Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Trade (2007) 

Závažné téma. Ročně se údajně prodá za hranice za účelem nucené prostituce 1 000 000 lidí. Většinou dívek, chlapců a mladých žen. Tento neblahý obchod hodně kvete na mexicko-amerických hranicích, jako je popsáno v tomto filmu. Zde je spousta dobrých náhod a velmi pozitivní konec, což se v reálu asi příliš nestává. Nutno ocenit skvěle stvárněné role Adriany (Paulina Gaitan), Veronicy (Alicja Bachleda) a Jorgeho, Adrianina bratra (Cesar Ramos).

plakát

Sebbe (2010) 

Hrozný život patnáctiletého chlapce se šílenou matkou v nevalném bytě. Sebastian cítí, že je doma nechtěný a špatně se k němu chovají i ve škole. Jedinou útěchu získává na skládce odpadu, kde sbírá a vylepšuje vyhozené věci. Hlavně týkající se elektřiny. Jenže situace se vyhrocuje a chlapec se rozhodne řešit celou věc radikálně.

plakát

Soukromé pasti - Malý terorista (2008) (epizoda) 

Souhlasím s negativními komentáři. Tento díl se příliš nepovedl, happy end vskutku velmi trapný. A celkově nic moc.

plakát

Téměř dokonalá tajemství (2019) 

Italský film Naprostí cizinci z r. 2016 se mi líbil o něco víc. Ale ti, co ho neviděli, budou pravděpodobně nadšeni. Co všechno se může přihodit, když tři páry a jeden single dají na pospas svoje mobily. Konec jsem čekala dramatičtější, ale co už.

plakát

Smrt čmuchala (2014) 

Film trochu ve stylu Mannova Insidera s Russelem Crowe v hlavní roli. Ale zdaleka ne tak dobrý. Novinář Garry Webb začal rozkrývat zapojení CIA do financování válek a převratů ve Střední Americe. CIA do těchto zemí dodávala zbraně a financovala to obchodem s drogami, kterými zásobovala většinou Afroameričany v Kalifornii. Film je podle skutečné události, je velká škoda, že si s ním tvůrci nedali více práce. Hlavně scénárista.

plakát

Soukromé pasti - Něžný vetřelec (2008) (epizoda) 

Slušně zahraný díl o mladé ženě, které se naskytne "Sophiina volba" mezi kariérou a dítětem. Stanislava Jachnická jakožto personalistka byla také velmi realistická, stejně tak Libuše Šafránková v roli potenicální babičky. Jen Lukáši Vaculíkovi jsem to nadšení pro novou šanci úplně nevěřila.

plakát

Nevinné lži - Byl lásky čas (2013) (epizoda) 

Dvě rozhádané sestry a jejich stará matka. Předmětem sváru je dům, ve kterém jedna sestra s matkou bydlí a manžel druhé sestry, který se kdysi líbil té první. Za jakých okolností se mohou ty dvě smířit?

plakát

Soukromé pasti - Nezabiješ (2011) (epizoda) 

Skvělý díl. Jiří Langmajer v roli nešťastného otce docela realistický. Michal Dlouhý opět v roli grázla - výborně stvárněno. Vladimír Kratina jakožto moudrý vyšetřovatel - bezva. Otázka zní: existují vůbec takoví? No a ostatní taky dobří. Takže za mně nadprůměr.

plakát

Ples příšer (2001) 

Film mě příliš neoslovil a body dávám více méně jen za skvěle ztvárněné vztahy v rodině, kdy se v rámci generací všichni nenávidí. Halle Berry moc netruchlila, chápu, že manžela asi ráda neměla, ale nechyběl jí ani syn. Vážně nechápu, za co ten Oskar hlavní herečce. Takže za mně zklamání.

plakát

Nevinné lži - Zrádce (2014) (epizoda) 

Epizoda zabrousila do srdcí Sparty a Slávie, mezi nimiž osciluje hlavní hrdina v podání Kryštofa Hádka. Celé se to točí okolo fotbalu, reklamy, marketingu a ženských vnad. Pro fanoušky fotbalu povinnost.