Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

ABBA: 30 let (2004) 

Co dodat? Agnethina mezera mezi zuby v dobách jejích začátků byla kouzelná.

plakát

Absolutní moc (1997) 

Film se mi líbí a role Eastwoodovi sedí velmi dobře. Nepolapitelný zlodějíček se dostane do křížku s mnohem nebezpečnějším soupeřem. S mocí, která je bez hranic, která je nedotknutelná.

plakát

Absolvent (1967) 

Krásný film plný citu, napětí, vášně i černého humoru. Minuty, kdy se "nic" neděje, jen dlouhé obrazy a nádherná hudba. Přitom je řečeno všechno. Dustin Hoffman není můj extra oblíbenec, tady si mě ale získal. Stejně jako má TOP10 herečka Anne Bancroft, ve filmu velmi sexy, chladná, znuděná a nešťastná. Možná film pro ty, co už v životě leccos zažili, možná pootevřená tajuplná skříňka pro čisté a nevinné. Bez váhání plný počet.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Film jako oslava ženské krásy. Děj je celkem prostinký, krásná žena zmítaná vášněmi a náklonností všech mužů z malého městečka. Ale oslava se povedla, mladičká BB byla vskutku okouzlující. Věřím, že v době vzniku byl film jedním z nejnavštěvovanějších v historii kinematografie.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Obdivuji severské tvůrce, s jakou lehkostí a šarmem dokáží ve filmech řešit zásadní otázky života. Při sledování Adamových jablek jsem několikrát chtěla film vypnout, jak se mi zdál krutý. Stále jsem si říkala Proč proboha? Naštěstí jsem vydržela a dostalo se mi krásného pocitu, že tohle všechno mělo smysl. Jinak by se nám nedostalo odpovědi na otázku nejzásadnější - zda existuje boží láska. Všichni herci jsou úžasní.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Vynikající komedie - parodie detektivních rodokapsů, odehrávající se v krásné staré Praze.

plakát

Admirál (2008) 

Příběh admirála Kolčaka jsem trochu znala a ve filmu mě zajímalo hlavně ztvárnění československých jednotek na Sibiři. Protože jsem o nich, o jejich úloze a chování nečetla nic dobrého. Film Admirál je zabírá jen okrajově, škoda. Doporučuji ho však všem zájemcům o válečné filmy a o historii, zvláště ruskou a sovětskou.

plakát

Adolf Hitler: The Greatest Story Never Told (2013) 

Mám ráda propagandu, pokud je inteligentní a dobře udělaná. Nesnáším propagandu stupidní. Tato dokumentární série o Adolfu Hitlerovi je udělaná velmi dobře, včetně hudebního doprovodu. Některé věci jsem věděla, například že Berlín byl ve 20. letech minulého století světovým centrem dekadence a "hříchu". Některé věci, a to většina, mě šokovaly. Například jak se chovali "osvoboditelé" k německým ženám. Že znásilňovali i 80leté babičky. Také jsem nevěděla o teroru v Polsku proti německým občanům, na jehož základě byl Hitler nucen zasáhnout. Nebo o tom, jak strašná bída byla v Německu po první světové válce a mnoho dalších věcí. Nehodnotím tady, co je a není pravda, protože jsem to (naštěstí) nezažila a nevím. Propaganda, kterou nám už léta cpe do hlav mainstream, je mi nesmírně protivná. Tak slizská, vtíravá a nechutná nebyla snad ani za dob komunistického režimu. Proto oceňuji, že vznikl i tento soubor dokumentů, pohled z druhé strany. Trochu vyvažuje to, co se na nás hrne ze všech stran. Od toho plyne i moje vysoké hodnocení.