Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (74)

plakát

Legenda o Mulan (1998) 

Boží pohádka! Už si ani nevzpomínám, kdy mě naposledy nějaká takhle pobavila.

plakát

Hříbě (2005) (TV film) 

Posledních pár minut se odehrává naprosto dojemná scéna, kdy se snaží dvě znepřátelené strany společně zachránit hříbě a přitom zcela zapomenou, co se mezi nimi odehrává. Už už to směřuje ke šťastnému konci a v tom najednou - PRÁSK - stačí jedna rána a všechno je v tahu.

plakát

Jugeodo haepi ending (2007) 

Vánočně laděná komedie s TROCHOU morbidního a černého humoru. I přesto, že první třetina filmu je lehce pokulhávající za zbytkem, takhle mě už dlouho žádná komedie nerozesmála a nepobavila.

plakát

Dogani (2011) 

Spravedlnosti se nedočkáte. Tady ani jinde. Svině mají peníze, které vládnou světu, a nic jiného nikoho nezajímá. To, že mají přímá svědectví, videonahrávky, důkazy, lékařské zprávy a kdo ví co ještě, jim nestačí. Co jim, ale stačí, jsou ony zmiňované peníze. Další důkaz toho, že bez nich ničeho nedocílíte, nepodmáznete si soudce, obhájce, svědky - a máte poprdeli. Je to nehoráznost, že se tohle děje. A tohle je "jen" jeden z miliónů stejných osudů, které potkaly nevinné děti. Film podle skutečných událostí všechno ukazuje bez přikrášlování, odporné činy učitelů a zaměstnanců školy, mlácení dětí, podplácení všeho a všech, naprosto ničeho nelitující obličeje viníků, kteří si po vyhraném soudu blaženě oslavují své vítězství bez jakéhokoli studu a lítosti,poblázněné pánbíčkáře, kteří přes svou zaslepenost nejsou schopni uvěřit faktům a pořád se ohánějí pánembohem a dobrými skutky obviněných, že ani zapálená ochranářka lidských práv a mladý učitel nejsou schopni dosáhnout přes svou veškerou snahu trestů pro viníky, jaké by si zasloužili. Zasloužili by si zemřít, ale to by bylo příliš vysvobozující. Proto raději dostanou pár směšných měsíců za své ohavné činy a pokárání ukazováčkem "ty ty tyy"... Naprosto spravedlivé, no nemyslíte?

plakát

Klub sráčů (2000) odpad!

Asi nerozumím tomuhle stylu humoru, po třech minutách a půl pro mě tento film skončil.

plakát

EZO.TV (2009) (pořad) odpad!

Je až šílené, co za "lidi" žije mezi námi. Chvíli se smějete, ale pak už na to koukat nejde. Už prostě neví, jak z lidí vytahat peníze..

plakát

Ptačí zpěv (2012) (TV film) 

Šílené.. jedním slovem - šílené. Jeden z miliónu příběhů a osudů lidí, kteří žili v době 1. světové války. Přesto je každý z nich zcela unikátní, jedinečný. Birdsong jsem odkládala, protože jsem už instinktivně cítila, že po shlédnutí nebudu mít zrovna příjemnou náladu a že se budu zamýšlet nad tím, jak strašné muselo toto období být. Ne, opravdu si to nedokážu představit, kdo to nezažil, nemůže se do toho plně vcítit, ale může se o to alespoň snažit.. Celý film jsem obdivovala skvělý výkon Eddieho Redmayna, úžasnou kameru, skvělého chlapa a tuneláře Josepha Mawla, půvabnou a křehkou Clémence Poésy.. Po zhruba 2 a půl hodinách mé oči znovu vidí na obrazovku bez slz. Tuším, že to není jenom dnešním dnem, protože kdykoliv bych se na Birdsong koukla, zážitek, prožitek, pocity a slzy by byly stejné..

plakát

Kkotminam ramyeongage (2011) (seriál) 

Začátek mě chytnul, ale díl za dílem, čím více se blížil konec, děj upadával a upadával. Škoda, Flower Boy Ramen Shop vypadal nadějně.. Možná je to mou antisympatií k jedné z hlavních mužských postav, já prostě přála Eun Bi šéfovi Choiovi..