Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Čarovný les (2014) 

Jako muzikál, pohádka a dobrodružný strašná blbost, ale jako komedie a parodie se to dalo. Princové zpívající u řeky a trhající si košile a úchylné napadení a svlékání Karkulky z pláště... nebrat to vážně a člověk se zasměje.

plakát

Hunger Games (2012) 

KOMENTÁŘ JE PLNÝ SPOILERŮ Z FILMU A KNÍŽKY! Hodnotím 4*, ale pouze díky tomu, že jsem četla předlohu. Snaží se hodně držet knížky, herci jsou skvělí, ale..... Film byl v rámci možností co nejpřesněji zfilmován pro mladší publikum. To, co jsme si v knihách našli my starší, ten přesah pouhé bitky v aréně, chyběl. Když uvedu příklad, tak smrt Routy byla sice udělaná krásně, ale neměla být jen dojemná, byl to první otevřený protest Katniss proti Kapitolu. Po smrti splátců a ráně z děla, se měli přeživší co nejrychleji vzdálit, aby vzducholoď mohla vyzvednout tělo a to Katniss neudělala, zůstala s ní a obložila ji květy, za to si zasloužila projev úcty 11. kraje a drahé sponzorské dary v podobě chleba, to vedlo k prvním nepokojům v 11. kraji. A dalo by se toho uvést mnohem víc. Co mě ještě dost zklamalo byl závěr, kde se hlavní hrdinové jen tak vysmátí vrátili domů. V knize na konci her byla Katniss s Peetou psychicky i fyzicky hodně na dně, zničení, byli oba v nemocnici, kde je docela dlouho dávali dohromady, Peeta přišel po útoku mutů o nohu (když Katniss utíkala na roh a jeho nechala klidně za sebou i když, kdo by se jí divil po tom všem). Chybělo mi tam i přemýšlení a kalkulace Katniss, to luštení, co Haymitch asi chce říct posláním kterého dárku i to, jak po oznámení, že vítěz nakonec musí zůstat jen jeden, se Katniss obrátila se zbraní proti Peetovi a čekala co udělá. I tu skrytou hrozbu od prezidenta Snowa tam mohli zdůraznit víc, když o to půjde dál. Ona chtěla jen přežít a vrátit se domů, ale se svojí povahou zažehla něco, o čem sama zatím neměla nejmenší ponětí....a to v tom filmu prostě nebylo. Já si to doplnila automaticky z knížky, takže se mi to líbilo, ale kdo to nečetl, tak chápu, proč v tom vidí nevyužitý potenciál a další ságu hlavně pro mladé. Knížky byly skvělé, bylo v nich vykresleno všechno, krutost, bezpráví, beznaděj, soucit, přátelství....ale ve filmu to důlěžité pro mě, chybělo.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Na úvod musím říct, že 5* hvězdiček jsem dala v rámci TS, rozhodně se to nedá srovnávat s jinými filmy, kterým jsem dala stejně vysoký počet. Snad možná s Thorem, protože ten neměl taky nijak extra děj, ale měl krásné kulisy a doplňovala to nádherná hudba(a ještě vypracovanýho sympaťáka Chrise :))....a tak je tomu i v první polovině Rozbřesku....je to jen romantika, docela rozvleklá, moc se tam nemluví, ale jsou to krásné záběry skvěle doplněné tím strašným soundtrackem a hudbou, které ve filmu znějí vážně moc dobře. Sem tam to tam zpestří docela povedenými vtípky. Takže na první hodinu doporučuji vypnout myšlení a jen pořádně otevřít oči a uši. Druhá část už začíná mít spád a hraje jen na dramatickou linku, žádný humor mezi Jakem a Rose, žádná miska Fido..... Drží se to celkem věrně knihy i když některé věci trochu předělali, něco přidali a něco vynechali....možná měli o něco zkrátit tu první hodinu ve prospěch té druhé, ale co už ......Bellu měli opravdu udělanou skvěle, den za dnem vypadala vyhubleji a strašněji, až skoro na umření a okamžik lámání páteře a porod....to mě teda dostalo. Moc pěkně bylo udělané i otisknutí Jacoba a transformace Belly byla taková třešnička na dortu...plameny, bolest, vzpomínky, led, hojení, poslední úder srdce a když otevřela oči a začaly titulky......i když jsem useknutí v tomto momentu čekala, tak jsem měla chuť zařvat SAKRA, TO NEMYSLÍTE VÁŽNĚ?! :D Tak, jak se první polovina dost vlekla, tak ta druhá utekla strašně rychle. Je jasný, že z předlohy a scénáře se žádný veledílo udělat nedá a zapínat myšlení úplně, bych nedoporučovala ani v té druhé půlce, protože nějaké nelogičnosti se tam samozřejmě najdou, ale řekla bych, že ten režisér udělal co mohl a udělal to v rámci možností opravdu dobře, určitě tomu spíš prospěl než ublížil. Pro čtenáře je to určitě lepší, protože si ty chybějící věci automaticky doplní.....a chudáci ti, co dívali na kinorip, protože barvy v tomhle filmu dělají moc a v těch rozmazaných záběrech přišli minimálně o 50% koukatelnosti........

