Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Něžné milosti (1983) 

Příjemný film o ztrátě a znovunalezení smyslu života. Dříve slavný country zpěvák propadl alkoholu a plouží se Amerikou. Pracuje za stravu a nocleh, na víc kvůli alkoholismu nemá. Jednou dostane práci u mladé vdovy s malým synem, benzinovou pumpou a malým motorestem. Tady se pomalu usadí a zdá se, že všechno bude v pořádku. Jenže se ve městě objeví jeho bývalá žena a Mac zatouží setkat se s ní i se svou už plnoletou dcerou. Tím si ale zadělá na velké problémy.

plakát

Dva životy (2012) 

Málo srozumitelný film, místy překombinovaný nebo špatně vysvětlený. Příběh dětí norských matek, které byly za války odvlečeny do Německa. Některé z nich se vydaly své matky hledat, a to všemi možnými způsoby. Po sjednocení Německa vznikla organizace, která se snažila matky s dcerami spojit a zajistit jim od Německa i Norska odškodnění.

plakát

Ochotní dospělí (1992) 

Hodně překombinovaná story. Kevin Spacey jako excelentní podvodník hrál celkem dobře, stejně se mi líbil i pojišťovací agent alias Forest Whitaker. Kevin Kline byl neustále vyjukaný a jeho žena v podání Mary E. Mastrantonio taky. Průměrný thriller pro méně náročného diváka.

plakát

Dárek (1982) 

Docela dobrá komedie. Gregoire odchází z práce v bance do důchodu a kolegové se mu složí na luxusní prostitutku. Aby si něco také užil. Krásná Barbara jede "shodou okolností" stejným vlakem a s Gregoirem se ubytuje ve stejném hotelu. V tom nejdražším, což uvede stárnoucího muže poněkud do rozpaků. Tráví tam spolu nezapomenutelné noci a Gregoir jako by zapomněl na svou krásnou ženu i na své děti. Jenže ve stejném hotelu nejsou ubytováni jen oni. Ubytuje se tam i ředitel banky, ve které Gregoire pracuje a jeho mladá stíhačka, která se mu vetřela do přízně. A to není jedinou náhodou, které se v tomto filmu dočkáme.

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Důležité téma docela humorně natočené. A proč ne, když každé uspokojení přinese ženám úsměv na tvář? Film o vynálezci vibrátoru a trnité cestě k jeho uvedení na trh. Hugh Dancy hrál stále s úsměvem a v tehdejší britské prudérní společnosti nebylo vždy čemu se smát. Stále jsem si říkala, že Emily se k němu nehodí a dopadlo to dobře. Inu, podívejte se sami a bez předsudků.

plakát

Kruh (2000) 

Sedm příběhů a sedm žen, které se chovají, na naše poměry, naprosto normálně, přesto nakonec skončí ve vězení. Takové filmy by se měly točit a promítat v Evropě, abychom věděli, jakou "kulturu" nám sem havloidi a sluníčkáři importují. Doufám, že se podobných praktik vůči ženám ve své zemi nikdy nedožiji.

plakát

Gardový seržant (1958) 

Krásné ztvárnění Puškinovy novely. První půlhodina je pozvolnější, mladý seržant je za opilství převelen do odlehlého ruského sela, kde lišky dávají dobrou noc. Cestou v mrazivé noci zachrání před umrznutím neznámého muže, což mu bude nakonec osudné. Brzy do děje zasáhne Pugačevovo povstání rolníků a chudých. Obsadí selo, ve kterém žije onen seržant a kde se zamiloval do dcery zdejšího kapitána. Ale povstání je nemilosrdné, zvláště když přítomní kozáci zradí.

plakát

Pasťák (1968) 

Mladý učitel z Mostu dostane místo v Praze. Je rád do doby, než se dozví, že místo je v nápravně výchovném ústavu pro mládež. Jeho předchůdce tam skončil na schodech s rozbitou lebkou. Učitel se snaží nalézt si k problémovým dětem cestu a občas se i zdá, že má úspěch. Občas zase ne a děti ho zklamou. Tedy spíše než děti, výrostci. Blíží se vánoce a všichni se těší na oslavu nejradostnějších svátků roku ....

plakát

Truth (2015) 

Práce novinářů se mi moc líbí (některých), proto jsem se na tento film velmi těšila. Ale jsem zklamaná, protože tohle bylo slabé. Cate Blanchett sice hrála skvěle, stejně tak stařičký Robert Redford, ale děj nebyl nic moc. Chybělo mu drama, trocha intrik nebo tajemna, něco, co by mě přibilo do křesla. Škoda.

plakát

Posel (2009) 

Film, který se dal pojmout velmi zajímavě, protože sdělování úmrtí v rodině je psychologicky zajímavá a náročná událost. Jenže v tomto filmu je spousta hluchých míst, spousta prázdných, prochlastaných pěti až desetiminutovek. Nezachránili to ani permanentně žvejkající Woody Harrelson ani jeho parťák Ben Foster.