Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Věc

Věc (1982)

Může to být dáno tím, že jsem tento klenot poprvé viděl, když mi bylo asi 8 let, což na mně zanechalo hluboké duševní jizvy. Tahle stará láska nikdy nezrezavěla, psychologický sci-fi horor, kde každá postava má svou hloubku, kde praktické efekty dodnes vyvolávají znepokojení a znechucení, kde neustálá paranoia a klaustofobie ruku v ruce s určitou intimitou daného prostředí vytváří tísnivou i komorní atmosféru. Nadčasový poklad.

Con Air

Con Air (1997)

Devadesátkový akčňák, kde skoro v každé roli uvidíte někoho slavného. Hromada sympatických záporáku, skvěle vykreslené postavy a mezi tím Cageovic Nick se svým jedinečným talentem zlehčit jakoukoli roli. Film má podobný rukopis i cílovou skupinu jako Skála, ale pro mě byl zábavnější, má více výrazných postav a lepší dynamiku. A je tam Garland Greene (Steve Buscemi).

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (1995)

Kult, asi nejlepší filmová adaptace videohry, která kdy vznikla. Tenhle film je paradox, má všechny předpoklady být naprosto nekoukatelný (což druhý díl dokázal), ale přitom si postavy oblíbíte, má to klipovou dynamiku, má to dnes už legendární soundrack. Bez znalosti předlohy asi nemá pro diváka moc smysl.

Ovládací panel
5 bodů