plakát

Voda pro slony (2011) 

Tak tohle bylo pro mě docela zklamáním. Četla jsem knihu, která byla dobře napsaným životním příběhem. Jenže film byl pouze zkráceným výtahem romantického příběhu. Všechno to, co se mi líbilo v knížce, do filmu vůbec nedali. Chyběl celý začátek z pečovatelského ústavu, Waltzova postava měla být jen ředitelem zvěřince a ne celého cirkusu(taky není ve filmu ani zmínka o jeho schizofrenii, takže tam je jen za výbušného násilnického šmejda). A hlavně mi tam dost chyběly vztahy mezi dělníky z cirkusu, od počátečního nepřátelství a nedůvěry k oblíbenci ředitele až ke konečnému přátelství a vzájemnému respektu, jejich osudy za doby hospodářské krize. Je mi jasné, že knížka se úplně přesně zfilmovat nedá, ale až takhle to očesat, to je vážně škoda. Neznalým předlohy se to možná líbit bude, ale i těm bych asi radši doporučila návštěvu knihovny nebo knihkupectví než kina.

plakát

Květ pouště (2009) 

Krásný, ale velmi smutný a tragický film, protože přes všechno čeho Waris Dirie dosáhla je nevratně poznamenaná na celý život. Nejhorší je, že i přes zákaz ženské obřízky v některých zemích se mentalita této kultury nijak nemění a toto se děje a bude dít dál i přes jakékoli zákazy. Nikdo z nás si nedokáže plně představit takový hrozný život plný bolesti, který žijí miliony žen.....pokud přežijí....Film má možná nějaké nedostatky, ale za silné téma rozhodně 5* a určitě si pro upřesnění a doplnění přečtu i knížku.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Úžasný animák pro celou rodinu. Správná dávka napětí, humoru i emocí. Výraz očí a mimika Bezzubkova obličeje je naprosto úchvatná a já se uculovala a rozplývala stejně jako děti. I ostatní hrdinové, dráčci a drsní Vikingové, jsou skvělí. Nádherná hudba vše jen krásně doplňuje. Viděno v kině ve 3D a teď i v tv, ale to kouzlo příběhu tam stále funguje.

plakát

Všichni jsou v pohodě (2009) 

Film ze života o rodině, kde spojovacím článkem a důvěrníkem pro děti byla matka. Zemřela a stárnoucí nemocný otec se těší na návštěvu svých čtyř dospělých dětí, ke které nedojde a tak navzdory zdravotnímu riziku se vydává na cestu za nimi, aby se přesvědčil, že se jim opravdu dobře daří. Samozřejmě, že nic není takové...Skvělé drama o strastech i radostech života. O pochybnostech jestli člověk při výchově neudělal chybu, když po dětech chtěl víc, aby na ně mohl být pyšný. Asi je dobré chtít víc, ale zároveň zdůraznit, že bude pyšný i když si zvolí jinou cestu....pak snad můžou být všichni v pohodě. Pro mě jako pro dceru i matku dvou dětí film k zamyšlení.

plakát

Přestupný rok (2010) 

Romantická komedie pro chvilku odpočinku, kdy chce člověk vypnout a trochu nenáročně se pobavit. Končí to samozřejmě happyendem jako všechny tyhle romantiky, liší se to vždy akorát v cestě, kterou se ti dva k tomu doberou. Někdy ta cesta pobaví víc, někdy méně. Tohle bylo celkem fajn a plus tam byly krásné záběry Irska.

plakát

Red (2010) 

Po Expandables další akční film s výborným stárnoucím hereckým obsazením. A i tentokrát ukazují, že ještě rozhodně nepatří do starého železa. Morgan Freeman mohl dostat víc prostoru, ale i tak jsem se dobře bavila. Dobré hlášky, skvělá Helen Mirren v pro ni celkem netypické roli, John Malkovich jako správně šílený týpek a Bruce jako nudící se, po telefonu zamilovaný důchodce, kterého je třeba odstranit. Jenže s touhle partičkou bývalých agentů CIA si není úplně radno zahrávat.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Jednoduchý, ale přesto neuvěřitelně nádherný film o lásce a oddanosti psa k pánovi(obzvlášť, protože je film natočen podle skutečného příběhu i když rasa Akita Inu nebo také Japonský Akita byla Japonci vyšlechtěna jako zápasnická-v některých zemích se řadí do skupiny pracovních psů- a jeho povaha je hodnocená jako odvážná a panovačná, vyžadující pevné vedení a nehodící se jako rodinný pes). O to je celý tento příběh dojemnější, taková absolutní věrnost psa téhle hrdé rasy. Navíc vše podtrhuje výborná hudba. Brečeli jsme u toho celá rodina.