Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Půvabný romantický film o mladé princezně, která se zatoulá v Římě. Stráví 24 hodin mimo protokol a královské zvyklosti, zato ve společnosti mladého hezkého novináře. Příjemný film.

plakát

Pinky (1949) 

Mladá Pinky Johnsonová se vrací ze studií do rodného městečka ke své babičce. Nutno dodat, že Pinky má bílou pleť, ale babička je černoška. Na studia své vnučce vydělávala léta praním pro místní smetánku. Hlavně jedna bohatá paní, taky černoška, si Pinky oblíbila. Obě se o ni staraly, když bylo Miss Em nejhůř. A ta na obě pak pamatovala ve své závěti. Jenže místní obyvatelé odmítají připustit, aby tak rozsáhlý majetek dědila barevná.

plakát

Na východ od ráje (1955) 

Tento film mi dlouho unikal, jaká škoda. Problematický vztah otce a jednoho ze synů, kteří nepoznali matku. Do toho snaha uživit se farmařením a rebelství mladého Jamese Deana. Opravdu skvělý psychologický film, který obzvláště zasáhne všechny, kdo měli nebo mají problémy s rodiči.

plakát

Herci (2000) 

Docela příjemná zábava. Přehlídka všech, v době vzniku filmu žijících a známých, francouzských herců. Většinu času je to humor, různé scénky a gagy, které na sebe nějak navazují. Škoda Alaina Delona, ten si tam zahrál jenom jednu větu.

plakát

Bratr (1997) 

Film z doby, kdy inflace ve vybrakovaném Rusku byla taková, že jeden meloun stál 1200 rublů. A puška milión. Příběh mlašího bratra Danila, který přijel hledat svého staršího sourozence. Jenže ten se zapletl s mafií a mafie jde brzy i po Danilovi. Ve filmu se vyskytuje celá řada menších rolí a vše dohromady podává obraz zpustošené země.

plakát

Učitel - Série 2 (2017) (série) 

Druhá série si zachovává úroveň stejnou jako první. Tentokrát je učitel přeložen na gymnázium ve Wroclawi, kde se podivně ztrácejí studenti. Jeho přítelkyně mu řekne, že je s ním těhotná. A stále více ho balí nejkrásnější studentka z celé školy. V osmi dílech bude přibývat akce, přibudou i další mrtví. A nakonec se dočkáme otevřeného závěru.

plakát

Učitel - Série 1 (2016) (série) 

První série této polské kriminální ságy se hodně podobá serverským detektivkám. Ponuro, tajemno, hlavním hrdinou je člověk s mnoha osobními problémy. Vražda studentky místního gymnázia se vyšetřuje po celou dobu, ale přibývají další případy a další mrtví. Maciej Stuhr hraje hlavního hrdinu, učitele, velmi dobře.

plakát

Saddám: Vzestup a pád (2008) (seriál) 

Bohužel zase tam vítězí ti všemocní a spravedliví Američané a Saddám je od začátku do konce vyobrazen jako zrůda a despota. Takže jsem ani jednomu dílu nevěřila. Ale kdo se chce podívat na iráckou svatbu nebo jak to chodí mezi tamějšími muži a ženami, máte možnost.

plakát

Když se řekne Jiří Černý (2020) (TV film) 

Na Jiřího Černého si pamatuji už z dob totáče, kdy jsme na jeho přednášky chodili na Žižkov. Vždycky byl populární, nekonfliktní a hodně vzdělaný. Tento dokument ve zkratce přibližuje celý jeho život.

plakát

Velká země (1958) 

Moc často se nepoštěstí vidět Charltona Hestona v záporné roli. Tady máte příležitost. Příběh bývalého kapitána - pacifisty, který přijel poprvé na Divoký Západ oženit se se svou milovanou. Jenže situace se všelijak komplikují a navíce se objeví další krásná žena, která vlastní velmi žádané mokřiny s jedinou řekou široko daleko. A začne boj, kdo získá práva napájet v ní dobytek, a taky kdo získá její srdce.