Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení skladatelé (10)

Zdeněk Liška

Vím, že to zní ultimátně, ale Zdeněk Liška je prostě nejlepší český hudební skladatel. Vytvořil destítky nadčasových melodií, které inspirují další a další skladatele do teď. Jen je škoda, že si ho ČR nehýčká a neporpaguje co to de.

Jesper Kyd

Jesper vyniká v hudbě spíše na poli počítačových her než ve filmech. A už jen za Hitmanovské soundtracky musí být tu!

Jóhann Jóhannsson

Boha, tohodle člověka je opravdu škoda. Jeho ambientní hudba byla naprosto dokonalá a sedla to filmů Denise Villeneuve jako prdel na hrnec. Drogy si vzaly svoji daň, ale i tak doufám, že Johan šel za svoji hudbu do uměleckého nebe. Ale jak to u některých hudebníků bývá, bez těch drog by to možná nebylo vono.

Kendži Kawai

Velice osobitý styl jeho hudby nemusí sednout každému. I já jsem sezačátku nechápal co a proč? ale postupem času jsem si jeho hudbu zamiloval a nedám na ni dopustit.

Don Davis

Davis měl prostě a jednoduše dostat za Matrix Oscara. Neobyčejný a velmi originální mix elektronické rokové a vážné hudby. Zní to šíleně ale poslouchá se to skvěle.

John Murphy

Kick Ass, Sbal prachy a vypadni = badass. Ale speciální  ocenění zaslouží podmanivý až ambientní soundtrack do Miami Vice.

Alan Silvestri

Mě se líbí jeho obrovská rozmanitost napříč všech žánrů... a pochopitleně za Návrat do budoucnosti.

Graeme Revell

Né až zas tak výjmečný hudebník, nicméně svoji práci odvádí slušně hlavně ve Vráně, Street kings, Sin City a pochopitelně Od soumraku do úsvitu.

Yann Tiersen

Na rovinu, znám od něj pouze soundtrack z Amélie, ale za ni prostě musí být v top ten.