Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

Re-Invention World Tour

Re-Invention World Tour (2004) (koncert)

Páté Madonnino světové turné s názvem Re-Invention se neslo v duchu obnovování, tudíž se fanoušci Madonny mohli těšit na staré dobré hity ale i nové písně z alba "American life". Koncert započal navoděním atmosféry intrem "The Beast Within", kdy Madonna přirovnává materiální svět k šelmě, která je nebezpečná pro každého z nás a v rytmu orientální melodie odříkává verše z Bible. První písní koncertu je Vogue v barokním stylu, při které popová královna provádí v korzetu různé jogínské pozice. Poté následuje army stylizace k novému albu "American life", tím Madonna chtěla dát najevo celému světu svůj nesouhlas s válkou George Bushe. Z armády se přesuneme do 20. let k rytmu Burlesque a cirkusu, kde zazní pár zremixovaných písní. Poté nás Madonna pozve do Paříže 30. let a zatančíme si krásné tango. Podíváme se i do Skotska; Madonna má na sobě dlouhou károvanou sukni a tričko s vtipným názvem : „Kabbalists do it better“ a tančí na rytmy opravdového skotského dudáka. Vystoupení již tradičně končí v tanečním rytmu, tentokrát v hollywoodském stylu písní "Music" a třpitivé "Holiday". Během turné se natáčel dokument I´m going to tell you a secret.

Madonna: Ciao Italia - Live from Italy

Madonna: Ciao Italia - Live from Italy (1988) (koncert)

Madonnino druhé turné, tentorkát již světové, kdy první koncert byl zahájen v Japonsku a ukončen v její rodné Itálii. Turné bylo vyprodáno v několika hodinách. Who‘s That Girl se jmenuje dle filmu, ve kterém si Madonna zahrála. V této době byla popová královna na vrcholu žebříčku popularity a jedná se nejvýnosnější hudební turné. Ve srovnání s první tour Like a Virgin, roztančilo publikum daleko více hudebníků a zpěváků. Vokály Nikky a Donna, které provázejí Madonnu i dalšími koncerty, zde spolupracovaly poprvé. Opět nechybí taneční a již tehdy velké hity Like a Virgin, Dress You Up, Material Girl, které dokázala Madonna umělecky vtipně ztvárnit.

Madonna Live: The Virgin Tour

Madonna Live: The Virgin Tour (1985) (koncert)

Turné proslulo zejména svatebními šaty k hitu Like a Virgin nebo falešnými "Madonna stodolarovkami", které rozhazovala v písni Material Girl mezi publikum. Madonna pózuje ve svém nejvíc typickém "oblečení", které doplňuje křížky, náramky, čelenkami i líčením 80. a 90. let. Stejně jako její fanoušci, kteří přišli na show stylově oblečení jako z klipu Lucky Star. V některých částech show se Madonna předvedla natolik svádivě, že byly vystřihnuty z oficiálního záznamu koncertu. V New Yorku se prodalo 19 000 lístků za 35 minut.

Cirque du Soleil: Ka

Cirque du Soleil: Ka (2007) (divadelní záznam)

Jeden z nejlepších světových cirkusů - Sluneční cirkus, představuje svou velkolepou show. Pohádkový příběh, jehož realizace se vzpírá fyzikálním zákonům, prokládaný fantastickou atmosférou. Dalo by se říci, že tato show patří k nejnákladnějším a nejkrásnějším na efekty z řady představení cirkusu. Přispěl k tomu určitě nápad s šikmou plošinou, která se v průběhu představení otáčí do různých stran a s ní také všichni účinkující. Uvidíme jak se písčitá poušť v okamžiku promění v divokou džungli. Příběh je rozdělen na 14 scén ve kterých není nouze o velkolepé kostýmy, skvělou hudbu, bojové umění a samozřejmě o dechberoucí akrobatické kousky.

Reklama