtvrtě hodiny. odpad!

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Velice nesympatické obsazení, chabé zápletky, nudné příběhy, repetitivní záběry, slabá mdlá hudba, historické nepřesnosti v chování postav a dalších aspektech. V porovnání s např. Band of Brothers si tady prakticky nepamatuju ani jednu postavu a celý seriál okamžitě po zhlédnutí zcela mizí z mojí paměti. 1/5

plakát

Africké královny - Královna Kleopatra (2023) (série) odpad!

Jakýkoli dokument, který záměrně a vědomě překrucuje dějiny si nezaslouží žádné jiné, než nejnižší možné hodnocení. Kdyby to natočili jako dramatický seriál, dalo by se přimhouřit oko ale to se nestalo. Jde o pseudovědu a otevřeně rasistické překrucování dějin ve jménu ideologie, zcela stejné, jaké prováděli nacisté ve prospěch rasy "árijské" nebo komunisté ve prospěch vybájené rasy Sovětů. Na tento dokument by mělo pohlíženo tak, čím je, tedy propagandistickým rasistickým šířením potenciálně velice nebezpečné ideologie. Někteří zahraniční aktivisté snímek brání s tím, že Hollywood přeci také po léta produkoval snímky plné překroucených dějin, kde historické postavy všech ras hráli běloši ale přesně v tom je ten problém - dnes bychom měli být jako společnost dál, uvědomit si tyto chyby a místo jejich popírání, zakazování promítání starých filmů nebo pálení knih tvořit nové tak, aby byly historicky věrné realitě a ne jenom otočit minci rasismu vzhůru nohama ve jménu "vy nám tak, my vám tak". Jeden by řekl, že je to problém americké společnosti, do kterého nemáme co mluvit a strkat nos, nicméně rozšířením VOD jako je Netflix se prakticky ze všech ryze amerických sociálněpolitických problémů staly problémy globální a tím pádem mají všechny země "postižené" tímto vlivem stejné právo do nich mluvit, jako Američané samotní. Nicméně, i když si zavřu, zalepím, vyndám a někde zamknu oči nad tímhle faktem, pořád zbude zcela bezcenný dokument, který prezentuje názory "odborníků" jako fakta, nicméně o pár záběrů později je bez váhání popírá ("Kleopatra byla černá, protože mi to moje babička říkala(...)", "Kleopatra vynalezla nový jed, kterým se otrávila!" - "...není žádný důkaz o tom, že by spáchala sebevraždu" a tak by se dalo pokračovat ještě na mnoha příkladech) , což v tomto žánru samo o sobě stačí na jasný - odpad! PS: Děkuji panu Londinovi za zmínku v jeho článku na Prima Cool